Nagy baj, ha alig szedtem a vigantolt? (d vitamin) 32 hetes
a doki kb a 17-19 terhességi hét között írta fel, heti 2x10 cseppet, ami most esett le, hogy az nem heti 10 csepp kétszer (szóval eddig 32 hetesig) heti 2x5 cseppet szedtem
most tűnt fel, hogy miért kérdezi mindig a doki, hogy írjon e fel, meg valamikor fel is írja, ki sem váltom, mert még van az első üvegből (10ml-es az üveg)
a babának csontfejlődésre jó azt hiszem
most meg aggódom
(táplálkozásom abszolut nem kielégítő)
Nyilván okkal írta fel neked a D-vitamint az orvosod. Valószínűleg a vérképeden látta, hogy szükséged van rá.
A gyermeknek semmi baja nem lesz belőle, hogy nem szedtél eleget, mert elvileg a magzat "elveszi" azt, amire neki szüksége van. Így neked jut annyival kevesebb. Ez csontritkuláshoz vezethet, gyengébb, sérülékenyebb csontokhoz. Szóval mostantól szedj annyit, amennyit az orvosod mondott.
Én sem szedtem, de a mai eszemmel szedtem volna, ha javasolták volna. Csak akkor még nem tudtam, hogy milyen fontos a D-vitamin, és a magyarok 95 % szenved a hiányától tél végén, és tavasz elején! A várandósság alatt 2000-6000 NE közt szoktak javasolni, de sokan eléggé óvatosan ajánlják. Ez függ a szabadban töltött órák számától (de hát manapság nem töltünk kint a levegőn, a napon 8 órát), a bőrszíntől (minél sötétebb, annál nagyobb szükség van a D-vitaminra).
De megnyugtatásképp, legalább szedtél valamit, de eztán már rendesen szedd, a szoptatás alatt is. Küldök két oldalt, ahol a javasolt adagolások vannak:
Remélem minden jól alakul, jó babavárást!
köszönet a válaszokért
olvasgatom a linkeket (ugyan még nem jöttem rá, mi az hogy NE )
de ha azt nézem, hogy ez az, ami a napból is jön és tekintve, hogy télen is úgy felerősödtek a pigmentfoltjaim, most meg barnulok (napozás nélkül - még a hátsóm is)mint valami c*gány, akkor megnyugodhatok, hogy hiány az nincs bennem?
a vérvételek olyanokat mutattak csak eddig, hogy hemoglobin, meg ilyesmik, vitaminok nem voltak benne.
a doki olyan alapon írta még fel anno, hogy most kezd majd a baba a pocakban mozogni, így fontos mostantól a vigantol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!