Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukor eredményem...

Terheléses vércukor eredményem rossz lett? Mit csináljak, bővebben lent.

Figyelt kérdés
A lényeg röviden, múlt héten voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Éhomi 5,7, utána 1 zsemle+2dl tej, 1 óra múlva újabb vérvétel 9,9 let. Teljesen meg voltam nyugodva, mert a határértékek, amik a leleten szerepeltek, éhomi 5,8, terhelt 10,5, tehát belül vagyok. Visszamentem a terhesgondozásra (sztk-ba járok), ahol a doki kicsit hümmögött, hogy nem a legjobb, és ennyi. Gondoltam, azért, mert a felső határ közelében van. Erre most nézegetem a neten és mindenhol azt írják, hogy 7-nél nem szabad többnek lennie 1 órával kaja után. Ha ez így van, akkor nem kellett volna diabetológushoz irányítania? A másik, az előző terhességemnél 8,2 volt a terhelt, akkor az sem volt jó? A kislányom viszonylag nagy súllyal (3800g) született, de semmi baja nem volt. Most mit csináljak? Menjek vissza és kérjem, hogy küldjenek tovább? Amúgy túlsúlyos vagyok, tehát nyilván van esélyem a cukrosságra. Hízni nem híztam még, kb 0,5-1kg-t (26+4hkm). Segítsetek, mit tegyek?
2014. márc. 29. 14:05
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
szia! hú én még mindig azt mondom ( minden haragod jogos és érthető ) , hogy hála a talpraesettségednek, és annak,hogy kitartóan mentél a dolgok után, végül jó helyre kerültél. ha inzulin kell, azzal rendben lesz a cukrod. Mennyire vannak kilengéseid? méred őket étkezések után? ha igen mennyivel? Nekem azt mondták, étkezés után 6,5-7 alatt kell lennie 1-1,5 órával. nálunk itt Pécsett amikor megyek a diabetológiára kontrollra, akkor a reggeli után másfél órával nézik,plussz a vizelet cukor és acetont is. ennek eredményével,függvényében módosítanak ha kell a diétán. Nálam sajnos (én vagyok aki mint terhességi diabeteszes írtam már itt válaszokat neked)pont kevés lett a ch bevitel, nekem emelték, mert acetonos lettem, tehát éhezik a szervezetem. sajnos ez sem jó, a baba elvesz mindent, én pedig fogytam már csak 58 kg vagyok, tehát 31 hetesen 3 kg plussz van rajtam, a baba jól van, ő szépen fejlődik, de remélem a jövő heti kontrollon már nem lesz ott a fránya aceton. most többet eszek ahogy előírták, és igyekszem kevesebb kalóriát elégetni. Betegjogi képviselő: kényes kérdés, mindenesetre ha távolabbi távra és más kismamákra gondolok, mindenesetre lehet jobb lenne valahol megemlíteni, nehogy elbagatelizálják más hasonló eredményes kismamák cukrát, amiből kész csoda,hogy nem lett eddig baj..
2014. ápr. 16. 08:03
 32/34 A kérdező kommentje:

Elég érdekesek az eredmények, reggeli után mindig felmegy 7-8,5 közé. Ebéd után van, amikor jó, van amikor felmegy szintén ebbe a tartományba. Vacsi után jó. Mondták, hogy ennél kevesebb ch-t nem ehetek, mert ennyi mindenképp kell nekem és a babának is. A vizeletem rendben se cukor, se aceton. Én is fogyok. Az a 0.5-1kg már előbb eltűnt. A diéta óta még 2kg-ot fogytam a kezdősúlyomhoz képest. Szóval ez a része tetszik, hogy a baba fejlődik én meg fogyok! :-)

A betegjogi képviselővel azért beszélnék, hogy csináljanak már valamit, hogy a dokik felfogják, hogy milyen a cukorterhelés és más nehogy így vagy rosszabbul járjon!

2014. ápr. 16. 18:05
 33/34 anonim ***** válasza:
szia! teljesen jogos és igazad van. nekem sajna ahogy írtam a fránya aceton a kevesebb bevitt ch miatt kialakult, most emeltek a ch-n, és közben figyelem a cukrom,hogy az meg nehogy kilengjen a több bevitel végett. de eddig minden ok. nekem most jók, átlag 5,5-és 6,5 közöttiek az étkezések után. mennyi ch diétára állítottak be?
2014. ápr. 16. 18:39
 34/34 A kérdező kommentje:
145-155ch én a 145ch-t tartom. Van, ahol úgy van megadva, hogy 20-25 ill. 10-15.
2014. ápr. 16. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!