Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi viszketés kell...

Otiszka76 kérdése:

Terhességi viszketés kell aggódnom?

Figyelt kérdés
13 hetes terhes vagyok és két napja kezdtem viszketni.Kell aggódnom?
2014. ápr. 29. 09:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez normális, mert nyúlik a bőröd. Ha lehet kenegesd, hogy ne viszkessen, ne száradjon ki nagyon.

31hkm

2014. ápr. 29. 10:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj be az orvoshoz, májfunkciót kell, hogy nézzenek! Csak a hasad viszket, vagy máshol is?
2014. ápr. 29. 10:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Mindenhol....
2014. ápr. 29. 10:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet terhességi ekcéma, nekem a terhesség végén volt, kb, egy hétig, szörnyű volt. Mindenképpen menj el orvoshoz, biztosat ő tud mondani.
2014. ápr. 29. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! Jól írja a 2. Mindenképp menj el egy vérképet csináltatni,ahol nézesd meg a májfunkciós értékeket,mert az is lehet,hogy terhességi epepangásod van. Ha mindenhol viszket a bőröd,az nem normális. Ilyenkor még nem nyúlik a bőr se olyan mértékben,vagy ha igen,akkor általában korlátozódik a hasra,hiszen ott nyúlik brutális mértékben a has bőre.

A 3. terhességemnél én is rettenetesen viszkettem,igaz,én már 36 hetes voltam mikor előjött. 2 hétig tűrtem,amikoris utánanézyem,hogy baj is lehet ez. Ezután mentem vérvételre,ahol a májfunkciós értékeim több mint tízszer magasabbak voltak a max. értéknél.

Engem kórházba utaltak vele. 1 hétig voltam bent.

2014. ápr. 29. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is viszkettem/viszketek egész terhességem alatt, örületesen néha. 39 hetes vagyok, mindig néztek májfunkciót és mindig jó volt.

A terhességi hormonok bőrszáradást, viszketést tudnak okozni.

13 hetes terhesen még tuti nincs májfunkció gondod, de azt úgyis nézni fogják (vagy nézték már) nagy laboron. Legközelebb említsd meg az orvosodnak, ha aggódsz miatta. Sajnos én 9 hónapja szenvedek tőle, de már nem kell sokáig:)

2014. ápr. 29. 11:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Egy hónapja voltam laborvizsgán és minden rendben volt..egy hét múlva megyek nőgyógyászhoz és szolok csak azt nem tudtam hogy szabad-e halogatni vagy nem ..
2014. ápr. 29. 12:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Állítólag nem okoz bajt a babánál,úgyhogy ráérsz szerintem akkor megcsináltatni a vizsgálatot amikor úgyis mennél. 5-ös voltam.
2014. ápr. 29. 17:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 29. 19:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Mama beszeltem a nőgyógyászommal,és azt mondta hogy a valami kaja váltót ki allergiát,menyek bőrgyógyászhoz,a terhességtől lehet a harmadik trimesztertől,de illjen korai terhességtől nem. Köszönőm a válaszokat meg egyszer.
2014. ápr. 30. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!