33 hetes vagyok, melyik oldalon való fekvés a jó a babának?
A bol oldal a jo, nem nyomja a szivet.
Azert jo a bal oldal, mert a fo veroereket es visszaereket a bal oldalt fekvessel hagyja szabadon a baba, igy a lepeny, emiatt meg az oxigenellatottsaga igy lesz jo.
Mashogy elnyomhatja ezeket es kevesebb oxigenhez jut.
En pl. szedulok is 10 perc utan, ha nem a bal oldalon fekszem.
32 hetes kismami
Az első válaszolónak: a fő artériák pont, hogy a bal oldalon vannak. Az meg, hogy a baba illetve a placenta melyik oldalon van, az minden esetben egyedi.
Azt, hogy hogy feküdj, megérzed. Ha egyik oldalt fekve kellemetlenül érzed magad, akkor próbálkozz új testhelyzettel, amíg rá nem jössz, neked mi a jó. A babának voltaképp az a lényeg, hogy megfelelő mennyiségű vért kapjon. Amikor te jól érzed magad, akkor ő is.
Én pl. csak a jobb oldalamon tudok feküdni mert a baba lába szinte kilóg a bal oldalamon és nem tetszik neki ha ráfekszem. Vagy állva:), ülve alszom vagy a jobb oldalamon mert máshogy már nem tudok sajnos.
39 hetes kismama
"A terhesség végén az oldalfekvés, főként a baloldalon fekvés jobban növeli a vesék aktivitását, mint a háton fekvés. Baloldalon való fekvéskor a láb fő vénája felszabadul a méh nyomása alól. Ennek következményeként javul a vérkeringés, és fokozódik a vese aktivitása."
Link: [link]
Elso vagyok, masodiknak:
"A terhesek alvászavarai
- A magzat növekedésével alvászavarok léphetnek fel
- Gondot jelenthet a terhesség első 3 hónapjában a növekvő mell okozta kellemetlen érzés és az általános rossz közérzet
- Az alvásra javasolt testhelyzet a bal oldalon fekvés, ez a legkedvezőbb a keringésnek. Így elkerülhető az aranyér, a gyomor- és emésztési panaszok megjelenése."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!