Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kutya és Baba együtt?

Kutya és Baba együtt?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A véleményeteket szeretném kérni, egy hete tudtam meg, hogy babát várok 5 hetes vagyok. 3 hete kaptam a páromtól egy yorki kiskutyát ami bent van a lakásban, szobában velünk alszik nagyon ragaszkodó kiskutya megszerettük. Viszont félek, hogy ártok a magzatnak avval, hogy így velünk van. Párom mondta, hogy adjuk el de én nehéz szívvel válnék meg tőle, nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. Ti mit tennétek?
2014. márc. 16. 08:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nekünk is van yorkink.amikor terhes voltam nem szedtem ossze a kakit ha vèletlen bekakilt (szobatiszta egyèbkènt ami nagyon sok munkába telt mire az lett).alaposan mostam a kezem mindig ès most is.kèrdezd meg a vèdönöt meg a dokit nem fogjak azt mondani h add el.azota 1èves lesz a fiam ès nagyon el vannak együtt.fèltünk majd fèltèkeny lesz a kutya de nagyon szereti ès vèdi.ha jatszunk ö is oda jön lefekszik a szönyegre.szoval èn n adám el.nekem is mondtak mindent h

adjam el de en hallani se akartam rola:)

2014. márc. 16. 10:34
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. igazából azért féltem ennyire a babát mert nagyon nehezen jött össze már rég óta próbálkozunk. nagyon szeretem a kutyákat és tudom, hogy nem egy bútordarab, hogy ide oda lehet dobálni csak kíváncsi voltam mások véleményére is mielőtt döntünk, valószínű, hogy marad csak a szobából lesz kirakva. Köszönöm a segítséget mindenkinek
2014. márc. 16. 10:41
 13/24 anonim ***** válasza:

Én a helyedben nem adnám el,a szobából kitenném az biztos,és ugye nagyon alaposan elkezdenék mindig takarítani a kutyaszőr miatt. Én is kutyák mellett születtem (3 volt egy lakásban) és semmi bajom nincs. Anyukámékhoz költöztünk amikor a fiam 5 hónapos volt,ahol egy akkor 3 éves mopsz volt a lakótárs :) Aki nem szereti a gyerekeket,de eszünk ágában nem volt eladni v oda adni valakinek a kutyát. Már előtte párszor találkoztak,a fiam sírt tőle,mert csúnya volt,a kutya meg ugatott,ha sírt... Amikor már ott laktunk és a fiam elkezdett kúszni,mászni reggel és délután porszívóztam a szőr miatt,pedig a szobába a kutyának nem volt bejárása,de ugye zoknival már be lehet vinni meg ugye a levegőben is száll. A végén a legjobb barátok lettek a kutyával,amikor nyáron vihar volt a kutya rohant a szobába és nem lehetett kilökdösni a fiam ágya alól,mert védte őt,sétánál is állandóan mellette volt,pedig azóta se szereti a többi gyereket. Azóta mi már elköltöztünk,de a látogatás alatt a kutya mindig a gyerek mellett ül :)

Mondjuk nekem a fiam le volt maradva az elején a mozgásban,de annyira érdekelte őt a kutya,hogy elkezdte követni mindenhova :)

Lényeg a lakás tisztán tartása,és az hogy ne legyenek közös szobában az elején :) Ha megérkezik a baba,akkor pelust szagoltassatok a kutyával :)

Bocsi,hogy hosszú lett

2014. márc. 16. 11:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Yorkiknak elvileg hullik a szőre. Szerintem megtartjuk a kutyust :) Jaj dehogy semmi gond örülök és köszönöm, hogy leírtad nekem :)
2014. márc. 16. 12:26
 15/24 A kérdező kommentje:
Kihagytam az elejéről a nemet.. *nem hullik a szőrük
2014. márc. 16. 12:27
 16/24 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=lVVjPJQqLXQ&list=UUNxSgiE0F1j..

