Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetes vérvételre éhgyomorra...

16 hetes vérvételre éhgyomorra kell menni? Kávét lehet inni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 15. 07:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Se enni se inni nem lehetett. Nekem azt mondták, hogy egy két korty víz és annyi, semmi több.
2014. ápr. 15. 09:46
 12/20 Ditta323 ***** válasza:
100%
Szia. Nekem lehetett enni és inni előtte. Majd csak cukornál nem ehetek meg ihatok majd előtte.
2014. ápr. 15. 09:56
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Akiknek nem lehetett enni-inni azokat vagy direkt szivatták vagy nem tudom,de nyugodtan lehet enni,csak a cukorterhelésnél nem.
2014. ápr. 15. 10:24
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
én sem értem, hogy akinek azt mondták, hogy nem lehet, azt miért mondták??? mi köze van az afp értéknek az evéshez és iváshoz? a cukornál fontos csak...
2014. ápr. 15. 10:50
 15/20 anonim ***** válasza:
31%

Fantasztikus, hogy lepontoznak. Nem is vagyok meglepve.

Más értéket mutat az eredményt ha eszel és iszol előtte.

2014. ápr. 15. 11:16
 16/20 anonim ***** válasza:
83%
Jaj,dehogy mutat más értéket.A cukor igen,de ha nem cukorterhelés akkor ehet ihat,mert más értéket a bevitt étel-ital nem fog megváltoztatni.Nővér vagyok,úgyhogy nyugodtan elhiheted,nem kell itt hülyíteni a jó népet.Azért meg nem légy már felháborodva,hogy lepontoznak,ha egyszer hülyeséget írsz.
2014. ápr. 15. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
48%
persze...
2014. ápr. 15. 11:53
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Most biztos jobban érzed magad, hogy visszapontoztál te is, de engem egyáltalán nem érdekel. Az AFP a magzat mája által termelt fehérje, ami az anya vérkeringésében is jelen van, tehát baromira nem befolyásolja, hogy eszel vagy iszol a vérvétel előtt. Nem kell megsértődni, ha esetleg tévesen tudsz valamit és kijavítanak. Az ember holtig tanul és én is elfogadom, hogy ha nincs igazam...Én egyébként nem pontozok senkit, csak max. nyomok egy zöld kezecskét, ha hasznos számomra egy válasz. De mit számít ez???
2014. ápr. 15. 12:02
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó mondat különösen fontos a vita lezárásában. :)

Hogyan zajlik az AFP vizsgálat?

Az AFP (teljes nevén alfa-fetoprotein) egy főként a magzati májban termelődött fehérje, amely a méhlepényen keresztül jut a várandós kismama vérébe. Az AFP koncentrációja az anyai vérben a terhességi kor előrehaladtával folyamatosan emelkedik, értéke egyszerű vérvétellel mérhető.

Az AFP-vizsgálat egy a magzati rendellenességeket szűrő vizsgálat, melyet a 70-es években vezettek be a magyarországi terhesgondozásba. Ma már inkább soroljuk az elavult vizsgálatok csoportjába, mintsem a korszerű szűrések közé. Noha megbízható, pontos eredményt nem, de előrejelzést kaphatunk a vizsgálat eredményéből, ezért minden kismamánál a terhesség 16. hetében elvégezzük az AFP értékének mérését. Az AFP értékét vérvizsgálattal, az anyai vérből mutatjuk ki. A vérvételnek nincsenek előfeltételei, nem kell például éhgyomorral menni a vizsgálatra.

2014. ápr. 15. 12:04
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi nektek
2014. ápr. 15. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!