Aki volt kombinált teszten tudna válaszolni?
Figyelt kérdés
Mi volt az indok ami miatt elmentél? Én 33 múltam márciusban, érdemes elmenni? A 12. heti UH-m rendben volt. Illetve ha elmegyek és kiderül hogy a down vagy bármelyik másik betegség 1:x-hez, akkor mi történik?2014. ápr. 29. 13:31
1/11 anonim válasza:
Én 35 vagyok, babát tervezünk, de tuti, hogy minden lehetőséget megragadok, hogy 100%-osan szinte biztos legyek, hogy egészséges gyereket hozok a világra. Az UH-ban nem sokat bízok. Én még prenatest-et is fogok csináltatni.
2/11 anonim válasza:
Szia! Én 32 múltam, és én elmentem. A szonográfus az ismerősünk,és ő azt mondta,h bár minden rendben van,ő mindenkinek azt mondja,ha megteheti menjen,mert több szem többet lát,másrészt ő a baba "géntérképébe" nem lát bele.... Szóval elmentem,nagyon jó lett az eredmény. Down 1:47000, Edwards 1:50000. Azt mondták,ha rossz lett volna az eredmény,akkor további vizsgálatokat ajánlanak fel (amniocentézis,nifty...).Ha megteheted menj el. :)
3/11 anonim válasza:
Én azért voltam kombinált teszten mert az orvosom közölte, hogy ajánlja, és a kezembe nyomta a beutalót, kérjek időpontot... Szóval nem tudtam, hogy nem kötelező, 28 éves voltam, és azt mondták, ha valami gond lenne akkor további vizsgálatokat javasolnak mert ha pl. Down-kóros a baba, eldöntheted h. meg akarod-e tartani vagy sem, na ezt szűrik.
4/11 anonim válasza:
Én is megcsináltattam igaz én csak 27 vagyok :)
5/11 anonim válasza:
30 évesen vártam a fiam, az orvosom ajánlotta, mi pedig úgy döntöttünk, hogy mindenképpen megcsináltatjuk.
6/11 anonim válasza:
A nagyobbik gyereknél még ingyenesen csinálták a kórházban, ahol szültem, egyértelmű volt, hogy megyek. A kicsinél már 35 éves voltam, akkor már fizetős volt, de a saját megnyugtatásom miatt mentem. Megbeszéltük az orvosommal, hogy ha minden eredmény (uh, afp, kombinált) jó, akkor kihagyjuk az amniot. Így is lett.
7/11 anonim válasza:
Kedves kérdező!a kombinált tesztet egyidejüleg a 12.uh val csinálják (akkor ad pontos eredményt)legalább is nekem akkor ezt mondták.én a korom miatt csináltattam (38évesen)Hanyadik hétben vagy?üdv több gyermekes anyuka.
8/11 anonim válasza:
Nekem 25evesen is ajanlotta a doki.szerencsere nem volt semmi gaz.
9/11 gabszem válasza:
én az elso terhességemnél nem csináltattam meg Pesten. most a másodiknál meg automatikusan megcsinálták itt Kecskeméten.
10/11 anonim válasza:
Én csak 23 vagyok, de megcsináltattam. Sokat aggódtam az elején, mert nem volt problémamentes a terhességem és nem akartam izgulni, ha esetleg az AFP rossz eredményt hoz.
Egyébként nekem mindenki ajánlotta és kérdezték is a további vizsgálatoknál, hogy megcsináltattam-e. Úgy vettem észre, hogy a doki is jobban bízik a kombinált teszt eredményében.
Ha olyan arány jön ki, akkor az áll a papírodon, hogy pozitív, azaz gond lehet (de nem feltétlenül van), akkor az orvos további vizsgálatokat tud elrendelni, amivel megállapítható, hogy beteg-e a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!