Terhesség alatt hány hetes korig ajánlatos autót vezetni?
És nem szünidőben lesz a szülés?
És utána a pici babával hogy fogsz fuvarozni?
Az iskolának szólj, hátha segítenek ebben.
A baba papája hogyhogy nem segít?
A szules napjáig vezettem
Amíg a hasad nem zavar a vezetésben, vagy nem kényelmetlen, addig szerintem nyugodtan lehet
A betöltött 41. héten szültem. az utolsó napig vezettem, soha semmi bajom nem volt. Az első gyerkőccel terhesen Horvátországban voltunk nyaralni, a vissza utat szinte teljesen én vezettem. A második gyerekkel sem volt sosem gond, csavarogtunk a naggyal mindenfelé.
Szerintem nincs ilyen, hogy ajánlott. Kinek mi a jó...És mennyire volt előtte is rutinos. Én sosem féltem, hogy vezetek, és beindulna a szülés, vagy hasonló. Azért ezek nem pillanatok alatt történnek, biztosan van annyi idő, hogy biztonságos helyen félre lehessen állni. (legrosszabb esetben)
Egy dolog miatt lehet veszélyes: ha ütközöl (akár koccanás), az öv nagyon rossz helyen rántja meg a hasat. Amitől egy nem terhes embernek maximum izomzúzódása lesz, az terhesen már sokkal tragikusabb eredménnyel járhat.
Tény, hogy ez utasként is megtörténhet, ilyen szempontból mindegy, hogy te vezetsz-e.
A szülésem napjáig napi rendszerességgel vezettem a fővárosban.
Mai modern autóknál azért lehet állítani a kormánymagasságot és az ülést, illetve lehet venni direkt kismamáknak készült ún. övterelőt (ami a csípőd felé viszi el az öv alsó részét, ami a hasadon menne különben).
Az utolsó hetekben már mindig volt nálam a kocsiban egy kis üveg ásványvíz és a csomagtartóban egy alap kórházi cucc, plusz autós telefontöltő, valamint magamnál tartottam folyamatosan a terhes kiskönyvemet és a leleteimet, akárhová mentem.
Ha megfelelően rutinos vagy, akkor nincs mitől tartani, éld az életed úgy, mint előtte- a fenti biztonsági előírások betartásával.
Az autóvezetés önmagában nem veszélyes, ha jól érzed magad, akkor minden rendben.
Ameddig kényelmes. Most vagyok 38 hetes, kb 1 hete nem vezetek, mert ha előre hajolok, sokszor bekeményedik a hasam - kereszteződésekben hátrány lehet.
Egyébként terhességem eleje óta használok övterelőt,h a biztonsági öv ne jelentsen veszélyt (utasként és sofőrként is). Nem érdemes belőle újat venni, mert elég drága. Én 3000ért vettem BeSafe-et az apródon.
Holnap töltöm a 40 hetet ma is kocsival mentem ctgre.
Ha nem túl rázósaz út illetve kényelmesen elférsz ill ugyérzed tudsz figyelni nem vagy rosszul akkor egy ismert útszakaszon ővterelővel bármeddig szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!