9 hetes terhesen az orvosnak kézi tapintással éreznie kellene a szívhangot?
Figyelt kérdés
Egyátalán ez kézi vizsgálattal tapintható, nem csak uh-val?2007. okt. 13. 21:16
1/11 anonim válasza:
HOgy kérdezhetsz ilyen hülyeséget!!!! A szívhangot kézzel...hát nem hiszem hogy érett vagy anyaságra!
Szerinted hogy érezhetnél? ezt UH-val szokták megnézni....pff.. egy 16 hetes kismama
2/11 anonim válasza:
Aki valami kis butaság miatt így ledhord egy anyát, az érett???
3/11 anonim válasza:
A szivhangot csak UH-val tudják kimutatni,ill.a későbbiekben(14.hét után) a védőnő is megtudja majd mutatni.Az első hozzászólónak csak annyit:minek válaszolsz ha ideges leszel mert valaki nem tud valamit?A gyerekednek is igy fogsz majd válaszolni?Gondolom te sem születtél ilyen"okosnak"hanem valaki felelt a kérdéseidre!(Három gyerekes anyuka)
4/11 anonim válasza:
Szóval: A szívhangot uh-val, ill később a védőnő a tanácsadáson, biztosan valamit félreértettél, de mi azért írunk neked, h segítsünk.
5/11 anonim válasza:
Arra nem is gondolt senki, főleg az első válaszadó, hogy esetleg az orvos viselkedett úgy, vagy mondott valami olyasmit ami ezt a kérdést kiváltotta a kismamából? Az én orvosom sem bőszavú, sokszor csak mormog magában, számokat mond amiket nem tudok hová tenni és kérdésekkel tele maradok egy-egy vizsgálat után. Amúgy nálam is az orvos uh-val nézte a szívhangot és egy alkalommal meg is magyarázta, hogy mérik, mit kell nézni, de azóta semmit nem mond.
6/11 anonim válasza:
azért írtam, h valamit félreértett!
7/11 anonim válasza:
A szívhangot nem lehet kézzel kitapintani, csak UH-val. Bár én azt hiszem, néha mintha érezném (de én 38 hetes vagyok...), mondjuk lehet, hogy mást érzek, és csak hiszem. De az orvosnak eszébe sem jut, hogy kézzel próbálja kitapintani a szívhangot.
8/11 anonim válasza:
Szia! És szerintetek amig nem volt ultrahang? Akkor is meg tudta az orvos állapitani, hogy élő magzatról van e szó. Szóval nem kérdeztél butaságot, kézi tapintással is lehet érezni a pulzálást.
9/11 anonim válasza:
szerintem régen (UH előtt) sztetoszkóppal hallgatták a szívhangot
ha a babának nincs szívhangja és elhal, azt az anya teste úgy is kilöki magából (vetélés)
kézi tapintással nem hiszem, hogy lehetne érezni, főleg nem kilenc hetesen, akkor még olyan icipici
10/11 anonim válasza:
Az előző válaszadónak írom, hogy a szervezet nem minden esetben löki ki az elhalt magzatot. Nekem 2 hétig volt egy 14 hetes elhalt magzat a hasamban, úgy hogy a szervezetem nem lökte ki, és nem volt spontán vetélés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!