A 13. ,18+3 napos,19. hetesen és 21. héten voltam uh-on. Az utolsó 4D-s volt a 18 hetes pedig "önszorgalomból":). Az jó ha legközelebb csak a 25-26. héten megyek. Nincs késő?
Már miért lenne baj? Az ultrahang maximum felfedi a problémát, a baba egészsége és fejlődése nem azon múlik, márpedig ha eddig nem volt semmi gond, akkor nem valószínű, hogy az pár hetes ultrahang kimaradástól lesz...
Egyébként én Angliában élek, 22 hetes vagyok és itt az egész terhesség alatt kétszer van ultrahang, ha nincs semmi gond, az első 12. héten, az utolsó 20. héten. Még orvos sincs, akihez járnom kellene, csak a védőnő-szülésznő (itt a kettő egyben van) és vérvétel. És működik a rendszer így is!
Én és a legtöbb magyar kismama elégedetlenkedünk emiatt, a többiek meg pislognak, hogy mi a baj ezzel. Valószínűleg csak annyi, hogy máshoz szoktunk hozzá, észre sem vettük, de otthon sokkal jobban "kihasználhatóbb" az egészségügy, mint itt, ott ha lenne kedvem havonta ücsörögni a dokinál, akkor kierőszakolhatnék havonta vizsgálatot ultrahanggal (feleslegesen), itt meg nem. Lehet, hogy ezért jut itt több pénz a kórházakra és a gépekre? (Csak költői kérdés volt.)
Köszi szépen a válaszokat!
Eddig minden rendben volt velünk, csak gondoltam nehogy gond legyen, hogy nem megyek.
Boldog babavárást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!