Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mélyen fekvő lepénye volt...

Mélyen fekvő lepénye volt vkinek terhesség során, milyen vérzéssel (intenzitás, szín, mennyiség) kell orvoshoz menni? Vagy milyennel ment?

Figyelt kérdés

Mert nekem minden héten elmondják hogy vérzés esetén azonnal jelentkezzek de amikor vérzek (ez 4 alkalommal fordult már elő) ebből 2 szer élénk volt 2 szer sötétebb de mennyiségre olyan elmúló mensi mennyiség kb. és egy nap alatt el is múlik- soha nem mondanak rá semmit.

Azt mondták most legutóbb is hogy csak uh-t végeznek, vizsgálatot nem, mert azt mélyen fekvő lepénynél nem szoktak. Mindig elmondják hogy fekvés, pihenés, nulla házasélet, be is tartjuk. Egyszer megkérdezték (második vérzéses alkalommal) hogy szeretnék e befeküdni mondtam hogy nem. Mondták hogy oké. Uh-n természetesen mindig megnézik a babát is, a lepényt is, megállapítják hogy még mindig mélyen tapad, fedve a méhszájat, és ennyi. 20 hetes vagyok.

Egyszerűen nem tudom már odarohangáljak e egy kis enyhe vérzéssel is bár én mindig nagyon megijedek, de úgy veszem észre hogy úgyse veszik komolyan persze nem úgy értem hogy idegesen rohangáljanak körülöttem, meg tudom hogy nem lehet mit csinálni az ilyen vérzéssel a pihenéses fekvésen magnéziumon kívül. Most legutóbb azt mondták 4 hét múlva menjek legközelebb.

2013. máj. 14. 13:51
 1/7 Kerria ***** válasza:

Jaj, ez engem is dühített, hogy miért nem tudnak valami kézenfoghatót mondani. Nekem eleinte volt csak vérzésem, amire ők azt mondták nincs...

wc-papír olyan volt, a tisztasági betét nem... Mindenesetre kaptam egy gyógyszert, 15. hétig kellett szednem. (Ultrogestan)

Állítólag, ha mensi szerű, és foltot hagy a fehérneműn/betéten, akkor az vérzés.

Nem tudom segítettem-e? Mindenesetre kitartást és egészséget kívánok!

2013. máj. 14. 13:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Első pár hétben is volt egyszer vérzésem de az hematóma miatt állítólag.

Elmondják mindig hogy ezzel nincs mit tenni feküdni kell, ennyi. Csodát nem tudnak tenni, várni kell hátha feljebb megy. Jó, oké de akkor most minek rohangálok (és ÜLÖK a folyosón várakozva 2 órát is akár!!) be a rendelőbe ahol most legutóbb is elmondták hogy 4 hét múlva menjek...most akkor ha vérzek ilyen kicsiket (kevés és 1 napig tart csak) nem tudom, mivel teszek rosszabbat ha megyek vagy ha szépen fekszek itthon...

2013. máj. 14. 13:59
 3/7 Kerria ***** válasza:

Akkor tényleg, ha tudsz feküdj, pihenj...

Én sajnos mennék, mert engem nagyon idegesít az ilyen, de ha már voltál ezzel... hát nem tudom. Az ember csak aggódik... nekik egy baba, neked meg a szemedfénye...

Hátha lesz még más hozzászóló rajtam kívül, és akkor okosabbak leszünk...

2013. máj. 14. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan be kene fektetniuk. Te ezt a sajat felelossegedre nem valasztottad. Lehet, h nem igy hangzott el, de ez volt a lenyege, h vedjek magukat, de igazabol ok sem akarjak, h bent maradj mert keves a hely. A 30 het korul a placentabol eredo verzed mar nagyon veszelyes, anyukara is eletvestelyes, konnyen el lehet verezni, mert akkorra mar nagyon magy a placenta atereszto kepessege, pillanatok alatt elfolyhat az osszes ver... Korabban meg nem ennyire veszelyes, de akkor is a befektetes lenne a protokoll. Ezert is kerik, h minden verzesnel menj be, mert ki tudja mi lesz belole, ha otthon vagy nem tudnak segiteni. A masik, h ilyenkor lehet placentalevalas is, ezt uh-n latjak, ha ez tul nagy meretu, ki kell venni a picit, mert nem lesz mi ellassa. Nem riogatni akarlak, csak azert mondom, h ez nagyon veszelyes is lehet, barmi van, menj be! Es azert tudom, mert ugyanebben a helyzetben vagyok. Az en verzeseim altalaban nagyon friss, nagyon folyos friss verzesek voltal, lekopogom, mar 4 hete utoljara.
2013. máj. 14. 14:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát pedig nekem ilyet nem mondtak hogy most akkor én saját felelősségemre nem fekszek be vagyis hogy kvázi visszautasítottam a kezelést...Most utóbb 2x sötét vörös és nem folyós az állaga a vérzésnek.
2013. máj. 14. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Igazabol nincs kezeles, semmit nem tehetnek a verzes megelozesere, max a fekves. Csak azert szoktak ilyenkor befektetni, h ha verzes van, elallitsak, ha bedurvul.

Azert ezen ne izgasd magad, a lenyeg, a fekves es ha barmi van, azert csak menj be, jobb, ha latnak!

2013. máj. 14. 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most lassan 29 hetes vagyok, elölfekvő és nem pusztán mélyenfekvő lepénnyel!

Ennek ellenére egyszer barnáztam minimálisat, de azonnal rohantam be, azt hittem, hogy itt a vég... :(

Mondták, hogy vérzés esetén késlekedés nélkül induljak, úgy ahogy vagyok, azóta tökéletesen jól vagyok.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy 15 percnyi autóútnyi távolságnál ne legyek távolabb a Klinikától!

2013. jún. 1. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!