Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hetes terhesen az orvosnak...

9 hetes terhesen az orvosnak kézi tapintással éreznie kellene a szívhangot?

Figyelt kérdés
Egyátalán ez kézi vizsgálattal tapintható, nem csak uh-val?
2007. okt. 13. 21:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

HOgy kérdezhetsz ilyen hülyeséget!!!! A szívhangot kézzel...hát nem hiszem hogy érett vagy anyaságra!

Szerinted hogy érezhetnél? ezt UH-val szokták megnézni....pff.. egy 16 hetes kismama

2007. okt. 13. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Aki valami kis butaság miatt így ledhord egy anyát, az érett???
2007. okt. 13. 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A szivhangot csak UH-val tudják kimutatni,ill.a későbbiekben(14.hét után) a védőnő is megtudja majd mutatni.Az első hozzászólónak csak annyit:minek válaszolsz ha ideges leszel mert valaki nem tud valamit?A gyerekednek is igy fogsz majd válaszolni?Gondolom te sem születtél ilyen"okosnak"hanem valaki felelt a kérdéseidre!(Három gyerekes anyuka)
2007. okt. 14. 07:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szóval: A szívhangot uh-val, ill később a védőnő a tanácsadáson, biztosan valamit félreértettél, de mi azért írunk neked, h segítsünk.
2007. okt. 14. 09:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem is gondolt senki, főleg az első válaszadó, hogy esetleg az orvos viselkedett úgy, vagy mondott valami olyasmit ami ezt a kérdést kiváltotta a kismamából? Az én orvosom sem bőszavú, sokszor csak mormog magában, számokat mond amiket nem tudok hová tenni és kérdésekkel tele maradok egy-egy vizsgálat után. Amúgy nálam is az orvos uh-val nézte a szívhangot és egy alkalommal meg is magyarázta, hogy mérik, mit kell nézni, de azóta semmit nem mond.
2007. okt. 14. 09:22
 6/11 anonim ***** válasza:
azért írtam, h valamit félreértett!
2007. okt. 14. 09:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A szívhangot nem lehet kézzel kitapintani, csak UH-val. Bár én azt hiszem, néha mintha érezném (de én 38 hetes vagyok...), mondjuk lehet, hogy mást érzek, és csak hiszem. De az orvosnak eszébe sem jut, hogy kézzel próbálja kitapintani a szívhangot.
2007. okt. 14. 10:39
 8/11 anonim ***** válasza:
26%
Szia! És szerintetek amig nem volt ultrahang? Akkor is meg tudta az orvos állapitani, hogy élő magzatról van e szó. Szóval nem kérdeztél butaságot, kézi tapintással is lehet érezni a pulzálást.
2007. okt. 14. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

szerintem régen (UH előtt) sztetoszkóppal hallgatták a szívhangot

ha a babának nincs szívhangja és elhal, azt az anya teste úgy is kilöki magából (vetélés)

kézi tapintással nem hiszem, hogy lehetne érezni, főleg nem kilenc hetesen, akkor még olyan icipici

2007. okt. 15. 11:29
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Az előző válaszadónak írom, hogy a szervezet nem minden esetben löki ki az elhalt magzatot. Nekem 2 hétig volt egy 14 hetes elhalt magzat a hasamban, úgy hogy a szervezetem nem lökte ki, és nem volt spontán vetélés sem.
2007. okt. 15. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!