Csak engem zavarnak ennyire ezek a panaszkodások?
Van egy kismama ismerősöm, akivel majdnem minden nap találkozunk, beszélgetünk. Mivel nem szeretnék vele öszeveszni/haragba kerülni, így nem igazán reagálok a panaszkodásaira. Meghallgatom és ennyi.
Kezdem ott, hogy kb. 1 év után sikerült teherbe esnie, aminek természetesen nagyon örültek a férjével együtt. Végig problémamentes terhessége volt, nem hányt, nem émelygett, nem volt kívános, nem is hízott inkább csak a hasa nőtt, nem vizesedett, nem volt sava...egyszóval minden rendben zajlott. Nemrég töltötte be a 36. hetet, azóta folyton azt hajtogatja, hogy neki mennyire fáj a dereka, mennyire nyomja már mindenhol a baba, ő már kint szeretné tudni a babát. ráadásul nagy babának saccolta a doki, így mást sem hallok tőle, csak hogy ő már menne szülni, ne nőjjön tovább odabenn stb.
Én is túl vagyok 2 szülésen, mindkét terheségem nagyon megviselt, az első trimesztert végighánytam, majdnem kórházba kerültem, egész terhességemet végigkísérte a sav, savlekötővel éltem. Mindkétszer nyáron szültem, az elsőt 4kgosan a legnagyobb kánikulában. Vizesedtem, vérszegény voltam a vaskészítmények mellett is, millió kis bajom volt...Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem panaszkodtam, de nem ennyire és nem ennyit és csak a férjemnek. Azt meg végképp nem kívántam, hogy előbb szülessen meg a pici, csakhogy nekem "jobb" legyen. Nem akarok vitát szítani, de aki ennyire nehezen bírja ezeket az apró dolgokat, az hogy bírja majd a többit? Mert szerintem a neheze a baba születése után kezdődik...a lassan gyógyuló gátseb, a becsomósodott mellek, a napi 2-3 óra alvások, a folytonos szoptatás, altatás, pelenkázás stb.
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Nem igazán tudom mire vélni a kérdést, hiszen említetted, hogy te is szültél már, kétszer is. Biztosan veled is előfordult a terhességed alatt, hogy valakitől nem kaptál annyi megértést, amit elvártál és megérdemeltél volna.
Honnan tudod, hogy az ismerősödnek eddig nem volt semmi panasza? Azért, mert azt mondta? Ugyan már... Én 19 hetes vagyok, szintén vérszegény és szintén nyáron fogok szülni, rengeteget hányok és sokszor ég a gyomrom, már most sokat fáj a derekam és mégtöbbet a fejem. Ezeket maximum a párom látja otthon, de igyekszem neki sem sokat panaszkodni, egyrészt úgyse tud semmit tenni ellene, másrészt nem szeretném, hogy sokat aggódjon. Ha valaki megkérdezi, hogy érzem magam, mindig azt válaszolom, hogy jól, mert egyébként így is van. Felesleges is lenne mást mondanom, hiszen a környezetem csak azt látja rajtam, hogy ragyogok, majd kicsattanok a boldogságtól és ugyanolyan erőbedobással végzek mindent, mint eddig. Viszont fogalmam sincs, hogy ha 36 hetesen sok kellemetlenséget és fájdalmat érzek majd, azt hogy fogom tudni viselni, még akkor is, ha egyébként viszonylag magas a fájdalomküszöböm. Az ember néha mond olyasmit, amit nem gondol komolyan.
Te és az ismerősöd két külön test vagytok, nem tudhatod, hogy ő mit érez az övében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!