Akinek az első szülése után aranyere lett annak a második után rosszabbodott?
Igen, sajnos rosszabb lett, de nekem a babák előtt is volt már vagy 10 éve problémám ezzel. A terhesség alatt is kint volt már. Annyi különbség volt, hogy másodjára nem kínlódtam hónapokig, hanem amikor a babám 5 napos volt, elmentem proktológushoz. Ő visszahelyezte és kinyomkodta őket (azt hittem, ottmaradok az asztalon, türtőztettem magam, de hangtalanul folytak a könnyeim), aztán adott kúpot és kenőcsöt, és így 2-3 hónap alatt élhetővé vált. Azt mondta, lehet, hogy később műtétre kerül majd sor...
Ha az első babád után teljesen helyre jött, akkor jó eséllyel a második után is így lesz, akkor nincs miért aggódni.
nekem az első szülés után lett a itolás miatti nyomástól és a hemorid nevű krém kb 2 hét alatt helyrehozta. aztán következő évben is babát vártam és akkor már a terhesség alatt kijött, féltem is, hogy mi lesz. a szüléskor előjött, de nem annyira mint az első szülésemnél és kb. uúgy 1-2 hét alatt helyrejött.
A 2. terhességnél már a terhesség alatt előjöhet ahogy nyomja a baba a súlyával a végbél részt és szerintem azért nem volt most olyan vészes az aranyerem, mert jóval kevesebb nyomással kint volt a tesó,mint az első baba.
Köszönöm a választ!
Sajnos nem jött helyre teljesen az első után sem,úgy értem,hogy néha most is fájdalmas a nagyWC-zés,bár nem mindig viszont a csomók folyamatosan megvannak!Nagyon úgy érzem,hogy ha ez még romlani fog a második szülésem után akkor én is orvoshoz leszek kénytelen fordulni!De bíztató,hogy az legalább tényleg tud segíteni!
Köszi mégegyszer!De várok még tapasztalatokat ha van vkinek!
Vasárnap töltöm a második gyerkőccel a 37. hetet, de már 3 hónapja minimum szenvedek vele. Eléggé kint van, egyre jobban, sokszor sírni tudnék. Vettem már rá Mastu-t, Reparon-t, Sperti-t. Most ez utóbbit használom, persze kúp formájában, a krémek nem sokat érnek.
Nekem is időszerű lesz a proktológus hamarosan, de nem biztos, hogy el merek menni. (pedig nagyon fáj, de nagyon be vagyok tojva a dokitól)
Pár hét múlva meglátjuk, hogy mit tesz vele a szülés. (előre rettegek)
apum a 9. kerület eü. szolg. rendelés keretén egy nagyon profi proktológushoz került. beutalót kapott.
valami érzéstelenítő gázt kapott (ez volt kellemetlen csak, mert tele lett levegővel a végbele...), majd elgumizták. olyan gyorsan ment, hogy azt hitte, csak megnézték, de már addigra készen is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!