Akinek volt már indukált vetélése 20. hét körül? És utána mikor 9 hónapra egészséges babát szült, melyik volt fájdalmasabb fizikailag értem.
Mivel a 20 hetes magzat kb. fele akkora mint a 40 hetes, ezért sokkal könnyebb megszülni a kissebbet.A méhnek is nagyobb erőt kell kifejteni, hogy az időre érkező 3-3,5 kilós magzatot kipréselhesse magából.
A vajudás utolsó szakasza(mikor eltűnik a méhszáj) és a kitolási szak, biztosan fájdalmasabb és nehezebb lesz.
2gyerekes anyuka
A legjobb baratnom ket babat elvetelt es kettot megszult es mikor azt kerdeztem melyik fajt jobban azt mondta hatarozottan hogy a szules sokkal jobban fajt.Azzal egyezek hogy a meh tagul es nyulik felkeszul a szulesre de ne felejd el hogy egy baba kb.3 kg os kell hogy kiferjen rajta.A vetelesnel is nyilnak a csontok de szulesnel meg a baba is fesziti belulrol.Amugy meg ne felj a szulestol ha mar a vetelest kibirtad akkor a szulest is ki fogod birni csak sok kitartas. Az elsonek teljesen igazat adok!
Masodik babajat varo anyuka
Aranyszabály hogy az érett baba meg akar születni, és az is hogy minél nagyobb a baba annál könnyebb megszülni.
Egy fejletlen félidős babát nagyon nagyon nehéz a világra hozni, mert sem a test sem a kicsi, sem a hormonrendszer semmi sincsen felkészülve a szülésre, az anyának minden erejére szüksége van ahhoz hogy indítással megszülje idejekorán a babát. A rendes időben történő szülésnél felkészült a test, a hormonok, az izmok, a méh dolgozik, a baba is dolgozik segíti magát a külvilág felé, egy egségben az anya erejével. Összességében egy érett babát könnyebb a világra hozni.
Két gyereket rendesen szültem, egyet elvetéltem.
"Minél nagyobb a baba annál könnyebb megszülni"??????
Ezt nem mondod komolyan!!! Szültél te már meg természetes úton 5140 g-mos babát? Mert én igen, a harmadik gyermekem ekkora lett. Az előzőek a maguk 3950 és 4250 g-mos súlyukkal sétagalopp volt hozzá képest!
Azért butaságokat ne írjunk már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!