:)

Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni. Olvass el mindent a témában. Yorki nem a legideálisabb baba mellé, de ez szerintem inkább annyit jelent, hogy kapásból 2 "gyerekre" kell majd sok energiát fordítanod. Nem elég a babát nevelni, közben a kutyát is kell majd. Azt gondolom, ha kistesó érkezik, a nagyobbik gyerek felkészítése, babusgatása, nevelése is nagyon nehéz feladat, és mégse szabadul meg emiatt senki az első gyermekétől. Pedig én hallottam olyat is, hogy a nagyobbik egyszerűen ki akarta lökni a picit az emeletről, vagy éppen a kisebb úgy harapta a nagyobb testvért, hogy az már veszélyes volt. Meg lehet oldani. Nem kell lebecsülni a veszélyeit vagy túlidealizálni a kutyákat. Alkatuknál fogva képesek súlyos sérülések okozására. Ezért kell folyamatosan nevelni, figyelni őket. Egy vizsla talán egyszerűbb eset, mint egy yorki...Az emberek/gyerekek is sokfélék. Az elején abból lehet probléma, főleg szerintem egy nagy testű kutyánál, ha nem embernek, hanem állatnak nézi az újszülöttet, és ez szerintem sokkal gyakoribb lehet, mint az, hogy féltékenységből bántaná, én abban nem nagyon hiszek, bár tudom, hogy féltékenységre képesek a kutyák, de attól maximum szomorúak lesznek, visszavonulók, apatikusak. Aztán ha nagyobb a gyerek, az esetlen mozdulataival, vagy durvaságával válthat ki harapást. De ez is szerintem inkább akkor gond, ha olyan szinten elszeparálták kettejüket egymástól, hogy a kutya nem szokhatta meg a baba stílusát. Ha egy baba 9-12 hónapon át össze lett szoktatva a kutyával, a kutyát nem fogja hirtelen sokként élni, amikor a baba feláll és szokatlanul, esetlenül mozog, kapaszkodik, akár ő belé. Az meg hogy hagyja-e a gazda, hogy a gyerek addig nyúzza a kutyát, míg annál betelik a pohár, az megint rajtunk múlik. Egy izgő-mozgó pici gyereket így se, úgy se lehet egy pillanatra se felügyelet nélkül hagyni, akkor meg miből tart arra is odafigyelni, hogy ne a kutyán lovagoljon? Aki vállalja ezeket a kényelmetlenségeket, az bízom benne, hogy ki tud alakítani egy olyan csodát, mint a linkelt videóban. De ehhez az kell, hogy nagyon ismerjük általában a kutyákat és a sajátunkat mindenekelőtt. Nekem több kutyám is van. Tudom, tudnom kell, hogy ők kutyák, a maguk ösztöneivel, nincsenek kisgyerekhez szokva, és látnom kell a problémákat, mégpedig előre, mielőtt bekövetkeznének. Pl. én vettem egy interaktív Baby Annabell babát használtan (gagyog, kacag, cuppog, elvileg sírna is, ha át nem vert volna az eladója), mi azzal gyakorolunk. Ha a karomban van, minden kutyusomnak mintaszerűen kell viselkednie. Nincs ugrálás, tombolás, stb...Megszagolhatják, megnézhetik, babahordozóban le is teszem melléjük úgy, hogy közéjük ülök és együtt alszanak. Eleinte volt nagy érdeklődés, de mostanra megszokták. Mindig nagyon örülnek, ha előkerül Baby Annabell, de már nem akkora szenzáció. Azt tisztáztam, hogy NEM AZ Ő JÁTÉKUK, és már szépen megértették. Pedig amúgy van egy csomó játékuk, amihez nagyon ragaszkodnak. Biztos bele fogok kicsit őszülni, de soha egy pillanatra nem merült fel bennem, hogy megválnék tőlük. Egy életre vállaltam őket, akárcsak a gyerekemet.

A szobákba, főleg a babaszobába már 5 éve nem jöhetnek be, pont azért, mert terveztük a gyereket. De a folyosó, konyha, fürdő nem tiltott terület.

Mindenesetre ez sok küzdelemmel és odafigyeléssel jár. Ha nem akarod vállalni, akkor inkább MOST keress neki új gazdát, amikor még nyitott a szíve új gazdára. 9 hónap múlva már borzalmas volna. Sok védőnőt körbevezetnék az ország menhelyein, nézzék meg ezeket az eldobott, megtört szemű szőrös gyerekeket...Én olyan sokat láttam és annyi mindent megéltem a saját kutyusaimmal, hogy tudom, a legtöbb kutya sose heveri ki, ha elhagyják.

Egy 38 hetes kismama 5 kutyával

2014. márc. 16. 14:40
 17/24 anonim ***** válasza:
58%

Nekem van gyerekem is és kutyám is (goldi). A terhesség alatt arra kell figyelni, hogy toxoplazmát rendszeresen nézzetek, ha még nem estél át rajta. A kutya is terjesztheti, nem csak a cica. Ágyba ne aludjon kutya, az az ember helye, egyáltalán nem higiénikus, terhesen pláne!

