Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kemenyedik a hasam, 24-ik...

Ha kemenyedik a hasam, 24-ik hetben es megnyilnek azt eszreveszem? A korai kemeyedestol meg ki tudom hordani a kisbabamat?

Figyelt kérdés
szedem MAgne B-t meg mas izomlazitot is, de nem tudok egesz nap fekudni meg pihenni. Nagyobb gyermek, munka meg minden.Felek,hogy nehogy ido elott menyiljak. De ha probalom kimelni magam, nem kell ugy-e a legrosszabra szamitani?
2008. júl. 23. 16:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én mindkét terhességem alatt már a 16. héttől "keményedtem". Tudom milyen rossz. De a dokim mindig megnyugtat, hogy ezek nem azok a keményedések és görcsök, amelyek a tágulást idézik elő, hanem csupán a méhizomzat összehúzódása intenzívebb, ami még jól is jöhet, mert tágulást nem okoz, viszont edzi a méhet a szülésre. Nekem bejött amit mondott, a kislányomat 6 óra alatt szültem. Most a második babánkat várjuk (33. héten vagyunk), de a "nagylányomat", aki nincs még 2 éves sokat emelgetem, futkozok utána, meg persze itthon is csinálok mindent, amit kell, így én is érzem, hogy most mégjobban igénybe veszem magam, mint az első terhességemnél, amikor pedig dolgoztam. Ennek érzem is a hatását, rengeteget keményedik a hasam. De szerintem nem kell aggódnunk emiatt, inkább gondolj Te is arra, hogy mennyivel könnyebb lesz majd a szülés :) A doki meg úgyis 4 hetente megvizsgálja a méhszájat, észreveszi, ha bármi változás lenne idő előtt.
2008. júl. 23. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a 24. héten észrevette az orvos, hogy nyitva a belső méhszájam + megrövidült a méhnyak. Két héttel később egy másik doki közölte, hogy a külső méhszáj is kinyílt már valamennyire. Kicsit megijedtem. Próbáltam én pihenni, már amennyire két (nem túl nagy) gyerek mellett lehet, szedtem a Magne B6-ot meg egy kicsi Seduxen-t is, de többet nem tudtam tenni. Jelentem, már a 33. hétben vagyok, és sokat keményedek ugyan, de még mindig nem szültem! Holnap nézi meg az orvosom a méhszájat, könnyen lehet, hogy az elmúlt 2 hónapban tovább nyílt, de szerintem még odébb van a szülés. Azt mondják, hogy többedik tehességnél "szinte" normális az is, ha előbb nyílni kezd valaki. Úgyhogy ne aggódj, a doki ellenőrizni fogja időnként a méhszájadat, és szól, ha gond van. De ne legyen!

További boldog babavárást!

2008. júl. 24. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!