2,8 lett a nyaki redő vizsgálatom a 13. héten. Van esélyem így egészséges babára? Nagyon megijesztettek. Így a down kockázata is 1:210
Sziasztok! Nekünk a 5.3mm volt a nyaki redő. Rettentően megijedtünk. Én alapjában egy nagyon nyugodt, pozitív személyiség vagyok. A terhességem előtt úgy voltam vele, hogy gyorsan eltelik a 9 hónap és biztosan rosszullét nélkül, könnyen lezajlik majd. Nem is voltak fizikai rosszulléteim. Inkább lelkileg terhelt meg, ami a 12. héten kezdődött, mert elkövettem azt a hibát, hogy blogokat olvastam, ahol az esetek 70% negatív tapasztalat. Megfogadtam, ha vége mindennek és egészséges kisbabám születik emelem a pozitív hozzászólások mennyiségét. (Az egyik kérdés válaszadója írta, hogy főként azok válaszolnak akiknek rossz tapasztalataik vannak. Ezzel teljes mértékben egyetértek, én sem gondolok rá szívesen vissza és nehéz volt megnyitnom most az oldalt.)
Szóval nálunk volt 5.3 nyaki redő, 1:26 Down kockázat. Biopszia negatív, de ezek után sem tudtam szabadulni a gondolattól. Folyton ez járt az eszemben annak ellenére, hogy jó eredményeket kaptunk.
22.héten a májfunkció értékem nagyon magas volt, az feledtette a nyaki redőt, izgulhattam más miatt... ami pár héten belül szerencsére rendbe jött.
Nem akartam már semmi rosszra gondolni, egyedül azt vártam, hogy végre forduljon be a kisbabám, aki csak nem akart megfordulni még a 34. héten sem...
A 35.hetet meg sem várta mert egyik reggelre elfolyt a magzatvíz, nagyon megijedtünk hiszen még nem volt itt az ideje. Szerencsére nem indult be a szülés, kaptunk tüdőérlelőt és még 5 napig bent tartották, majd megcsászároztak.
Megszületett a makk egészséges kisfiam aki most már 5 hónapos elmúlt és fejlődésben is felzárkózott időre született babákhoz. Egy csoda a kis életünkben!
Lehet, hogy csak véletlenek sokasága. Viszont én inkább arra gondolok, hogy bevonzottam a sok problémát azzal, hogy túlinformáltam magam főként fórumokon és abból sajnos mindig csak a rosszra tudtam koncentrálni.
Üzenem minden kismamának, hogy bármennyire is nehéz próbáljon meg pozitívan gondolkodni mert a gondolat teremtő ereje pozitívan és negatívan is tud befolyásolni.
Jó egészséget mindenkinek!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!