Asztmás kismamák! Hogy alakult az asztmátok? Akinek rosszabbodott, mennyivel növekedett meg a gyógyszerszükséglete? Milyen gyógyszert szedtek? Symbicortot, Ventolint, Singulairt használ valaki?
Szia! Én súlyos asztmás vagyok.
Már terhesség előtt elmentem az orvosomhoz, hogy "kismamás" gyógyszert kapjak, mert ugyebár ezek szteroidosak, és nem akartam felfújt vagy akármilyen problémával születendő gyereket.
Terhesség előtt Symbicort forte-t és Ventolint kaptam. Terhesség alatt Pulmicort-ra állítottak át, a Ventolin maradt. Kéthavonta ellenőrzés.
Nekem sajna romlott az állapotom, pedig nyár elején szültem hála égnek, mert nyáron a legrosszabb. Állítólag sokan inkább javulnak.
Amire figyelj! Ha beindulnak a fájások semmit ne vegyél be! Még Ventolint se, mert a méhizomzat ugyanolyan, mint a tüdő körüli és a puff renyhíti lazítja ezeket az izmokat, a szülésnél gond lehet (fájások megszűnnek stb) Az orvosom mondta. Egyébként én pont az asztmám és a vérnyomás problémám miatt kértem császárt, de végül köteleztek rá, hogy szüljek, senki nem adott ki papírt. De talán jobb is így, gyorsak voltunk a babával :)
Jó babavárást és szülést
szia. én is asztmás vagyok és sajnos nekem is rosszabodott a betegség mrt leállitottak a singulárról és nagyon hiányzik.most csak a seretdet meg a ventolint szedem de a 4. hónap nagyon nehéz volt .8 éve szültem a fiamat de akkor nemvolt semmi problémámmert még nmvolt ennyire sújo.ráadául most még avérnyomásom is magas,de az már elötte is magas vot.
21 hetes km
Utolsó vigyázz magadra. :)
Első vagyok, szintén magas vérnyomással és asztmával voltam babás. Naponta többször mérd a vérnyomásod, ha nem mondta a doki, és vezess füzetet. Készülj fel rá, hogy a végét lehet kórházban töltöd...nem valami kellemes, de biztonságosabb.
A hízással is vigyázni kell, mert mindkét betegség esetén a nagy súlygyarapodás megnehezíti a terhességet és a szülést is. Én 13 kg-ot dobtam le első két hónapban (reggeli rosszullétek) és 5 kg-ot szedtem összesen vissza, amiből 3,5 kg volt a baba.
Jó babavárást és könnyű szülést! :)
Szia!
Nekem az asztmám főként az allergia szezonban jön elő régebben erre Oxis (remélem jól írtam a nevét) és Pulmikort használtam. De mát két éve Ventolint fújok helyette. szerencsére nem kellett rendszeresen használnom. Amikor terhes lettem azonnal beszéltem a tüdőgyógyásszal és ő továbbra is engedélyezte a Ventolint. De eddig még csak háromszor kellett használnom.
Eddig semmi bajom nem volt, de úgy két hete többször is légszomjam volt és köhögtem. A Ventolin használata után jobb lett. Beszéltem az orvossal és azt mondta, hogy nagy valószínűséggel helyezkedik a baba és nyomja a belső berendezést.Viszont használjam nyugodtan ha úgy érzem nehogy rosszabbul járjak. Azóta ez nem fordult elő, viszont jól láthatóan nőtt a pocim .Lehet, hogy most jobban elfér és most nem nyom odabenn :-)
Ja, és terhesség előtt szinte évek óta állandóan bedugult az orrom és most ez megszűnt.
23 km
No akkor én szerencsés vagyok:)
Nekem nagyon sokat javult terhesség alatt, mondhatni megszünt...legalábbis kis időre.Én is Symbicortot használok, 30 hetes vagyok, de kb a 10.hét óta nem kellett inhalálnom.A 10. hétig is talán 2x, előtte volt, hogy minden nap.Sőt, az allergiám is sokat javult.Remélem már így is marad...
Ez fura, nekem pont azt mondták a szülészeten h. szüléskor legyen nálam Ventolin.....
Most amúgy Symbicort-ot használok, a tüdőgyógyász és nőgyógyász is jóváhagyta!
Igaz nekem light-os az asztmám, remélem majd nem kell semmit sem használnom szüléskor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!