Terhesség alatt romlanak a fogak állapota?
Figyelt kérdés
14 hetes terhes vagyok, mindig is oda figyeltem a fogaim egészségére, napi fogmosás mindig meg volt.
Most viszont közvetlen az ínyem alatt nem is egy fogamon kicsi lukak lettek. Még nem fájnak, de nagyon megrémiszt, vissza tudom ezt valahogy fordítani? Olvastam hogy ilyenkor a fogorvos egyből gyökér kezeli, de elég borzasztó lenne ha az összeset gyökérkezelni kellene. Mit tudok tenni? Még sűrűbb fogmosással meg tudom állítani ezt a folyamatot hogy ne romoljon tovább?
2014. ápr. 1. 12:54
1/11 anonim válasza:
Igen, romlanak, mert a baba elvonja tőled a neki szükséges kálciumot, meg minden egyebet. Így a Te fogadnak kevesebb jut. Sűrűbb fogmosás ezért fölösleges, inkább az étkezésre, vitaminbevitelre figyelj.
2/11 anonim válasza:
Azoknak romlanak csak a fogai, akik nem pótolják a baba által elszívott vitaminokat. Úgyhogy ez nem egy törvényszerű dolog.
3/11 anonim válasza:
Nekem szerencsére nem romlottak, bár féltem tőle, elég rossz fogaim vannak. A foginyed vérezni fog, attól ne ijedj meg. Én a fogorvosomtól vettem a fogkrémet, sensitive fogkefét ajánlott hozzá. Kb 16. hét után nem szedtem naponta terhes vitamint, viszont kálcium tablettát, magne b6-ot igen. Ha eszel tejterméket akkor elég 500 mg - 1 db kálcium, nem lehet bevenni őket egyszerre, arra figyelj. 37 hkm
4/11 anonim válasza:
Pótold a kalciumot (a pezsgőtablettának nem a túl jó a felszívódása!) és akkor nem lesz probléma.
6/11 anonim válasza:
ha van kálcium pótlás akkor nem. fontos a jó minöságű étrend kiegészitő. Egyik barátnömnek poladtak a fogai az elsö 3 terhesség alatt. 1-2-3 foga bánta terhességenként, de sokat kellett tömni is. Most a 4. terhességnél szedett FLP-s naturmint és most semmi baja nem volt egyik még ép fogának sem. nem a fogmosáson mulik. Gondolj bele mennyi csontot kell kialakitania a szervezetednek a magzatban, mindenhez a te ásványi anyag raktáradból használ a szervezet, ezért fontos mindennek a pótlása.
7/11 anonim válasza:
Nagyon jól leírták előttem, a tápanyag (főleg kalcium) pótlás nagyon fontos. Illetve lehet kapni olyan fogkrémet, ami vissza tudja építeni a zománcot, ha még nem menthetetlen a helyzet, kérdezz rá a fogorvosodnál! Én is használok ilyen zománcépítő fogkrémet, nekem a fogak érzékenységét és az apróbb zománcsérüléseket nagyon szépen helyretette, de nem használható a megfelelő étkezés+vitaminpótlás helyett, csak mellett!
8/11 anonim válasza:
lehet furcsán fog hangzani,de nekem javultak a fogaim.ami addig fájt azóta se,nem vérzik,semmi baj nincs velük.én nem szedtem sem calciumot se terhesvitamint,semmit.nem tudom hogy lehet ez.de neked viszont ajánlanám a calciumot
9/11 A kérdező kommentje:
7-es válaszadó, letudnád nekem írni a fogrém márkáját? Elég sok féle van, és mire végig bogarásznám az összeset a bevásáló központba, rám esteledne. De a kálcium mellet minden féle képen kipróbálom. Előre is köszönöm, és a többi választ is nagyon köszönöm.
2014. ápr. 1. 17:05
10/11 A kérdező kommentje:
7-es válaszadó, iszonyatos szét szortságom miatt az üzenetnél válasz helyett véletlen a törlésre mentem, és még jóvá is hagytam, a lényeget meg jegyeztem, de csak itt tudom meg köszönni. Köszönöm :)
2014. ápr. 1. 17:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!