Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bűntudatom van, nagyon. Miért...

Bűntudatom van, nagyon. Miért nem tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy ismét fiam lesz? Valaki hasonlóan?

Figyelt kérdés
Mindig is kislányt szerettem volna, született egy fiam. Gyorsan megszoktam, ráhangolódtam, bár meglátszik, hogy lánynak vártuk. Imádom, el nem cserélném egy lányra sem, DE! Várom a tesót, 29 hetes vagyok. Másképp indult minden, biztos voltam benne, hogy kislány. A 18 hetes uhn kiderült, hogy kisfiú. Elfogadtam, de nem nagyon tudom megszokni. Örülök, hogy egészséges, várom is, vásárolok neki, de mégis jobban olvadok egy kislány babától, vagy akár egy rózsaszín ruhától. Két barátnőm is terhes, egyikük kislányt vár. Örülök neki, de irigy vagyok őszintén :( Emiatt viszont bűntudatom van. Mit csináljak???
2014. ápr. 12. 21:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Persze, hogy az a legfontosabb, hogy minden rednben legyen, egészséges legyen, de azért szerintem az is normális, hogy benne van az emberben, hogy mégis mire vágyik egy kicsit jobban. Akár már első gyereknél. Amikor terhes lettem én mondogattam, hogy mindegy mi lesz és nálunk a férjem mondta ki, hogy ő kislányt szeretne, a környezetében is csak kislányok születtek, azokkal tanult meg bánni, elolvad tőlük, és szerinte úgyis kislányt csinál :) Aztán a babánk sajnos nem maradt velünk, fiú lett volna. Most, egy évvel a műtét után újra terhes lettem. Még nem tudjuk a nemét. Kérdeztem a párom, hogy no, kislányt vár-e? És azt mondta, hogy onnantól kezdve, hogy kiderült, hogy tavaly kisfiunk lett volna, egyszerűen megváltozott benne a dolog: szembesült azzal, hogy nem csak lányt tud összehozni, hanem fia is lehet. És akkor annyira elképzelte magát egy kisfiúval, hogy mostmár nem kizárólag lányra van ráhangolódva. Persze tudom, hogy kicsivel jobban vágyik lányra, de látom rajta azt is, hogy már fiúval is el tudja képzelni magát.
2014. ápr. 13. 10:46
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia,

Ne aggódj,változni fognak az érzéseid:) De mondjuk az nagyon fontos,hogy kezdj el erre ráhangolódni!Tehát ne a kislány ruhák után sopánkodj,hanem vegyél 2 méretben vagány baseball sapit a nagynak és a kicsinek.

Én abszolút megértem mit érzel,hidd el,2 fiam van:)) Mi is azt hittük lány lesz a 2.,de nem,és ez így van jól:)

Ne legyen bűntudatod,de tényleg kezd el összeszedni magad agyban!Ezzel nem azt mondom,hogy ezentúl nem szabad kislányra gondolnod,vagy vágynod rá,én is nagyon vágyom egy kislányra és örülnék,ha harmadjára összejönne!De tök jó 2 fiúval!!!Nálunk 2 év van köztük, a nagy most 3,5 éves,a kicsi 1,5 és szeretik egymást,már most jól elvannak,nagyon jó barátok lesznek az biztos:)Persze vannak rivalizálások is,nem azt mondom,hogy minden "sétagalopp", de én élvezem nagyon:)

2014. ápr. 13. 12:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszi !! Egy cseppet sem vagyok divatanyuka csak azért, mert vannak efféle érzéseim. Aki ezt írta nem volt még hasonló helyzetben, de ne is legyen, amikor a saját gondolataidtól van bűntudatod ami belülről jön és nem irányítható. Hangolódom rá és várom is, vásárolok is neki is a nagyobbnak is. De mégis, valahogy olyan más. 3.5 éves a fiam.
2014. ápr. 13. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Én régóta szeretnék babát. Sajnos nem jön össze. Mindegy lenne a neme. Nagyon mindegy... :(
2014. ápr. 14. 11:13
 15/18 A kérdező kommentje:
Sajnálom utolsó, de a te problémád más lapra tartozik, a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Nektek is biztosan össze fog jönni, ne aggódj. Tudom, emellett az én bajom eltörpül, pedig nem olyan kicsi ez sem.
2014. ápr. 14. 14:26
 16/18 anonim ***** válasza:
Annyira azért nem, kedves Kérdező. Megértelek, de hidd el, ez egy folyamat, és őszintén kívánom Neked, hogy maradj meg ezen a ponton, hogy azért van bűntudatod, mert másra vágytál (volna), és nem azon kell aggódnod, hogy teherbe tudsz-e esni egyáltalán.
2014. ápr. 15. 22:56
 17/18 anonim ***** válasza:
Most ezt muszáj?,igen szomorú ha valaki nem tud teherbe esni,de nem kell a másik orra alá dörgölni aki,lemeri írni,hogy másik nemű gyerekre vágyott.
2014. ápr. 16. 07:10
 18/18 anonim ***** válasza:

Semmi sem muszáj, legfőképp a sorok között olvasni. :)

Épp az volt a lényege, hogy októl függetlenül mindenki ugyanúgy éli meg a saját problémáit. Legyen ez akármilyen természetű, írhattam volna betegséget is (Isten ments).

Kérdező, biztos vagyok benne, hogy őt is megszokod majd, csak lehet, több idő kell hozzá, mondjuk míg először kézbe veszed. :) Barátnőm ugyanígy volt, mint Te. Zokogva jött haza, hogy a második is fiú. Ma már nagyok, és azt nem tudja elképzelni, milyen lett volna egy vegyespáros testvérpár, csak neki is több idő kellett, míg elfogadta.

2014. ápr. 16. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!