Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha fennáll a terhesség gyanúja...

Ha fennáll a terhesség gyanúja, mit használhatok felfázás-szerű tünetekre?

Figyelt kérdés
Pár napja kissé fáj, ha pisilek, gyakori vizelési ingerem és cseppekben távozó, kevés vizelés, alhasi fájdalom azonban nincs. Csak ennyi, hogy kellemetlen. Viszont most érzek egy enyhe fájdalmat is, igaz, hogy most kicsit kell is pisilnem, de nem valami kellemes érzés. Próbálkozunk a babával, kb. 1 hetem van a nemvártig. Nem szeretnék ártani, ha esetleg most összejött. Mivel kezeljem magam? Köszi a segítséget :)
2014. márc. 13. 14:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Elmennék a háziorvoshoz babától függetlenül,mert ez felfázásnak tűnik,amit jó,ha nem otthon kezelsz.Amit biztosan tehetsz és nem ártasz vele terhesen sem: Az tőzegáfonya kapszula és sok folyadék.De a dokit én mindenképpen felkeresném.
2014. márc. 13. 14:11
 2/15 anonim ***** válasza:

Amit az orvos mond.

Ugyanis egy fertőzés sokkal nagyobb gondot okoz, ha nincs kikezelve, mint ha éppen egy lehetséges terhességnél kezelve van az illető.

A húgyhólyaghurutot zömében bakteriális fertőzés okoz, az pedig nem fog csak úgy magától elmúlni, arra kezelés kell!

Menj orvoshoz, csináljanak vizeletvizsgálatot, abból kiderült, hogy mi a gond és azt szedd, amit az orvos felír.

Pláne, ha felmerül a terhesség gyanúja, akkor nem szabad senkinek öncélúan magát kezelgetnie fertőzéses, gyulladásos állapotok mellett.

2014. márc. 13. 18:51
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen megyek orvoshoz, de sajnos csak keddre kaptam időpontot. :( Ezért szeretnék valamit addig is kitalálni, hogy jobb legyen.
2014. márc. 13. 18:58
 4/15 anonim ***** válasza:

De milyen orvoshoz mész kedden?

Első körben ezekkel a tünetekkel háziorvoshoz menj, ő helyben is tud vizeletvizsgálatot végezni, de laborba is tud beutalót adni, ahol csinálnak vizelettenyésztést. És a háziorvos egyből tud kezelni is.

Ezzel semmiképpen ne várj keddig, mert addigra úgy elszaporodhatnak a baktériumok, amennyiben ezek okozzák a tüneteidet, hogy komolyabb gyulladás is kialakulhat addigra.

2014. márc. 13. 19:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez volt az első jel anno hogy összejött a baba. Kivéve hogy nem csípett a pisi. Amugy terhesség előtt és alatt is én mezei zsurlo teát ittam felfázásra. Egy csésze nem árt bárki bármit mond. Védőnő ajánlotta a medveszőlöt. A mezei zsurlobol elég egyetlen csésze. Nekem legalább is

Orvos is tudta hogy azt ittam mikor két kereszt genny volt a vizeletemben 20 hetesen. Semmi bajunk nincs. 40.h3tben vagyunk.

2014. márc. 13. 19:53
 6/15 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy estére megszűnt.

Nem csíp a pisi, hanem csak pisiléskor fáj a húgycsövem, de egész a végénél már. Más tünetem nincs. Voltam már felfázva, és az más volt, nem tudom ez most mi lehet. Remélem akkor nekem is babától van. :) Holnap meglátogatom akkor a háziorvost (kedden nődokihoz megyek).

2014. márc. 13. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:
Körülbelül beágyazodáskor érezhettem ezt a felfázos érzést.aktus utan kb 1héttel. Igen szo szerint fájt a hasam és ahogy pisiltem de nem csípett hanem fájt. Nem tulságosan de kellemetlenül. 4 nap mulva pozitiv volt a teszt. Mind a két terhességemnél ez volt a jel,az elsőnél azthittem felfáztam. a másodiknál már sejtettem és vettem egy tesztet amit par nap mulva megcsinaltam és voala holnap lejár a határidő.... szülni kéne menni.
2014. márc. 14. 16:40
 8/15 A kérdező kommentje:
Hú most nagyon izgatott vagyok, mert nekem is ugyanez van. :) Majd szerdán gondoltam tesztelni, majd írok, mi lett az eredmény. :)
2014. márc. 14. 17:46
 9/15 anonim ***** válasza:

És mit mondott az orvos?

Mert hogy írtad, hogy ma elmész hozzá...

2014. márc. 14. 17:49
 10/15 A kérdező kommentje:
Voltam háziorvosnál, neki ugyanezeket elmondtam, azt mondta, hogy nem gondol komoly felfázásra, mert a tüneteim nem utalnak rá. Mondtam neki, hogy azt gyanítom, hogy terhes lehetek, nem is adott antibiotikumot, annyit mondott, hogy sok folyadékot, teát igyak, akár kamillateát is, mert az gyulladáscsökkentő hatású. Ma már egyébként sokkal jobb, csak ez a pisiléskor enyhe fájdalom van. Kedden nődoki, aztán majd kiderül. :)
2014. márc. 14. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!