Nagy baj, ha alig szedtem a vigantolt? (d vitamin) 32 hetes
Figyelt kérdés
a doki kb a 17-19 terhességi hét között írta fel, heti 2x10 cseppet, ami most esett le, hogy az nem heti 10 csepp kétszer (szóval eddig 32 hetesig) heti 2x5 cseppet szedtem
most tűnt fel, hogy miért kérdezi mindig a doki, hogy írjon e fel, meg valamikor fel is írja, ki sem váltom, mert még van az első üvegből (10ml-es az üveg)
a babának csontfejlődésre jó azt hiszem
most meg aggódom
(táplálkozásom abszolut nem kielégítő)
2014. ápr. 2. 21:31
1/16 anonim válasza:
én semmit nem szedtem..söt nem is tudtam, hogy d vitamint "kéne" szedni.
2/16 anonim válasza:
Terhesen nem is nagyon szabad d vitamint szedni.
3/16 anonim válasza:
En a terhesseg alatt 1 honapot szedtem csak terhesvtamint es semmi mast,vigantolt meg se emlitette a doki csak aztan a gyerekorvos,a kicsinek kellett adni valami napi 1 vagy 2 cseppet mar nem emlekszem. A pici makk egeszsegesen szuletett,mar masfel eves :-) Nyugodj meg semmi baj nem tortent
4/16 anonim válasza:
Én sem tudtam, hogy kellene szedni, én csak a babámnak adom. Nekem folsavat mondott a doki, azt is csak a 12. hétig. Ja és magnéziumot.
5/16 anonim válasza:
igen, én is ugy tudtam, hogy d vitamint a gyerekeknek kell adni 3 éves korig
6/16 anonim válasza:
A felnőtteknek is kell szedni folyamatosan, de terhesen pont nem ajánlott a szedése, minden más esetben igen. A gyereknek sem csak 3 éves korig kell hanem utána is.
7/16 anonim válasza:
Soha nem szedtem D vitamint, még sincs semmi baja a csontjaimnak. A pici babáknak ajánlatos egy ideig szedni. Sok tejet, tejterméket kell enni, sokat lenni a napon, akkor nem lesz D-vitamin hiány.
8/16 anonim válasza:
Az a baj, hogy ez nem így avn és a gondok nem iylenkor jelentkeznek egyébként nem csak a csontproblémákat okozhat a d vitamin hiány hanem akár meddőséget is.
MA a magyar lakosság 75% d vitamin hiányos. Nem rég emelték meg hivatalosan is a napi ajánlott bevitelt.
9/16 anonim válasza:
Én sem szedtem d-vitamint, de amikor megszületett a fiam, és nagy volt a kutacsa, akkor a gyerekorvos lecseszett, hogy kellett volna szednem. De szerintem meg egyszerűen a fiam "tudta", hogy nagy kutacs kell, hogy könnyen deformálódjon a feje és könnyen kiférjen. Egy ismerősöm sem szedett d-vitamint. Neked miért ajánlotta az orvos? És mi az, hogy nem kielégítő a táplálkozásod?
10/16 anonim válasza:
Hát nem tudom... én csak a terhes vitamint szedem.. második trimeszterben vagyok... azt is azért, mert baromira nem volt étvágyam és még most is van olyan amit nem igen bírok megenni. Úgy vagyok vele ártani nem árthat. De nem szedek külön d-vitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!