Terhességi viszketés kell aggódnom?
Ez normális, mert nyúlik a bőröd. Ha lehet kenegesd, hogy ne viszkessen, ne száradjon ki nagyon.
31hkm
Szia! Jól írja a 2. Mindenképp menj el egy vérképet csináltatni,ahol nézesd meg a májfunkciós értékeket,mert az is lehet,hogy terhességi epepangásod van. Ha mindenhol viszket a bőröd,az nem normális. Ilyenkor még nem nyúlik a bőr se olyan mértékben,vagy ha igen,akkor általában korlátozódik a hasra,hiszen ott nyúlik brutális mértékben a has bőre.
A 3. terhességemnél én is rettenetesen viszkettem,igaz,én már 36 hetes voltam mikor előjött. 2 hétig tűrtem,amikoris utánanézyem,hogy baj is lehet ez. Ezután mentem vérvételre,ahol a májfunkciós értékeim több mint tízszer magasabbak voltak a max. értéknél.
Engem kórházba utaltak vele. 1 hétig voltam bent.
Én is viszkettem/viszketek egész terhességem alatt, örületesen néha. 39 hetes vagyok, mindig néztek májfunkciót és mindig jó volt.
A terhességi hormonok bőrszáradást, viszketést tudnak okozni.
13 hetes terhesen még tuti nincs májfunkció gondod, de azt úgyis nézni fogják (vagy nézték már) nagy laboron. Legközelebb említsd meg az orvosodnak, ha aggódsz miatta. Sajnos én 9 hónapja szenvedek tőle, de már nem kell sokáig:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!