Csak az én védőnőm ilyen? 33 hetes vagyok.3x találkoztam vele, nem mond és csinál semmit! Megmérte a vérnyomásom meg a súlyom. Ezeket felírja, megkérdezi mit mondott a doki. Ennyi! Mástol meg hallom, hogy vizeletet, haskörfogatot, szívhangot néz stb.
Nálunk is ezeket csinálta, a többit az orvos és az assz.
Viszont bármilyen kérdést feltehettem neki, ő őszintén válaszolt, megadva annak a lehetőségét, hogy magam döntsek.
Soha nem okított ki, de elmondta mindennek a várható következményét.
Szerintem a védőnő feladata ennyi, a többi az orvosé.
+ az otthoni körülmények, milyen családba érkezik a baba, vagy ilyesmi.
Próbáld ki!
Kérdezz tőle v-mit, először olyat, amiről neked is határozott véleményed van, vagy tudsz v-mit biztosra és figyeld meg, mit felel.
Jaj ne is mondd!Holnap kellene mennem hozzá,de el fogom felejteni!:)Múlt héten voltam a vérvizsgálat eredményekért,az ottani védőnő súlyt és vérnyomást mért stb!!Kérdem én,minek menjek holnap megint a másikhoz???Akkora baromság!
19h
16:12 voltam,bocsi hogy nem is a kérdésre válaszoltam!
Az én vődőnőm is ilyen, egy nagy kalap sz-rt sem ér....
Én már túl vagyok a szülésen, és azt hittem, hogy a mi védőnőnknél nincs rosszabb, de ezek szerint van. Én havonta mentem hozzá, súlyt, vérnyomást mért, és mindig kellett neki vinni vizeletet, amit megvizsgált ott helyben (cukor, fehérje). Minden alkalommal meghallgattuk a szívhangját, és elmondta, hogy a következő hónapban milyen vizsgálatok lesznek, hova kell időpontot kérni.
Amíg babás voltam, hasznos dolgokat mondott, de mióta megszültem, sok mindenben nem tudott segíteni.
Meglepődve és szomorúan olvasom a sok hozzászólást. Ezek szerint én szerencsés voltam a védőnőmmel. Én havonta találkoztam vele, egyszer kijött a lakásomra is. Mindig volt vizeletvizsgálat, testsúlymérés, vérnyomás, később szívhang is, és feljegyezte az orvosi vizsgálati eredményeket. Ezen kívül minden alkalommal valamilyen témában tájékoztatást adott. Eleinte táplálkozás, mire figyeljek, mit nem szabad csinálni stb., aztán a szoptatásról részletes ismertetés és szemléltetés, babakelengye, mit vegyek mindenképp. Sok fénymásolt anyagot is adott, még egy könyvet is kaptam kölcsön, amelyik kismamát érdekelte, annak odaadta egy hónapra. És minden kérdésemre részletesen válaszolt. 7 hónaposan elköltöztem, új védőnőm lett, vele eddig 2x találkoztam, de ő is nagyon alapos, hasonlóan az elsőhöz. Én "ittam a szavaikat", mert soha nem volt csecsemő a környezetemben, és a terhességről sem tudtam semmit, nagyon sokat segítettek.
40 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!