Te is ráparázol, hogy egészséges babád legyen?
Szia !
13hetes kismama vagyok.
Én is nagyon parázok, de én nem ok nélkül.
Fájdalomcsillapítókat szedtem terhességem elején,es még mindig nem tudom,hogy rendben van e minden, de próbálok nem idegeskedni.
Bár a 12hetes uh-n minden rendben volt, szerintem az sem 100%-os eredményt mutat .
De csak pozitívan gondolkozzunk, mert a negativ gondolkodással bevonzzuk a rosszat.
Úgyhogy te ne parázz, minden rendben van a babáddal, csak ez járjon a fejedben!
Boldog,nyugodt babavárást!
Én sehogy, igazán csak akkor nyugodtam meg, amikor megszületett, nagyon izgultam érte... Az egyetlen, ami segített, az az, hogy a férjem orvos, és ő nézte át rendszeresen uh-on, benne igazán megbíztam. Állandóan azért nem járt ezen az agyam, inkább csak a kötelező ultrahangok előtt.
Hogy kicsit nevess is: a 12. heti uh-n csináltunk egy csomó képet DVD-re mentve, és az egyiken úgy láttam, hogy nincs meg a bal karja. RÉmültem hívtam a férjem, aki éppen ügyelt, hogy megszakértettem az uh-t, nincs karja a gyerekünknek. Mondta, hogy ő úgy emlékszik, hogy van. ;)) Kiderült, hogy amit jobb karjának néztem, az nem is a jobb karja volt, a kis kezei a buksija alá voltak téve, azokon feküdt a lepényen... Ezt a férjem azóta is emlegeti.
Az egyetlen tanácsom: nagyon messzire kerüld a fórumokat, a netes tanácsokat, a fejlődési útmutatókat, és hagyatkozz egy orvosra, akiben bízol. Így talán nem kattansz be a végére.
Már 2 éves nagylány egyébként a lányunk, hidd el, ha megszületik, akkor lesz majd csak igazán stresszelnivaló. :)))
Elsőnek: én nemcsak fájdalomcsillapítókat szedtem, hanem átestem egy fogászati műtéten, plusz pár fogászati röntgenen is, és végig antibiotikumot szedtem, a hatodik hétig. Muszáj volt, mert góccá vált a bölcsességfogam, és nagyon beteg voltam.
Minden orvos azt mondta, köztük férj is, hogy ennyire korai terhességben szinte biztos, hogy nem árt.
Én abszolút nem, pedig 40 éves vagyok.
Igaz 2. gyermek lesz, de az elsőnél sem paráztam soha, sőt, valahogy a kötődést sem éreztem amíg meg nem született (nála 38 éves voltam).
Mondjuk minden végig rendben volt a terhességgel és a babával is, szerencsére most is így van (most vagyok 11 hetes).
Valahogy fel sem merül bennem, hogy probléma lehet, egyszerűen szinte kizártnak tartom (remélem így is lesz :)).
Pedig azt gondoltam, hogy a másodiknál majd jobban fogok parázni a dolgokon, de szerencsére nem így van.
Te se aggódj rajta, ne "programozd" a rosszat, próbálj megnyugodni. Tudom, könnyű mondani, de tényleg csak ártasz a sok idegeskedéssel.
Jó egészséget, és boldog babavárást kívánok!
Ismerős a téma. :)
De nem szabad parázni. :)
Miért ne lenne egészséges? UH-n minden OK? Vérvételen is az lesz majd, nem lesz baj.
Ne ezen járjon az eszed. :D
Találj vmi elfoglaltságot magadnak! Filmezz, hallgass zenét, olvass, sétál, barátnőzz, stb. Ne egyfolytában a babán járjon az eszed.
9 hetes vagy, messze még a vége, ne rontsd el a parázással. :)))
Nézegess neki ruhákat, kiságyat, kocsit, stb.
Kösd le magad. :)
Nem lesz semmi baj!
Egyáltalán nem. Pont nyaralásból jöttünk meg, utána derült ki a terhesség - de már a nyaralás alatt is terhes voltam. Hát, ott volt minden, alkohol, cigi, antihisztamin (a terhesség miatt kijött a napallergiám elég durván). Mivel nyaralás volt, a mennyiségeket se fogtam vissza.
Dokinak elmondtam, mondta, hogy akkor még tuti nem ártott, ha mégis, akkor a természet elintézi.
12. hétig teljesen úgy álltam hozzá, hogy ha bármi okból nem egészséges az embrió, akkor a vetélés benne van a pakliban és ilyenkor jobb is így (pl, nincs központi idegrendszere, stb).
Másrészt pontosan tudom, hogy a stressz mekkora kárt tud okozni, ezért szándékosan a leszarom taktikát alkalmaztam - ha baj van, úgyse tudok mit tenni, meg fog történni. Ha egészséges a terhesség, akkor pedig megmarad és a szülésnél is a körülöttem levő szakemberekre kell hagyatkoznom. Még két hetem van, magától a szüléstől természetesen tartok, ismeretlen, fájdalmas, de ennyit egy fogorvosi váróban is szoktam szorongani.
Talán pont a stressz hiánya miatt nagyon könnyű, problémamentes a terhességem - remélem, hogy a szülésről is ugyanezt mondhatom majd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!