Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha leálnék a terhességi...

Ha leálnék a terhességi vitamin szedésével az gond?

Figyelt kérdés
29hetes terhes vagyok,minden rendben a vèrkèpemmel,de nagyon tolja a sulyomat a mamavit szedèse,ha lecsökkentenèm heti 3tabletàra 36hètig aztån meg elhagynàm baj lenne.valaki csinàlt màr ilyet?

2014. márc. 15. 08:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%

Én nem szedtem terhes vitaminokat, mégis egészségesek lettek a gyerekeim. Csak Magyarországon divat ezek szedése.

Csak akkor kell szedni folsavat, vagy magnéziumot, ha ezekből hiány van a szervezetben.

2014. márc. 15. 08:42
 2/19 anonim ***** válasza:
40%
Én egyáltalán nem szedtem terhes vitamint egyik terhességem alatt sem (3 gyerekem van), az orvosom azt mondta, ha változatosan érkezem, akkor csak téli időszakban van szükség rá, akkor szedtem kétnaponta egy szemet. Nyugodtan hagyd abba, vagy csökkentsd, csak figyelj oda, hogy egyél zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét is, halat is jó lenne heti egyszer.
2014. márc. 15. 08:44
 3/19 anonim ***** válasza:
33%
Én nem szedtem. Változatosan táplálkozom, minden értékem rendben is van. Az orvosom is azt mondta, hogy csak a folsavnak van jelentősége a 12. hétig, egyébként a megfelelő táplálkozás a lényeg, nem a tabletták marketingje.
2014. márc. 15. 08:46
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
A terhesvitamint nem a baba miatt szedjük legfőképpen, hanem magunk miatt. A baba rengeteget mindent elvon a szervezetből, amit pótolni kell. Nagyon szépek és jók az étkezz változatosan és tsai szlogenek, csak azt felejtik el mellétenni, hogy a manapság termesztett és kényszerérett gyümölcsökben és zöldségekben fele annyi vitamin sincs, mint napérlelte társaikéban. Elég egyébként 2 naponta szedni és válthatsz is másikra.
2014. márc. 15. 08:57
 5/19 anonim ***** válasza:
71%
A terhesvitamin elsősorban az anyának lehet hasznos, mert a baba elveszi azt, ami neki kell - később szoptatás alatt is. Viszont nem attól hízol, az biztos, max. a B-vitamin az, ami étvágyat csinál.
2014. márc. 15. 08:58
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
Én szedtem, mert nem táplálkoztam elég egészségesen (szerintem), a 36. hét körül én is abbahagytam már, elfogyott az utolsó doboz, amit betáraztam. Doki azt mondta nyugodtan abbahagyhatom.
2014. márc. 15. 08:58
 7/19 A kérdező kommentje:
szerintem atol mert anyit eszek mint règen most is 6ora utån almàt eszek vagy màs gyümit meg mozgok napi szinten.a babàm is 2hèttel nagyobb meg ès is 12kgnàl tartok ès nem tudom hogy mi miat ès modtàk az ismerösök,hogy a vitamintol.mert nem zabàlok meg nem encsembencsemezek max ritkàn.
2014. márc. 15. 09:10
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A vitamintól tuti nem hízol, csak és kizárólag attól hízol, amit megeszel. A B vitaminok ugyan valakinél kicsit megnövelhetik az étvágyat, de nem drasztikus mértékben, simán lehet kontrollálni.

A magzatvédő vitamin nem hit kérdése. Az sem meggyőző érv, hogy valaki nem szedte és mégis egészséges gyereket szült, mert senki nem állítja, hogy biztosan beteg babád lesz, ha nem szeded, de valamennyire megnöveli bizonyos fejlődési rendellenességek kialakulásának esélyét, ez bizonyított tény és nem vita tárgya. Tehát aki nem szedi, az mindenképpen vállal valamekkora kockázatot, és nem a saját szempontjából, mert az anyánál a vitaminhiányt mindig könnyű kezelni, a babánál viszont visszafordíthatatlan és súlyos rendellenességeket okozhat bizonyos vitaminok és ásványi anyagok hiánya.

Sajnos az sem igaz, hogy változatos táplálkozással feleslegessé válik a vitaminok szedése. Sokaknak van folsav felszívódási rendellenességük, ami sokszor nem is okoz problémát, ki sem derül egészen addig, amíg az anyuka pl. egy nyitott gerinces babát szül. Ráadásul a magyar társadalomra nem igazán jellemző, hogy úgy táplálkozna, hogy az biztosan megfelelő legyen a babának. Nem csak az agyonszajkózott "sokződséggyümi" a fontos, hanem pl hetente többször kellene halat, tengeri herkentyűket enni.

2014. márc. 15. 10:11
 9/19 anonim ***** válasza:

Én 14-15 hét után már csak heti 1x szedtem. Most már kb 2 hetente. Viszont a magnézium fontos (nekem kemény volt a hasam, 6 db-ot szedtem.) Mellé még calcium (fogaim miatt), folsavat nekem kellett, plusz d vitamin. Ezt védőnő mondta, kell a Babónak. Ha már süt a nap, nem fontos. Viszont én szoptatás alatt vissza fogok térni, ha nem is minden nap, de pár naponta. Magnéziumot 36 hétig lehet szedni. Ha több vitamint szedsz, ne egyszerre vedd be.

Ja, vérszegénységre vasat is szedek.

Egyébként nekem a nőgyógyász mondta, hogy ne szedjem a terhes vitamint 12 hét után minden nap. Ezzel lehet vitatkozni, szerintem döntse el mindenki maga, hogy csinálja (12 hétig fontos, sőt én már terhesség előtt 1 hónappal szedtem.)

2014. márc. 15. 10:16
 10/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, előttem szólónak üzenem, akinek folsav felszívódási rendellenessége van, ami esetleg csak terhességnél gond -ha egyáltalán tud róla, annak sajnos a vitamin nem elég. Nekem 26 hétig 3x2 folsavat kellett szednem (úgy, hogy az elején terhes vitamint szedtem). Plusz 16 héttől vérhigító szuri minden nap a Babo, méhlepény és saját védelmemre.
2014. márc. 15. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!