MI a tapasztalat H1N1 oltással kapcsolatban? Kismamáknak érdemes beadatni? Most vagyok a 10. hétben.
Sehol nincs ilyen hisztéria,mint nálunk.Az unokám kamionosként egész Európát bejárja.Nincs beoltva,és mindenütt úgy kezelik ezt is,mint az összes eddigi influenzát.Van ahol nincs is oltóanyag,de sehol nem oltanak be terhes nőket,csak ha ők kérik.
MInden gyógyszernek,így az oltásnak is vannak,vagy legalább is lehetnek mellékhatásai,amiről senki nem tud semmit.Ezek a mellékhatások sokszor csak hónapokkal,vagy évekkel később jelentkezhetnek.
Tapasztalatokat sem tud neked senki mondani,max azt,hogy az oltás után hogyan érezte megát.Még nem is szült meg,vagy csak mostanában olyan akit beoltottak.És ha elgondolod,hogy a több tízezer kismamából 5-6 beteg van,azok közül is az egyik alultáplát volt,és későn ment kórházba,amásik több mint,kéthete feküdt otthon 40 fokos lázzal,akkor nem csoda,hogy súlyos betegek,vagy meghalnak.Ha nincs semmilyen járvány,de pl.nyáron kimelegedsz és hidegvizet iszol,tüdőgyulladást kapsz,nem mégy orvoshoz,akkor is meghalsz.
Természetesen döntened neked kell.
Én a 11.héten beoltattam magam,a nődokim javaslatára.Mondjuk én inkább az oltás felé hajlottam,mint a nem oltás felé.főként azért mert van már 2 gyerkőcöm,és szeretném az ünnepeket nyugodtan eltölteni.Nem attól félni,hogy vajon elkapom-e?Ráadásul január körül fog tetőzni és az én véleményem szerint lesz még ennek a vírusnak áldozata(remélem nem lesz igazam).Akkor én már majdnem félidős terhes leszek,és nincs kedvem lélegeztető gépre kerülni,kockáztatva ezzel a saját és magzatom életét.Ráadásul nem akarom,hogy a fiaim anya nélkül nőljenek fel!Minden védőoltásban van kockázat amit szerintem lehet vállalni,azzal is kockázatot vállalsz ha nem oltatod be magad!
Szerintem mindenki mérlegelje a helyzetét és döntse el,hogy melyik kockázatot vállalja!
Én még csak tervezem hogy újra babát vállalok, de beoltattam magam is a családom is.Már csak azért is amit 2-vel előttem válaszoló írt.
Tesóm babát vár neki kifejezetten ajánlotta az orvosa.
Minden oltásnak lehet/van mellékhatása, amik kötelezőek azoknak is, akkor a babád hogy fogod oltatni?
Én oltatnám magam a helyedben, de ez csak az én véleményem:)
ugyan mar ezt mondjak miota tetozni fog!tetozik novemberben most decemberben,valaki a januart mondja hadjuk mar!
Az elso valaszolonak teljesen igaza van.a baratnom kulfoldon el semmi riaszgatas nincs sehol csak nalunk!
a masik az osszes kismamanak volt eddig vmi baja nem azert haltak meg mert nem oltattak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!