Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetes terhes vagyok és...

22 hetes terhes vagyok és tegnap óta rosszul érzem magam. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár napban itt jóval melegebb van, mint egyébként szokott lenni (külföldön élek), lehet, hogy ez is kihat, bár eddig egyáltalán nem voltam fogékony az időjárás változásra. Tegnap nagyon erős fejfájásom lett, ami végigkísérte az éjszakát, azóta is tart, reggelre már hőemelkedésem is volt (37,6), ezért vettem be egy paracetamolt. Ez a hőemelkedést levitte, viszont ahogy elmúlt a hatás vissza is tért, a fejfájás meg folyamatosan megmaradt. Hányingerem is volt, alig ettem valamit ma és tegnap, pedig eddig az étvágyammal nem volt baj. És úgy tűnik, hogy vizesedni is elkezdtem, ugyanis két nap alatt híztam elméletileg 3 kilót, amit kizártnak tartok, főleg, hogy a lábam is megdagadt és az ujjaim (a gyűrű miatt veszem észre).

A hangulatomról már mesélni sem szeretnék, az a legsiralmasabb.

Valakinek van arról sejtése, hogy mi lehet ez? A háziorvosomhoz csak hétfőre kaptam időpontot, őt nem tudom megkérdezni.

2008. júl. 24. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez pedig S.O.S. allapot! Irany az ugyelet.

Ezek a tunetek, a fejfajas, gyors bevizesedes a toxemia tunetei lehetnek, az pedig azonnali vizsgalatokat von maga utan.

Feherje a vizeletben, magas, ugralo vernyomas?

IRANY A KORHAZ!

2008. júl. 24. 14:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Kedden voltam védőnőnél, akkor nézte a vizeletemet, nem volt fehérje benne. A vérnyomásom pedig jó volt, 110/66, mindig e körül szokott lenni és azt nem is érzem, hogy a vérnyomásom ugrálna, a pulzusom legalábbis normális.
2008. júl. 24. 14:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz mindenkepp! Inkabb legyen az ut felesleges, mintsem, hogy ne deruljon ki, ha valami baj van. Mindenkepp megnyugszol majd, mar csak azert is menned kene.
2008. júl. 24. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Érzed a babát? Nem akarlak megijeszteni, de ez a mérgezés jelei is lehetnek. Menj el orvoshoz mindenképp, ne győzködj magad, hogy nincs semmi baj. Vizsgáltatsd meg magad!

2008. júl. 24. 15:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Felhívtam a dokit, annyit elértem, hogy fogad holnap, kivéve, ha akkor már nem lesz tünetem, mert akkor várjak hétfőig. És ha ma rosszabb a helyzet, akkor be kell mennem a sürgősségire, de szerinte még várhatok, mert ha tegnapelőtt még nem volt fehérje a vizeletemben, akkor szerinte ez nem mérgezés, hanem a meleget nem bírom.

Egyébként a baba rendben, rugdos is, illetve van szívhanghallgatóm és ma már kétszer megszámoltam a szívverését, az is rendben van.

Köszönöm szépen a segítséget!

2008. júl. 24. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!