Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesvitamin pro és kontra....

Terhesvitamin pro és kontra. Ti hogyan látjátok? Szedjem, vagy ne? 7hkm

Figyelt kérdés
A dokim szerint már a baba fogantatása előtt kellett volna, h szedjek terhesvitamint. ( Másfél évig szedhettem volna nyakra-főre...) Nem rég derült ki, hogy sikerült a baba, viszont a dokim mondta, h most már úgyis mindegy, szedjek csak folsavat. Na most akkor?! Ti mikor kezdtétek el szedni? Van olyan, aki esetleg nem is szedte?

2014. márc. 22. 12:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én a terhesség előtt folsavaz szedtem és mikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor kezdtem a Hipp Natalt inni. A folsav nagyon fontos terhesség előtt, a terhesvitamint én úgy tudom bőven elég, elkezdeni, ha már terhes vagy. Szedd szerintem.
2014. márc. 22. 13:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Én semmit nem szedtem előtte,nekem is 7 hònapig kellett volna kapkodnom és a dokim se mondta,hogy kellene.Az hülyeség,hogy már felesleges.Nekem akarta a doki,hogy szedjek terhesvitamint,de fél éve kiderült,hogy gond van a vasammal,nem alacsiny,hanem multivitamin szedésére irtó magas lett,és veszélyeztetné a májam.Így csak folsavat szedek.Femibiont.
2014. márc. 22. 13:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Én Elevitet szedtem, de bármi jó szerintem. Ha megengedheted magadnak szedd nyugodtan, mert mindenből a megfelelő mennyiséget nem tudod bevinni, pláne a mai élelmiszerekből, persze fontos mellette az egészséges táplálkozás, sok víz, gyümölcs, zöldség, de érdemes, mert a baba igen sok anyagot elvesz a te szervezetedből. Boldog babavárást.
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem mindegy! Én előző terhességem során amint kiderült hogy jön a baba, onnantól szedtem gravidat, illetve később kiegészítettem vas-folsav tablettaval, kalciummal, magneziummal. Problémamentes terhessegem volt, szinte semmi rossz tunet nem jelentkezett. Mindennap szedtem a vitaminokat. Egeszsegesen taplalkoztam emellett.Kisfiam a betöltött 37. Hetre született makk egeszsegesen, 3050 grammal, tehát nem lett óriás. Hozzáteszem, én sem hiztam sokat, csak 9kg-ot. A 2. Terhességemnél is ezt követem, most 25 hetes vagyok, és jol erzem magam a bőrömben. Viszont magnézium nélkül gorcsol a hasam, ezért án hagyom ki. Szerintem nagyon érdemes vitamint szedni. Pl a fogaimmal se lett semmi gond. Épek maradtak, pedig hosszan is szoptattam. Jó egészséget!
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
En egyiknel sem szedtem, mert nem birta a gyomrom. Egyik lanyomnak sem, es nekem se lett semmi bajom. Vasat, magneziumot es kalciumot szedtem, de ezeket kellene a vitamin mellett is.
2014. márc. 22. 13:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem mindegy! Én előző terhességem során amint kiderült hogy jön a baba, onnantól szedtem gravidat, illetve később kiegészítettem vas-folsav tablettaval, kalciummal, magneziummal. Problémamentes terhessegem volt, szinte semmi rossz tunet nem jelentkezett. Mindennap szedtem a vitaminokat. Egeszsegesen taplalkoztam emellett.Kisfiam a betöltött 37. Hetre született makk egeszsegesen, 3050 grammal, tehát nem lett óriás. Hozzáteszem, én sem hiztam sokat, csak 9kg-ot. A 2. Terhességemnél is ezt követem, most 25 hetes vagyok, és jol erzem magam a bőrömben. Viszont magnézium nélkül gorcsol a hasam, ezért án hagyom ki. Szerintem nagyon érdemes vitamint szedni. Pl a fogaimmal se lett semmi gond. Épek maradtak, pedig hosszan is szoptattam. Jó egészséget!
2014. márc. 22. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Jaj elnézést, véletlenül kétszer kuldtem el
2014. márc. 22. 13:27
 8/13 anonim ***** válasza:
Az 1. terhesseg előtt szedtem folsavat, de nem azért, mert vártuk a babát. Más miatt kellett szednem. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor Femibiont szedtem. Teljesen egészséges gyermeket szültem. A második előtt nem szedtem folsavat ( nem volt tervezett baba), de a terhesvitamint rögtön elkezdtem szedni, immáron Gravidát. Szintén makk egészséges a kislányom. A terhesség alatt valamilyen terhesvitamint szedj. Elméletileg megfelelő arányban tartalmaz mindent,amire neked és a babának szüksége van. Az első 3 hónapban a cink és folsav nagyon fontos lenne a fejlődési rendellenességek miatt.
2014. márc. 22. 13:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Én a helyedben legalább a 12. hétig szednék, szerintem egyáltalán nem mindegy, és nem is késő még. Én a Femibiont szedtem és nagyon elégedett voltam vele. Előtte próbáltam az Elevitet, de én attól iszonyatos zabálásokat rendeztem. :)) A Femibion mellett már normális volt az étvágyam. Ja, és én elég gyomorfájós vagyok, így sok tablettát nem bírok, de a Femibion egyáltalán nem kezdte ki a gyomromat.
2014. márc. 22. 14:02
 10/13 anonim ***** válasza:

12 hetes korig ajánlják leginkább a terhesvitamint, de utána sem árt.

Én pl amikor pozitív lett a tesztem, akkor kezdtem szedni. 7-14 hétig nagyon rosszul voltam, addig szerintem ennyi volt az össz vitamin, amit a szervezetembe juttattam. 25. hétig szedtem utána még napi szinten, utána a dokim azt mondta, hogy heti 3 szem elegendő, úgyhogy 2-3 naponta szedtem, ahogy épp sikerült. Így aztán tökéletes volt végig a vérképem, Magnéziumon kívül semmi mást nem kellett szednem sohasem!

Nem bántam meg, legközelebb is így tennék, bár nyilván ha sejtettem volna hogy megfogan, akkor fogantatástól szedem :)

2014. márc. 22. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!