35 hetes vagyok, tegnap nst-n nagyon rosszul lettem (gyomorégés+hányás) napok óta vizesedek, magas a vérnyomásom. Az orvos azt mondta, h nincs baj. Normális ez? Mit lehet tenni ellene?
Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben azonnal orvoshoz mennék.Ezek a toxémia ( preeclampsia) tipikus tünetei. Legalábbis az így indul, gyomorfájdalommal, hányással, vizesedéssel és magas vérnyomással.Ne bagatellizáld el, irány az orvos.Ha a vérnyomásod nincs rendben, az a babának nem tesz jót.Persze lehet, hogy semmi bajod nincs.De én mindig azt vallottam, hogy inkább menjek százszor feleslegesen, mint egyszer maradjak otthon, ahol megtörténhet a baj.A kolléganőmet ezekkel a tünetekkel meg kellett császározni a 32. héten.
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond!
Mennyi a vérnyomásod, az sem mindegy hogy "csak" 140, vagy 170, persze nem jó egyáltalán.Nekem is magas volt, a végére már min. 150-160, de nem lett semmi bajunk, szép egészséges babám született, majd 4 kilóval.Én is vizesedtem nagyon, de nem volt gyomorfájdalmam.De én bent feküdtem a végén emiatt, és gyógyszerrel kezelték a vényomásom.
Írj majd mi lett veletek, mit mondott a védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!