Kirúghatnak terhesen?
Figyelt kérdés
2,5 éve dolgozom az egyik legnagyobb magyar állami cégnél. Pár napja bejelentettem a munkáltató jogkör gyakorlónak írásban, volt egy élő tanúm is, tehát szóban is bejelentettem. Igaz, hogy a papírt a vezető menedzserasszisztense vette át, de az is hivatalos. Ezután sms-ben is bejelentettem. Berágott a létszámkoordinátor és sms-ben kvázi kiadta az utamat, mondván oda többet ne menjek vissza dolgozni. ( jelenleg táppénzen vagyok- veszélyeztetett terhesként)2014. ápr. 28. 11:18
1/9 anonim válasza:
Bejelentés után már nem küldhet el.
2/9 anonim válasza:
Most nem rúghat ki, s míg gyeden, gyesen leszel sem, de amint vissza mész dolgozni, kirúghat!
3/9 anonim válasza:
Most nem rúghat ki, maximum rendkívüli felmondással, mondjuk bizonyítja, hogy kész akarva kárt okoztál a cégnek. De ehhez hamis tanúk, hamis bizonyítékok kellenének stb, és ez annyira rizikós lenne neki, hogy nem fog belemenni. Mivel bejelentetted, ezért ha kirúg, perelheted, ennyit nem ér neki az egész. De megpróbál nyomást gyakorolni rád. Egyébként a tgyás, gyed, gyes ideje alatt sem rúghat ki, de nem valószínű, hogy így visszavesznek a későbbiekben.
5/9 anonim válasza:
Nem rúghat ki. Biztosan van neki is feletesse (nagyfőnök) akihez ilyen esetben lehet fordulni panaszt tenni. Én biztosan nem hagynám és megmutatnám az sms-ben írt "kiadott utadat is".
6/9 anonim válasza:
nem rúghat ki.ha pedig erősködik ügyvédhez kell fordulni,és ő majd lerendezi hogy is működik ez.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
És ha koholt vádakkal mégis kirúgnak, mehetek munkaügyi bíróságra?
2014. ápr. 29. 08:06
8/9 anonim válasza:
Nem rúghat ki és nem is hiszem, hogy ki fog, pláne ha egy nagy állami cég! Túl nagy rizikó lenne neki, hiszen a törvény nagyon védi nálunk a kismamákat, egy ilyen volumenű cég nem engedhet meg magának egy ilyen jellegű botrányt! Persze, hogy mehetsz munkaügyi bíróságra, de nem hiszem, hogy szükség lesz rá:)
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó! Megnyugtattál! :)
2014. ápr. 30. 21:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!