Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek kemény volt az első...

Akinek kemény volt az első terhessége és a szülés, hogy mertétek bevállani a második babát?

Figyelt kérdés
Nekem 15 hónapos a fiam.Szeretnénk majd másodikat,de nem tudom,hogy-hogy bírnám.Amikor vele voltam terhes már állni is alig bírtam,mert myomott ott lent.Ráadásul cukros is voltam,szerencsére diétával sikerült tartani.A szülés hát hogy is mondjam.4050 g volt simán szültem a férjem is bentvolt.De komplikációk léptek fel,mert lelassult a szíve a babának,hirtelen 4 orvos állt felettem!Könyökölték ki belőlem a fiam és meg is vákuumozták,mert nem fért ki.Egy ponton már éreztem,hogy kilépek a testemből,nem nagyon voltam magamnál.A férjemet kiküldték,ott már éreztem,hogy valami nincs rendben.Akkor hívták vissza amikor már "kiszedték" a fiam,hogy elvágja a köldökzsinórt.Utána több mint 1 órán keresztül varrtak,mert belül is teljesen szétrepedtem.Tovább is kellett lent maradnom a szülészeten,mert amikor fel vittek volna,felültettek és kérdezte a szülésznő,hogy magyon szédülök?Mondom igen.Visszafektettet és kaptam egy infúziót.Az erőlködéstől teljesen kipattogott az arcom,karom,mellkasom.Utána amikor felkerültem,jött az orvos és mondta,hogy a babát el kell vinni 1 másik helyre,mert még mindig lassú a szíve a kicsinek és december végén szültem 2 ünnep között.A csecsemő részlegen,nem volt orvos csak ápoló és ha valami baj lenne legyen ott orvos.Ugyhogy nem is velem volt a baba,át jártam szoptatni.Nagyom szörnyű volt az egész.Nemtudom,hogy mernék belevágni így a következő babára!Bocsi,hogy hosszúra sikeredett.
2014. ápr. 27. 22:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Abban kell bízni, hogy ez másodjára nem ismétlődhet meg! Nincs két egyforma terhesség, mjnt ahogy szülés sem. Bátorság! Ja, és lehet, hogy ajánlatosabb lenne másodjára császárral szülnöd a szakadás elkerülése érdekében, főleg, ha nagyobb baba várható megint.
2014. ápr. 27. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is brutális szülésem volt, próbálok nem gondolni rá. Most vagyok 24 hetes a második babával. Tényleg minden terhesség más. De már előre megbeszéltem a fogadott orvosommal, hogy bármennyibe is fog kerülni, akkor is császárral hozom világra a második babám. Többet nem kockáztatom sem a baba, sem az én életem. Tudom, hogy minden szülés is más, lehet, hogy ez a baba 2 óra alatt világra jönne, de nem tudok még egy szülést bevállalni. Ez gyávaság a részemről, de nem érdekel!
2014. ápr. 27. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
2. válaszoló! Nem gyávaság! Ne beszéld be ezt magadnak! Reálisan felmérted, hogy a Te esetedben mekkora veszélyt jelenthet egy újabb szülés. Nem értem, miért állítják úgy be a császármetszést, mintha valami alantasabb, alávaló dolog lenne egy természetes szüléssel szemben. Nekem nagyon nehéz császárom volt, nem hatott a gerincérzéstelenítő, gyakorlatilag mindent éreztem. És még így is azt mondom, hogy egy akkora babát császárral a világra hozni, mint a fiam, sokkal kevésbe kockázatos. Másodjára is császárt szeretnék.
2014. ápr. 27. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Detto. Csak 6honapja szultem, ugyanigy... A kisteso csaszarral fog szuletni, PONT.
2014. ápr. 28. 04:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk császárral szülte az elsőt, de a terhesség nagyon nehéz volt, a végén durva toxémia, már a műtóben majdnem elszálltam, de a java csak azután jött...nem részletezném, végül megmaradtam. A másodim terhesség sokkal könnyebb volt, a császár mintászerű, felépülés pikkpakk. Én is abban bíztam, h kétszer már csak nem lesz ugyanaz, nekem bejött :-)
2014. ápr. 28. 08:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

én durva toxémia miatt, meg mert a gyerek feje nem jött szüléskor lefelé 2 órás perces fájásoknál sem(amit a dokimnak "köszönhetek", hogy kijöjjön a magzatviz a baba fejét kimozditotta a szülőcsatornábol burokrepesztés után) csaszaros lettem...iszonyu hányingerem volt végig, műtét után órákig vacogtam, a frissen műtőtt hasamat óránként jött nyomkodni a szülésznő, plusz egy véres alátéten feküdtem 12 órát...a postspinalis fejfajasrol ami 5 napig tartott volt a hab a tortán...én lassan 3 éve szültem, emiatt es a heg allapota miatt a dokim szerint szülhetek simán és szeretnék is...azért mert az első ilyen volt a második nem biztos h ilyen lesz...

14 hkm

2014. ápr. 28. 08:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon szörnyű volt a 3. és a 4. terhességem, a negyediknél hónapokat voltam kórházban (magas vérnyomás, cukor, erős vizesedés, stb.). Nem akartam ötödiket, úgy éreztem, semmiképp nem bírnék ki még egy ilyen 9 hónapot, de sajnos összejött, és bár nem olyan könnyű, mint az első kettő (ami tényleg sétagalopp volt), eddig sokkal könnyebb, mint az előző kettő nehéz terhesség, úgyhogy reménykedem, hogy mégis sima ügy lesz. A szülés meg egyáltalán nem múlik azon, hogy szültél. Ha ismét nagy lesz, lehet, hogy császároznak, de az is lehet, hogy simán kifér majd. Az első szülés általában nehezebb ügy. Akkor vágj bele, ha magaddal rendben vagy. Ilyen előzmény után meg lehet beszélni az orvossal, hogy fokozottan ügyeljen arra, hogy kifér-e a baba. Én is végigrepedtem a negyedikkel, 4070g volt a fiam, megszorult, de végül megúszta egy izomszakadás okozta torticollis-szal, amit egy hónap alatt kimaszíroztak neki.
2014. ápr. 28. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Most ezen mit kellett lepontozni?! Mi eltuk at (epphogy), sulyos kovetkezmenyekkel. Magyarazkodni itt senkinek nem fogok. A kerdes az volt, hogy merem bevallalni.
2014. ápr. 28. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!