Igaz, hogy ha asztmás vagyok és terhesség alatt nem szedek rá semmit, koraszulés lehet a vége? Hallottatok már ilyet?
Figyelt kérdés
Tegnap mondta Czeizel prof.úr a 9 honap c. musorban.Nekem az orvosom azt ajánlotta,hogy terhesség alatt ne szedjek az asztmámra semmit,amíg nincs semmi tunetem és jol is vagyok,de most ez megijesztett.2012. febr. 26. 07:54
1/3 anonim válasza:
Alapvetően mindkettő igaz: az orvosodnak is igaza van, terhesség alatt tünetmentesen kontraindikált a gyógyszerszedés/inhalálás, viszont ha tüneteid lesznek, akkor el kell kezdeni, mert valóban okozhat koraszülést.
2/3 anonim válasza:
Én is asztmás vagyok, a dokim és a pulmonológusom is azt mondta, hogy szedhetem a gyógyszeremet, csak el kellett mennem egy plusz kivizsgálásra a tüdőgyógyászatra. Az első 13 hétben majdhogynem tünetmentes lettem (előtte minden reggel este inhalálnom kellett annyira fulladtam) de most kezd egyre jobban felerősödni megint így ismét napi 2szer szedem a gyógyszeremet. Beszélj az orvosoddal, Ő majd megmondja hogy a gyógyszer amit szedsz befolyásolja-e a terhességedet, max. átállítanak egy másikra.
3/3 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy amit terhesség elott szedtem,azt most nem szedhetem,de a dokim azt mondta,ha szukség lesz rá,ír ki másikat amit szedhetek.Eddig nem volt rá szukség,de ez most elbizonytalanított,amit a tv-ben mondtak.Koszi a válaszokat!
2012. febr. 26. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!