Kinek lesz apás szülése!? Sokan vagytok? Ez később milyen hatással van a házas életre nézve?
Amennyiben az apa tényleg akarja, hogy ott legyen, és van elképzelése arról, hogy milyen egy szülés, akkor nem lesz semmiféle negatív következménye, hanem egy "ezt is együtt éltük át" élmény lesz belöle.
Viszont ha az anyuka "kényszerítí" akár csak azzal, hogy nyafog neki, illetve azt hiszi, hogy a szülés az annyi, hogy "hopp, kipottyan a baba", az megrázhatja a lelkivilágát és ilyenkor lehetnek problémák késöbb.
De ahol emiatt megszünik a házasság, ott valami egész más baj is van a háttérben, nem (csak) emiatt romlik meg a kapcsolat.
Nálunk semmi gond nem volt belöle, éppen ellenkezöleg, sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk testileg is meg lelkileg is.
Igaz, mi már túl vagyunk rajta majdnem 1 éve, de azért leírom:
A vajúdás unalmas volt a férjemnek, mondtam is, hogy bocsi, hogy nem szórakoztatlak... :-)
Aztán a szülés annál "izgalmasabb". Leesett a babám szívhangja 100 alá, és kb 2 ujjnyira voltam csak kitágulva. Kiszaladt a fogadott dokinőm, és vagy 6-an jöttek vissza. Férjemet félrelökték, a dokinőm a hasamon térdelt, az ügyeletes doki meg tágított.
A férjem premier plánba nézte meg, ahogy kibújik a fiunk. Elég gyorsan zajlott minden.
Szerencsére gyorsan rendbe jöttem. A házaséletünkre semmilyen hatással nincs. Minden ugyanolyan mint előtte.
Bár azt a mai napig nem érti, hogy miért vállalkoznak a nők ekkora szenvedésre és kínra 2x, 3x, akár többször is.
De ez a párod beállítottságán múlik, hogy változtat-e valamin, ha látja a kitolást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!