Családi perpatvar a baba miatt. Hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Azért ide írok mert egyrészt terhes vagyok, másrészt pedig bízok benne hogy egy ilyen témában csak normális emberek vannak. 12 hetes terhes vagyok, és a párom szülei elég jó módú emberek. Tegnap beszélni kellet velük a tervekről.. most édesapámmal élünk, nem olyan luxusba mint ami nálluk van, de megvagyunk. A párom édesapjának van több háza, ami közül tegnap felajánlott egyet, hogy költözzünk oda, hogy a babával 3-asban tudjunk majd élni. Ez eddig szép és jó.. viszont, rengeteg feltétele van. 1.. a párom ha végzett a munka helyén (17óra), utánna mennyen haza, és dolgozzon az apjának is, magyarul én csak alvásnál láthatnám. 2..mondtam a családjának, hogy attól hogy én oda költöznék , még haza járnék segíteni apumnak takarítani, mosni stb. Azt mondta hogy ez így nem jó, gondoljak az állapotomra, de viszont ha a párom édesannya elköpi magát hogy mennyek át segíteni, akkor viszont mennyek, és csináljam amire megkér. Hozzátenném mellékese, hogy a párom szülei, elég maradi és befásult emberek, van 2 gyerek, apai szeretet egyik sem kapott, mert az após jelöltemnek csak a munka számít, a családi élet nem számított soha. Ígérgetett a páromnak is mindent, semmit nem kapott, pedig meg tehette volna, ha véletlen kapott is valami minimális dolgot, mindig szemrehányta, és elvárta hogy cserébe végkimerülésig dolgozzon neki. Igazábol jóba sose voltunk, nem vitáztunk, de érezhető volt mindig is hogy nem jövünk ki jól. Én más neveltetést kaptam, itthon a szeretet,béka, harmónia volt a fontos, és a legelső, mindenek előtt. Ott csak a pénz számít, szeretet nincs. Mi tévő legyek? Elbizonytalanodtam, és én így nem szeretnék össze költözni a párommal abba a házba, de sajnos 1 fizetésből albérletre nem futja. Ma kezdhettem volna egy munka helyen, ami valjuk be hogy nagyon nagy szó így 12 hetes terhesen, és az após kijelentette hogy felejtsem el, és meg ne próbáljak elmenni dolgozni, mert biztos csak valami kamu munka, és már amúgy is elbasztam(nincs meg a kellő munka viszonyom ahhoz hogy kapjak pénzt a gyerkőc után). Ti mit tennétek? Mondjak ellent a páromnak, maradjak édesapámmal ahol boldogságban felnevelhetnénk a babát, vagy pedig fogadjuk el a házat, költözzünk oda, és törődjek bele hogy a gyerekem nem fogja ismerni az édesapját, mert soha nem lehet velünk, mindig dolgoznia kell a házért cserébe?.. A ház csak ideglenes megoldás lenne amúgy addig, amíg a fundamenta nem éri el a kellő összeget ahhoz hogy tudjunk saját házat venni. Kicsit hosszúra sikerült, de bízom benne hogy lesz olyan aki tud tanácsot adni. Nagyon köszönöm.2014. márc. 21. 13:09
11/26 anonim válasza:
Nem értem, mi a kérdés, egyértelmű, hogy apámmal maradnék, lesz is szükség a segítségére a babánál, és később meg majd ő szorul rátok. Ha nem mászik a nyakatokra, akkor én ott maradnék, akár hosszabb távon is vagy szintet húznék a házra, hozzáépítés, hogy legyen mindenkinek nyugalma vagy a közelben vennék lakást később.
