Ki mennyi kávét iszik egy nap? Mennyi az a mennyiség ami nem árt a babának?
Az esetek nagy részében 1 kávét iszom, reggel.
Első trimeszterben nagyon gyengét ittam (koffeinmentessel kevertük). A 12. héten volt egy kis vérzésem, akkor leálltam vele, a 15-en pedig nagyon rosszul voltam tőle. Úgyhogy kb két hónapot kihagytam.
Azóta nincs bajom, és jól is esik.
Sőt, néha délután is lecsúszik egy (társaságban pl.)
Napi 1-2 nem árt, hacsak nem méregerős eszpresszót iszol.
Én is reggel iszom igaz egy 2 személyest de sok tejjel. Napközben még 1-et, de az már kevesebb mennyiség.
A Vérzés miatt hagytad abba a kávét? van köze hozzá?
Ha nem iszol nagyon sokat, akkor néhány nem árt meg a babának.
Nem kell mindentől parázni.
Az orvosom a terhesség elején azt mondta, hogy amennyiben problémamentes terhességről van szó, a korlátozás pont annyi, mint nem terhesek esetében.
Tehát ne igyak 6-7 espressot naponta, de 2-3 kávétól semmi baj nem lesz. Nagyjából ennyit is iszom, ha nagyon rosszul aludtam, néha 4-5 lesz belőle, de ez elég ritka.
32 hetes vagyok, a gyerek teljesen jól van minden vizsgálat szerint.
Napi egy kávét iszom, reggel. Rendes főzött kávét. Vagyis elektromos kávéfőzőnk van darálja a kávét, de abból is a gyengét iszom.
Az első 12. hétben heti 1-2 alkalommal ittam csak.
Azt mondják, hogy napi 2 csésze kávénál ne igyon többet terhesség alatt a nő, vagy 1 csésze kávé és 1 bögre teánál. Sajnos ma már abban is "nagy" mennyiségben van koffein.
De egyébként szerintem mindenki érzi, hogy mi a jó magának. Gondolom azért senki sem esik túlzásba terhesség alatt. Van egy mérlegelési határ, melyik a fontosabb, a kávé vagy a baba.
25 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!