Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előfordulhat a terhesség első...

Előfordulhat a terhesség első trimeszterében barnás folyás? Vagy ez mindenképpen rosszat jelent?

Figyelt kérdés
Elvileg 8 hetes terhes vagyok, jövő héten megyek UH-ra. De az utóbbi 1,5 hétben kb. 3 alkalommal előforult, hogy 1-2 csepp barnás, folyásom volt, olyan nyálkás szerű. Ez rosszat jelent?
2009. dec. 17. 09:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem minden esetben jelent rosszat. Van, akinek még a vérzése is megjön az első hónapokban és a babával nincs semmi gond. Az, ha csak ennyire kevés a barna folyás, szerintem nem ok az aggodalomra, de a friss vér azonnali orvost jelent.
2009. dec. 17. 09:12
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
nem akarlak megijeszteni, de az elvetélés jele is lehet. én nem várnék jövő hétig az orvosra. (tapasztalatból mondom). 3 alkalommal volt már? én az első barnától mentem a kórházba. de nem kell a legrosszabbra gondolni, viszont a magad megnyugtatása végett is menj MOST orvoshoz vagy kórházba.
2009. dec. 17. 09:14
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt, és én elmentem vele orvoshoz, mert ezt nem otthon magunknak kell eldönteni, hogy baj-e.

Van, amikor igenis bajt jelent, van, hogy semmi gond, de ezt nem átlagolni kell mások tapasztalatai alapján!

Felelőtlenség azt írni, hogy "ó, nekem sem volt semmi bajom, hiába barnáztam, akkor neked sem"!

Igenis mutasd meg magad orvosnak a biztonság kedvéért. A büdös életben nem bocsátanád meg magadnak, ha elveszítenéd a babát, vagy bármi gond lenne azért, mert az interneten kértél tanácsot.

2009. dec. 17. 09:15
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

bármely vérzés barnázás nem normális dolog terhesség alatt, bár tényleg sok esetet hallottam, hogy véreztek terhesség alatt és egészséges babák születtek belőle. de elvileg 1 csepp vér vagy barna sem normális dolog.

nekem csak egy icipici barna volt 11.héten és elvetéltem.

2009. dec. 17. 09:18
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. 3. a lehető legeslegjobb választ adta!!! HALLGASS RÁ!
2009. dec. 17. 09:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

elsőhöz: "csak ennyire kevés a barna folyás" mégis 3szori alkalom miért lenne kevés? nekem kb. kiskörömnyi barnás folyás volt, és elvetéltem. és nem csak a friss vér jelent gondot, hanem a nem friss is a barna is...

azonnali kivizsgálás kell, hogy ne mi válaszoljunk a kérdésedre hanem az ORVOS!!!

2009. dec. 17. 09:24
 7/15 anonim válasza:
100%
Mindenképpen beszélj az orvosoddal. Nekem is volt ilyen, és kaptam rá egy hormonkészítményt (Duphaston), amit kb. a 13. hétig szedtem, és elmúlt a barnás folyás/barnás vérzés.
2009. dec. 17. 09:36
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én utrogestant kapok rá, is itthon kell feküdnöm. Menj orvoshoz feltétlenül.
2009. dec. 17. 09:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A folyás attól lesz barna, hogy pár sepp vér kicsapódik a hüvely savas közegében, és bebarnítja a folyást. Azaz a barnázás is vérzés, csak jóval kevesebb.

Előzőekneknagyon igaza van. ne halogasd, azonnal fordulj orvoshoz! Lehet, hogy csak a hüvelyed sérült meg szex közben, lehet, hogy a méhszájsebes kezdett picit vérezni, lehet, hogy vérömleny van a méhedben, de az is lehet, hogy komolyabb a baj. Nem tudhatod, és mi sem tudhatjuk!

Én is véreztem az 5. héttől a 12. hétig többször is. Azonnal orvoshoz mentem, Utrogestant kaptam. Megmaradt a babám, most vagyunk 23 hetesek. Lehet, hogy orvos nélkül is megmaradt volna, de az életben nem bocsátottam volna meg maganka, ha mégis elveszítem pusztán azért, mert nem fordultam orvoshoz időben.

2009. dec. 17. 10:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha ilyen probléma felmerül a terhesség bármelyik szakaszában is, azonnal orvost igényel!

Én mindössze két napja tudtam, hogy terhes vagyok, amikor elkezdtem barnázni. Hajnalban, azonnal rohantam az ambulanciára, ahol én is Utrogestan-t kaptam és szigorú pihit írtak fel!!!Ne játssz vele, inkább menj rögtön dokihoz!

2009. dec. 17. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!