8hetes terhes vagyok, legközelebb a 12. héten lesz ultrahangom, ott mit néznek és mit láthatnak már, "mitől leszek okosabb"?
Első babánál 12hetesen kezdett nőni a pocakom,második babánál 12hetesen már konkrétan rákérdeztek,hogy hány hetes vagyok,mert nagyon gömbölyödök!
A betöltött 11. hét utáni időszakban már kialakulnak a végtagok, záródik a hasfal, így ezek nagyobb rendellenességei (végtaghiány), valamint a mellkas-, illetve a nagyobb koponyazáródási rendellenességek is kiszűrhetők.
Tarkóredőmérés:Ha a magzat tarkójánál a szokásosnál több folyadék gyűlik össze, az rendellenességre utal. A megvastagodott tarkóredő elsősorban Down-kór gyanújele lehet, de egyéb kromoszóma-rendellenességre, így Turner-szindrómára is utalhat. Ezenkívül kromoszóma-rendellenesség nélkül is előfordulhat a nyirokkeringésnek olyan zavara, melynek következtében megvastagodik a tarkóredő (cisztikus higróma).
A tarkóredőmérés önmagában nem teljesen megbízható. Vérvizsgálattal (integrált teszttel) kombinálva azonban már 95 százalékos biztonsággal kimutatja a problémát.
Ha százszázalékos eredményt szeretnénk, azt korionboholy-vizsgálattal vagy amniocentézissel érhetjük el. De ezeknek a beavatkozásoknak egyszázalékos a vetélési kockázatuk. Nézik az orrcsontot is,mert ha ilyenkor még nincs meg,vagy nagyon kicsi az Down-kórra utalhat.
Én választ nem tudok adni, de együtt érzek, mert én meg szerdán megyek erre a vizsgár. most 11hetes és 4napos vagyok. Akkor te is télen szülsz.. de jóó. Hogy birod a meleget?
Sok egészséget kívánok, ne idegeskedj!!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!