Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Orvos probléma. Bővebben. Lent, mert ide nem férne ki.

Figyelt kérdés
Van fogadott orvosom, (Tatabánya, Dr.Pazár Dániel, de ez nem is fontos, csak annak, aki környékbeli) és az történik minden egyes alkalommal, hogy elmegyek hozzá magánrendelésre,ugye havonta, és megkérdi hogy hogy vagyok,ha úgy tartja kedve megvizsgál.UH + 2000 Ft.-ért csinál,de csak ha kérem, mert a kötelező UH-okra beküld az sztk-ba, hogy menjek be beutalóért. Az alap vizsgálat, 7000. És ez csak a két szép szeméért. Nos. Le merem fogadni, számolni sem tud, mert a múlthéten már el sem mentem hozzá, gondoltam minek,úgy is beküld az sztk-ba, így bementem magam,és az ottani doki mondta, hogy nem is 30 hetes vagyok, hanem 28. Így elszámolni valamit. Persze kellemetlenül éreztem magam, de a doki mondta,hogy nem az én hibám ez. Mit tennétek a helyemben? Mert elvileg nála fogok szülni, de így még kétszer is meg fogom gondolni magam. Eszembe jutott az is, hogy majd szülök valakinél, aki bent lesz, és csak szülésznőt fogadok.
2009. dec. 17. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nem járnék ilyen orvoshoz, főleg nem pénzért. A helyedben szülésznőt fogadnék, és ügyeletes dokinál szülnék.
2009. dec. 17. 14:57
 2/13 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy egyre többen szülnek így. Végül is a doki nem csinál sok mindent, nem? Ha így lesz, akkor is fognak velem törődni rendesen?
2009. dec. 17. 15:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem éri meg a fogadott doki. Sógornőim mind ügyeletes dokinál szültek és minden rendben volt! Nagyon kedves volt velük az orvos és csupa jó tapasztalatuk van (más-más dokinál szültek). Szerintem nem érdemes ilyen dokira vesztegetni sem az időd, sem a pénzed (ha már azt sem tudja kiszámolni, hogy hány hetes vagy...te jó ég mi lenne így a szülésnél? A füleden akarná kihúzni a gyereket?)
2009. dec. 17. 15:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Mikor a kisfiam született volt fogadott orvosom, mégsem ért rá mikor szültem. Szülésznőt meg nem is fogadtam. De nem is bánom, mert mindenki nagyon kedves volt velem, és nem kellett fizetnem érte senkinek egy forintot sem. Szerintem felesleges szülésznőt fogadni, de ez csak az én véleményem. Dokival kapcsolatban, szerintem válts orvost, őt csak a pénz érdekli.
2009. dec. 17. 15:04
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem volt fogadott orvosom, de épp szabin volt, mikor jött a babám, így ügyeletesnél szültem. Nagyon rendes volt, jobb volt nála szülni, mint előtte a fogadott orvosnál. Én biztosan nem járnék egy ilyen dokihoz, mert amit leírtál, abból csak az jön le, hogy neki a pénz számít és nem Te. Lehet, hogy tényleg jobban jársz, ha szülésznőt kérsz fel, normál szülésnél úgyis ő csinál szinte mindent.
2009. dec. 17. 15:05
 6/13 anonim ***** válasza:

Engem kikosarazott a szülésznő, hogy csak fogadott orvos mellett vállalnak szülést a szülésznők, Békéscsabán legalábbis!

Én két gyereket szültem választott doki nélkül, most a harmadikat is megpróbálom. Nem a pénz miatt / de persze az is/, így is adtam a dokinak, aki ellátott minket. Egy kicsit csodabogárnak tartanak a szülészeten így, de én nem érzem szükségét. Nem is tudnék választani orvost: mi alapján? Kedves, aranyos, figyelmes, szakértelem? Én ezt hogy döntsem el? Miért rángassak be valakit, ha egy másik orvos már ott van ügyeletben. Szerintetek jobban figyelnek a várandósokra a fogadott orvosok? Tényleg kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!

2009. dec. 17. 15:10
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még valami, amit elfelejtettem leírni. Amikor bejött az új influenza dolog, rögtön hívtam, hogy szerinte beoltassam-e magam. Mit mondott? Azt, hogy majd menjek be hozzá a magánrendelésére, és majd megmondja. H, ekkor aztán rendesen ledöbbentem. Rá hétre, mondtam a férjemnek, hogy hívja fel, és kérdezze meg újra. Akkor már válaszolt. Azt, hogy ne, de ez most nem ide tartozik.

Egyébként... kell hogy szóljak neki? Hogy már nem akarok hozzá járni? Mi van ha találkozok vele az sztk-ba? Bár nem hiszem hogy annyira emberi, hogy megismerne.

2009. dec. 17. 15:14
 8/13 A kérdező kommentje:
évvel ezelőtt, az első kisfiamat fogadott orvosnál szültem. Nem ennél a dokinál, hanem egy másik. Vele minden oké volt, csak dolog nem. Meg mondta hogy mennyit kér a szülésért, meg is kapta, húzta a száját, aztán már felém sem nézett utána. Érdekes volt az is. Akkor volt szülésznőm, Ő viszont egy angyal volt. Sajnos most gyesen van Ő is.
2009. dec. 17. 15:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Én még nem szültem,de nálam is dilemme, hogy legyen-e fogadott orvosom, mert akihez járok, magánklinikán vezet szülést és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Amiért hozzászólók az az, hogy nem nagy baj, az, ha a doki elszámolta. Ez nagyon sokszor megtörténik. Az Uh. méretek alapján számol a gép egy kort, az utolsó menzesz szerint a doki egy másikat. Én 7 hetesen mentem dokihoz, azt mondta a terhességem 5 hetes a méretek alapján, a 12. héten 14 hetesnek mondott a szonográfus, a 18.-on 20 hetesnek...tehát a kora az amit én gondoltam. De hát ez nem érdekes. Fontos, hogy egészséges legyen. Ha csak ez volna a gond a dokival akkor nem érdemes mást választani, de ha úgy érzed nem figyel rád, vagy kétségek vannak benned, hogy megtesz-e mindent amit kell értetek, ne habozz! Keress másikat, aki végigkíséri a terhességedet! Sok sikert! Egészséges kisbabát!

21 hetes kismami

2009. dec. 17. 15:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Én biztos nem tisztelném meg tobbet a jelenlétemmel ezt a dokit és te meg fizetsz egy ilyen embernek na ne!

nyugodtam valtsál é menj máshoz

2009. dec. 17. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!