Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek lesz apás szülése!?...

Kinek lesz apás szülése!? Sokan vagytok? Ez később milyen hatással van a házas életre nézve?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Mivel nem ő fog a lábam között állni, szerintem semmilyen hatása nem lesz. A szülésznő meg valahogy majd kiheveri a traumát :)
2014. ápr. 11. 17:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben az apa tényleg akarja, hogy ott legyen, és van elképzelése arról, hogy milyen egy szülés, akkor nem lesz semmiféle negatív következménye, hanem egy "ezt is együtt éltük át" élmény lesz belöle.

Viszont ha az anyuka "kényszerítí" akár csak azzal, hogy nyafog neki, illetve azt hiszi, hogy a szülés az annyi, hogy "hopp, kipottyan a baba", az megrázhatja a lelkivilágát és ilyenkor lehetnek problémák késöbb.

De ahol emiatt megszünik a házasság, ott valami egész más baj is van a háttérben, nem (csak) emiatt romlik meg a kapcsolat.

Nálunk semmi gond nem volt belöle, éppen ellenkezöleg, sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk testileg is meg lelkileg is.

2014. ápr. 11. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Igaz, mi már túl vagyunk rajta majdnem 1 éve, de azért leírom:

A vajúdás unalmas volt a férjemnek, mondtam is, hogy bocsi, hogy nem szórakoztatlak... :-)

Aztán a szülés annál "izgalmasabb". Leesett a babám szívhangja 100 alá, és kb 2 ujjnyira voltam csak kitágulva. Kiszaladt a fogadott dokinőm, és vagy 6-an jöttek vissza. Férjemet félrelökték, a dokinőm a hasamon térdelt, az ügyeletes doki meg tágított.

A férjem premier plánba nézte meg, ahogy kibújik a fiunk. Elég gyorsan zajlott minden.

Szerencsére gyorsan rendbe jöttem. A házaséletünkre semmilyen hatással nincs. Minden ugyanolyan mint előtte.

Bár azt a mai napig nem érti, hogy miért vállalkoznak a nők ekkora szenvedésre és kínra 2x, 3x, akár többször is.

De ez a párod beállítottságán múlik, hogy változtat-e valamin, ha látja a kitolást is.

2014. ápr. 11. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindhárom szülésnél bent volt, nem lett rosszabb a nemi életünk...sőt :p
2014. ápr. 11. 17:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk az a terv, hogy a vajúdásnál ott lesz, a kitolást kihagyja. Ha ott leszünk, akkor még változhat a dolog, de Ő nagyon nem bírja az ilyet, pláne, hogy olyannal történik, akit szeret. Még akkor is elájul, ha a folyosón vár és tudja, hogy bent vér folyik. Így nekem is jobb, ha kintről szurkol. Majd szorosra fűzi a kapcsolatot a fiunkkal, ha lemosdatták. Lesz ideje utána is jó apának lenni.
2014. ápr. 11. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk apás volt, de semilyen negatív következménye nem lett. Végig mellettem volt, nem szemben állt. Folyamatosan beszélt hozzám. Még amikor nem is tudtam megszólalni a fájásoktól, akkor is jó volt hallani a hangját. Lehet, kellemetlenűl éreztem volna magam, ha mindent nézett volna.
2014. ápr. 11. 18:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is bent volt, nehéz volt neki, hogy látott szenvedni, de érezte, hogy segít, nem csak a jelenlétével, hanem aktívan is, támaszkodtam rá, mindenféle testhelyzeteket kipróbáltunk, itatott vízzel, fogta a kezem. Nem romlottba házasélet emiatt, a kapcsolatunk meg szorosabb lett.
2014. ápr. 11. 19:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Végig velem volt, nélküle sokkal nehezebb lett volna. Nekünk épp olyan jó a házaséletünk, mint szülés előtt. Második babánk nyáron születik, akkor is szeretne jönni :)
2014. ápr. 11. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!