Gond lehet, hogy nem szedek semmit?
19 hetes kismama vagyok, és nagyon nagyon tapasztalatlan. Olvasgattam sok kérdést itt az oldalon, sok válaszoló kismama hosszú sorokat ír arról, hogy milyen vitaminokat, milyen mennyiségben, milyen rendszerességgel szed.
Én viszont egyáltalán nem szedek és eddig sem szedtem semmit, és hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, honnan kéne tudnom, kellene-e egyáltalán szednem valamit. Nem szeretném, ha bármi baja is lenne emiatt a kisbabámnak :(
Természetesen minden orvosi vizsgálaton megjelentem, és a védőnőhöz is rendszeresen járok. A védőnő annyit mondott a dologról, hogy nem lett túl jó a vérképem, ezért valószínűleg vasat kell majd szednem, de azt félidőnél előbb nem írja fel az orvos. Családtagok tanácsára hetente 1-2 alkalommal fogyasztok magnéziumot és kálciumot, pezsgőtabletta formájában.
Fogadott orvosom nincsen.
Én 2 féle terhesvitamint is kihánytam (gravida és Matruelle), ezért úgy döntöttem, hogy a legszükségesebb dolgokat fogom csak szednü külön, amivel a dokim teljesen egyet is értett.
Amiket szedek:
-Kalcium-d-sandoz pezsitabi napi 1x1
-C-vitamin 1000mg 1x1
-Magnesii citri 3x1 (egy dobozban 10 db van, és ha a dokiddal feliratod, akkor csak 152 ft egy doboz, sokkal jobb mint a magnerot)
-Maltofer-fol (vas és folsav) 1x1
Ezenkívül ha sok halat eszel, akkor az omega-3 is bejut!!
kiegyensúlyozott és egészséges étrend!
Hogy kétségek ne férjenek a tanácsomhoz, legutóbb 3 hetet feküdtem benn a kórházban, és vagy 5 vizites dokinak elmondtam miket szedek terhesvitamin helyett, mind azt mondta, hogy mást felesleges, és még spórolok is!
Szóval, csak bátran!
előző vagyok:
A magnesii citriben (magnézium citrát) majdnem 2-szer több elemi magnézium van (80mg), mint a magneb6-ban vagy a magnerotban (48mg), ezért kell napi 3-at szedni csak, míg a többiből napi 6-ot. És ha meggondolod, hogy a 100db-os magnerot 4700-5200ft között mozog, és ebből napi 6-ot beszedsz, akkor 9700-at költesz havonta CSAK magnéziumra. 10 doboz (azaz 100db) magnézium citrát viszont csak 1520 ft-ba kerül, így spóroltál több mint 6000 forintot :)
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat! :)
Ma voltam a nőgyógyászaton. Az orvos az összes leletemet megnézte, aztán lehordta a védőnőt a sárga földig, hogy miért ijesztget engem feleslegesen, hiszen a vérképem tökéletes. Azt mondta, hogy felesleges vasat szednem, vegyek valamilyen terhesvitamint, szedjek 2 naponta 1 szemet belőle, az bőven elég lesz, semmi mást nem kell szednem. Úgyhogy vettem is egy doboz Gravidát, a kis kiszerelést kipróbálás céljából. Eddig még nem hánytam ki, szerintem most már nem is fogom :)
Nekem (eddig még) nincsenek görcseim, úgyhogy szerintem a magnéziumból egyelőre marad a pezsitabletta, szerintem elég lesz, aztán majd meglátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!