Ma voltam védőnőnél, és azt mondta aggódik, mert kicsit magas a vérnyomásom.140/80. Miért lehet magas?
Figyelt kérdés
Idáig mindíg normális volt. Ma kezdtem a 34.hetemet.2008. júl. 24. 14:35
1/5 anonim válasza:
Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védőnő, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj,ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerű sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.
2/5 anonim válasza:
ez pont határéték. mérd sűrűbben! ha ennél is magasabb lesz, bajt jelenthet a babára nézve, mert nem lesz megfelelő az oxigén/vérellátás. és meszesedik a lepény.
3/5 anonim válasza:
Nekem terhesseg elott is magas volt a vernyomasom. Szedek Dopegytet, a dokino azt mondta, hogy a lenyeg, hogy az also ertek ne menjen 90 fole, meg ha a felso ertek magasabb is, akar 160, az akkor se olyan nagy problema.
Azert mindenkepp szolj a nogyogyaszodnak.
4/5 anonim válasza:
én is szedek dopegytet, nekem is magas volt már a terh. előtt.
5/5 anonim válasza:
Szia!
Pontosítanám az első válaszolót: Nem a magas vérnyomás vezet toxémiához, hanem a terhességi toxémiának a jele lehet. De tudtommal csak a hirtelen, és sokszor kiugró érték jelent bajt. + ha fehérje van a vizeletben, és dagadnak a lábaid, vagyis nagyon vizesedsz. Ha mind a három jelentkezne azonnal menj dokihoz. De én lehet hogy a magas vérnyomással is hozzá fordulnék tanácsért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!