Hogyan lehet védekezni a baktériumok (hüvely) ellen?
Figyelt kérdés
Nekem mindig van valami. Sajnos most is kimutatott egyet: klebsiella, tavaly nyáron is ez volt. Mit tehetnék a megelőzés ellen? Gondolok itt ilyesmire, hoyg fehérneműk mosása 60 vagy 90 fokon, stb...??
Amikor hüvelyfertőzésetek volt a férjetek is kapott antibiotikumot (visszafertőzés miatt)? 12 hkm
2014. ápr. 28. 17:18
1/8 anonim válasza:
tanga kerülése,kizárólag pamut bugyi,mosása 90 fokon,vagy 60 fokon de utána gőzölős vasalóval kivasalni,étrend változtatás
2014. ápr. 28. 17:24
2/8 anonim válasza:
Az elözö válaszolót még annyival egészíteném ki, hogy a partneredet is feltétlen kell kezelni és az ö fehérnemüjét is fertötleníteni, különben visszafertöz!
2014. ápr. 28. 17:26
3/8 anonim válasza:
Szerintem elegendő a 60 fokos mosás is, a mosószerrel ne spórolj, tedd bele a megfelelő mennyiséget, legfeljebb plusz öblítést is tegyél a programhoz.
Persze hogy kezelni kell a partnert is!
Szex előtt mindig alapos hátsó bejárat, gát mosás. Persze a nemi szervet is meg kell mosni, de sokan szerintem elkövetik azt a hibát, hogy csak azt mossák meg.
Nagydolog után is alapos fenék, gátmosás.
Érdemes síkosítót használni minden közösülésnél, hogy nehogy megsérülj ott bent.
Ennyi elegendő.
2014. ápr. 28. 17:28
4/8 anonim válasza:
Az előzőekhez annyit tennék hozzá, hogy érdemes hüvelyflóra helyreállító kapszulákat venni. A hüvely "öntisztuló" szerv, normális esetben is élnek benne olyan baktériumok (pl. E.coli), amik alapesetben semmi problémát nem okoznak. De ha a hüvelyflóra meggyengül (ehhez elég egy megfázás és hozzá antibiotikum), akkor a jó baktériumok elpusztulnak, és az addig jelenlévő, de csak nagy számban káros bacik viszont szaporodnak. Ilyenkor vissza kell telepíteni a jó baktériumokat.
2014. ápr. 28. 17:45
5/8 anonim válasza:
Kismama esetében nem ajánlott mindenféle kapszulákat szedni, azorvos megkérdezése nélkül!!!!
2014. ápr. 28. 18:50
6/8 anonim válasza:
Amit írtam nem szedni kell, hanem hüvelybe helyezni, ugyanis helyileg hat :) De nyugodtan megkérdezhet róla egy nőgyógyászt is, az a biztos!
2014. ápr. 28. 18:54
7/8 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy hasznos bármit is a hüvelybe helyezni terhesen!
2014. ápr. 30. 09:12
8/8 anonim válasza:
Ezt az orvosnak kell eldönteni, sajnos sokszor van rá szükség. Ez pl. egy normál flórát tartalmazó kapszula, amit nyugodtan lehet használni (pl. Protexin gynophilus), sőt antibiotikum után kell is, mert ha nem állítják helyre a normál flórát, akkor könnyen jön a hüvelygomba, amire ugyancsak kúpot kell használni, ami ráadásul erős gyógyszer....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!