Keményedés ellen mit tegyek?
A 18. héttől rendszeresen keményedek, de nagyon!!! Sokszor gyalogolni sem tudok.
Külföldön élek, és itt tök más a terhesgondozás. Hallottam, hogy ilyenkor odahaza magnéziumot és kalciumot adnak a kismamáknak. Én is megemlítettem a dokimnak, de közölte, hogy a 18. héttől normális a keményedés. Hát szerintem az enyém már túlmegy a normális határán.
Patikában kapható pezsgőtabletta. A megnéziumos 385 mg-ot tartalmaz tabinként, a kalciumos 270 mg-ot.
Ezek hatásosak lehetnek a keményedés ellen?
Ha igen, akkor melyikből mennyit szedjek?
Pihenés és magnézium. Fejből nem tudom, hogy mennyit lehet, de a dobozon rajta kéne lennie. Terhesen több kell, úgyhogy ha napi egy fedezi a szükséges mennyiséget egy "átlagembernek", akkor kismama ihat még egyet, ha egy nem enyhíti a görcsöt. Egy kellemes meleg fürdő is csodákra képes!
Boldog babavárást!
Köszönöm a segítő válaszokat!
Van a gyógyszertárban más fajta magnézium is, de (és most figyeljetek) nem tudják, hogy terhesek ihatják-e, és ha igen, mennyit!!!!
Hát ez őrület!!!
Én amikor nagyon keményedtem, kb a 16 és 20 hét között, akkor napi 3-4 ezer miligram magnéziumot szedtem.
Most napi kb 500-1500 miligramot, attól függ, hogy milyen a nap.
És emellé napi egy kalcium pezsgőtablettát iszom, így tudom kontrollálni az éjszakai lábgörcsöket.
Ha tudsz olyan készítményt szerezni magzéziumból, ami nem pezsgőtabis, az jó lenne, mert orvosom szerint az kevésbé szívódik fel és hajlamosabb hasmenést okozni.
Próbálj itthon valakit megkérni, hogy küldjön ki neked magnéziumot.
Amiről én nyilatkozni tudok:
magneB6 - nagyon kevés magnéziumot tartalmaz, semmit nem Bérestől a magnézium + B6 tabletta: egy fokkal jobb, tartalmaz szépen magnéziumot, nekem a nagy adagok hasmenést okoznak, de a lényeg, hogy keményedésre jó volt
Magnerot - nekem ez vált be a legjobban, szét kell rágni, 500 mg magnéziumot tartalmaz, és nincs tőle hasmenésem.
Jobbulást!
34 hkm
*jav:
magneB6 - nagyon kevés magnéziumot tartalmaz, semmit nem ér.
És utána jön a Bérestől a magnézium + B6 (csak mert kicsit egybe csúszott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!