Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet táncolni terhesség...

Lehet táncolni terhesség alatt? Pörgősebbet is?

Figyelt kérdés
Elég ugrálós, pörgős táncot csináltam reggel, lehet nem lett volna szabad. Csak néhány percig tartott, de most olvastam, hogy nem szabad pörgősebbet, nehogy rázkódjon a babba. Én meg ilyenkor rázom is magam, a zene hatására.
2014. márc. 14. 08:50
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Én egy vidéki lakodalmat végig táncoltam, és semmi baja nem lett a babámnak.

Ma már üvegkalitkába zárnák a kismamákat.

2014. márc. 14. 08:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Én meg rockzenére szoktam nagyon bepörögni és egyszerűen nem bírtam visszafogni magam. Itthon hallgattam zenét és annyira jól esett felpörögni, de aggódok, mert lehet a baba nagyon rázkódott........de pár percnél tovább nem is bírtam..
2014. márc. 14. 08:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy kis rázkódást normális esetben kibír, de azért ne vidd túlzásba.
2014. márc. 14. 09:11
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Lehet. Miért ne lehetne?

A mai idétlen és alaptalan feltételezésekre ráhúz mindenki mindent, hogy terhesség alatt ezt nem szabad, azt nem szabad. Régen érdekes módon a sok emelgetéstől, cipelgetéstől, kapálástól, erős, kemény nehéz fizikai munkáktól nem lett semmi bajuk a várandós nőknek. Ma már mivel nincs megfelelő táplálkozás stb... jó hogy mindenki általánosít és csak azt írja, hogy ez nem jó az nem jó stb..

Ha az orvos nem ítélt pihenésre, fekvésre, tehát problémamentes a terhességed akkor nyugodtan csinálhatsz bármit.

Én annó az eljegyzésünkkor 22 hetesen 8 órát folyamatosan, megállás nélkül végigtáncoltam mulatószenére és társaikra, ami valljuk be nem egy gyenge zenecsoportba sorolható.

25 hkm

2014. márc. 14. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha futni szabad terhesség alatt,akkor táncolni miért is nem?
2014. márc. 14. 11:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Ugrálással, rázkódással kapcsolatban óvatosságra intenek, ha pl. ha hamar kinyílt méhszáj, ha a méhszájnál tapad a méhlepény, ha előfordult már vérzés, vetélés, ha sokat görcsölsz, ha az átalgosnál jóval több vagy kevesebb a magzatvíz, na meg ne erőlködj, ha magas a vérnyomásod. Ha nincsenek ilyen problémáid, nyugodtan táncolj, a baba jelezni fogja, ha szeretné, hogy abbahagyd.
2014. márc. 14. 11:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is végigmulattam egy lagzit, semmi gond nem volt :)
2014. márc. 14. 15:16
 8/10 A kérdező kommentje:
14 hetes vagyok, semmi gond nem volt eddig, de vigyázok, hisz még nem érzem a baba mozgását, lehet neki nem tetszik az ha össze vissza rázkódik....sőt.....inkább többet nem csinálom :)gondolom nem arra van szüksége, hogy ezerrel rázkódjon.
2014. márc. 14. 16:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Csak lelkiismeret furdalásom van, nehogy már a saját anyja okozzon neki kellemetlenséget
2014. márc. 14. 16:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenesetre bajt nem okozol neki. Sőt! Ami neked jó az a babának is jó, mellesleg kárt nem tudsz a kicsiben tenni mert úgymond felvan szerelve minden biztonsággal :)

25 hkm

2014. márc. 15. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!