3 havonta féregtelenítsétek, ne várjátok meg a 6 hónapot.

Kutyakakit ne te szedd össze, hanem a párod.

Nem lesz semmi baj, ha ezeket betartod. A baba születése után viszont nagyon kell figyelni, hogy kialakuljon a családban a hierarchia, aminek a legvégén áll a kutya! Az első lépés az, hogy már most külön alszik és betartatjátok vele az alapengedelmességi szabályokat. Ha kell kérdezz kutyakiképzőt a részletekről.

2014. márc. 16. 15:02
 18/24 anonim ***** válasza:
49%
Mitől lett lepontozva a válaszom? Kérem a kifogásokat, hátha tanulok újat a 20 éves kutyatartásom után...
2014. márc. 16. 20:19
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem is értem azokat az embereket, akik csak ellenezni tudtak minden állatot, csak azért mert terhes valaki. A cicákaról is miket mondanak, hogy kerüljék a terhes nők és ne legyen kijárós a cica.

Lehet lepontozni egész nyugodtan, de akinek van egy csöpp kis esze és tájékozott az tudja, igazam van. Sok ember beteg lett az állatok miatt, DE vajon miért? Vajon mert teljesen le volt gyengülve a szervezetük? Nem elég ellenálló? El kellene ezen gondolkodni, s nem pedig általánosítani. Eladni a kutyust vagy bármilyen más állatot... szánalmas, hogy emberek miket nem írnak így ismeretlenül. Megnézném, hogy az az illető, hogyan válna meg egy úgymond családtagtól...

2014. márc. 17. 11:31
 20/24 anonim ***** válasza:
Utolsó írásához még hozzátenném, hogy ha egymás mellé raknánk, hogy milyen betegségeket lehet elkapni emberektől és milyet állatoktól, lehet kiderülne, hogy jobb elkerülni az emberi fajt.:) Viccen kívül amúgy...Én 10 éves korom óta puszilgatom a kutyáimat, egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne tegyem, egyetlen egyszer valóban volt egy kis kellemetlenségem, férges lettem, de ez is azért volt, mert a szüleim nem féregtelenítették a kutyát soha. 25 év alatt egyetlen eset, hogy bármit elkaptam tőlük, és azt is simán kikezelték. De ha elkezdeném sorolni, mi mindenféle betegséget kaptam már emberektől...még fejtetűt is. Egy ismerősömék most voltak rühösek, és nem, nem állatok miatt, mert a kutya rüh pl. nem igazán terjed emberre, hanem valószínűleg egy idősek otthonából szerezték be...Na, őket valóban messze elkerültem mostanában. Fogászaton szereztem pl. magamnak egy jó kis mononukleózist (szerencsére nem terhesen), és még sorolhatnám... Egyszer viszont előfordult, hogy nagy valószínűséggel én fertőztem meg a kutyát. Lázas beteg lettem és nem egész 1 hét múlva a kutya is belázasodott. Kérdeztem az állatorvost, hogy létezik, hogy tőlem kapta el? Nem tartotta lehetetlennek. Persze nem volt biztos benne, de azért érdekes, nem? Mindez ellenére nem költöztem még lakatlan szigetre és egyetlen rokonomtól sem kívánok megszabadulni. Ja, jut eszembe, egyik rokonom majdnem meghalt egy kórházi rezsiztens baktériumtól, teljesen el volt különítve a többi betegtől is, terhesként nem mehettem látogatóba se hozzá. Na, azt se lett volna jó elkapni. De amikor hazaengedték, mert túlélte, én úgy megölelgettem volna. Ő maga mondta, hogy ne tegyem. Ezüstkolloiddal kezelték a közvetlen rokonok, valószínű azért is élte túl. Most, több hónap elteltével már nem ellenkezett, amikor tegnap megpusziltam. Csak néhány veszélyforrás, amit emberi rokonaimmal/ismerőseimmel kapcsolatban sorolta fel. De hát a szeretet felülírja ezeket, nem? Én ezért nem félek a kutyáimat puszilgatni terhesen is. A szeretet felülírta bennem a félelmet. Felelőtlenségnek is hangozhat, de a fenti felsorolás szerint jóval nagyobb esélyem van emberektől elkapni bármit is, mint a kutyáimtól.
2014. márc. 18. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!