12/26 A kérdező kommentje:
Apukámnál élünk. Én is és a párom is. Teljesen nem cuccolt még át, de jó ideje már ide jön "haza" minden nap. Van hely, bőven elférünk, ha úgy alakulna még a babának is lehetne külön szobája, csak a párom annyira össze akart költözni hogy csak mi ketten és a baba mert hogy az teljesen más. Tény és való hogy más lenne, de én is tisztába vagyok azzal, bár első gyerkőc lesz, de szülés után csak segítségre szorul az ember, és ott én mindig egyedül lennék. Anyósom biztos nem járna át hogy hát jaj tudok e bármibe segíteni. Nálluk az önzetlen segítség nem ismert, csak akkor segít ha kap valamit cserébe. És édes apám pedig segítene nagyon szívesen. Most is lesi minden kívánságom, pedig még úgy mond semmi problémám, ő a jobbkezem és a legjobb barátom is az mellet hogy az édes apám.
2014. márc. 21. 13:41
13/26 A kérdező kommentje:
2 szintes családi ház, a 3.emelet lehet már túlzás lenne:) így nem húzunk még egy szintet. Nem a helyel van a baj, van 5 szoba, abbol 3 van használva. Elférünk. Csak most jött ez a hirtelen össze kell költöznünk. Lassan 5 év kapcsolat alatt nem nyaggatott ezzel annyit, mint most az elmúlt pár napba, idegileg már kivagyok, nagyon megalázóan beszélt velem a párom édesapja is.
2014. márc. 21. 13:44
14/26 anonim válasza:
Ha most egy 2 szintes, 5 szobás családi házban laktok apukáddal, akivel nagyon jó a viszonyod, remélem, a párodnak is jó vele a viszonya, akkor lehet, hogy én még később sem költöznék sajátba.
15/26 anonim válasza:
Mond meg a párodnak, hogy apósodék által hiába lennétek külön, de az életeteket nem ti irányítanátok és nagyon keveset lennétek együtt, márpedig egy családban az együtt töltött idő, az egymással töltött idő nagyon sokat számít. És mivel nem álltok úgy, hogy saját magatok erejéből egyenlőre a saját utatokat járjátok, így marad ez a megoldás, mert itt senki nem használna ki egyikőtöket sem.
16/26 A kérdező kommentje:
Jó a viszonya páromnak és édesapámnak, segít apunak amikor tud, csak annyi különbséggel hogy itt nem elvárás, és a köszönöm a minimum amit kap cserébe. És ez fordítva is így van. Nálluk ilyen sincs. Vannak itt is néha viták, akár köztem és apu között, de 5 perc múlva mindig túl lépünk rajta. Nálluk állandó a feszültség, és ami a legrosszabb hogy a felajánlott ház, az apósomék szomszédjába van.
2014. márc. 21. 13:51
17/26 anonim válasza:
Nem éri meg!
Maradj(atok) apukáddal.
18/26 anonim válasza:
Gondold át, hogy mi szól a költözés mellett és mi ellene. Mellette, ha jól olvastam 1 dolog. Tedd mellé a másikat. Mi a fontos? (Magánvélemény, hogy legjobb külön, de egy ilyen apukától függenétek és sose lennétek külön család. Szóval és maradnék.)
19/26 anonim válasza:
Nem költöznék,semmi előnye nem lenne,csak hátránya.
Nem látnád a párodat,nem lenne segitséged,ugranod kellene bármikor hivnak,mindig hallgathatnád,hogy ők engedték,hogy oda költözzetek "ingyen", párodnak dupla műszak lenne,stb,stb.
Maradjatok apukádnál,leirtak alapján akár hosszú távon is,hisz jó a kapcsolat,elfértek.
20/26 anonim válasza:
A leírtak alapján egyértelműen apukáddal maradnék ha én lennék te. :-) El is fértek bőven, a viszony is jó, még segítene is neked a pici körül, mi kell még. Nehogy elfogadjátok apósodéktól a házat, mert 100% hogy nem érné meg! Mindenbe beleszólnának, irányítanának titeket állandóan, ti pedig a pároddal minden nap veszekednétek. De ezt te is tudod/érzed. Próbáld meg meggyőzni a párodat. Hiszen apukáddal is csak egy ideig laknátok, utána ha lejár a Fundamenta úgyis elköltözhetnétek. A munkát meg vállald el, ha szeretnéd, mondjon apósod amit akar. Állj a sarkadra, nehogy már ő mondja meg, mit csinálj! Drukkolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!