Miért nem vizsgálnak meg az orvosok? Ha nincs fogadott dokim, ennyire szarnak a fejemre? 33hkm
Engem csak a 41. héten nézett meg a doki, nem is bántam.
Normális orvos valóban nem nyúlkál fel indok nélkül.
Állj a sarkadra, és szólj a dokinak hogy legyen szíves és nézzen meg.
Viszont, problémamentes terhességnél egyáltalán nem szükséges állandóan a méhszájat buzerálni. (a méhszáj nyílását általában görcsök, keményedések kísérik) Ha valaki mégis nagyon szeretné, akkor erre a legjobb megoldás a hüvelyi UH. Jobban is látnak vele, így pontosabb képet ad a méhszáj állapotáról, és sokkal kevesebbet árthatnak vele, mint egy manuális vizsgálattal.
10-es vagyok. Miért mondjátok, hogy normális orvos nem nyúlkálgat csak úgy fel? Nem csak úgy felnyúlkálgat, hanem megvizsgál, elég baj lenne, ha csak "buzerálná" a méhszájat. Nekik ez a dolguk, így teljes a vizsgálat a terhességgondozás alatt.
Most elképzeltem az orvosom arckifejezését, ha ezeket a kommenteket elolvasná. :)
Hiába nyomjátok ezerrel a piros pacsit, meg hiába hivatkoztok az orvosotok arcára, mert egészséges terhességnél egyszerűen semmi nem indokolja hogy havonta felnyúljanak méhszájat ellenőrizni. Az újabb nézetek szerint. Viszont van akit megnyugtat. Engem is. Gondolom a dokimat is mert ő is nézte havonta.
Ettől függetlenül arra hivatkozni hogy hogy nézne az orvosotok az ilyen kommentekre jó nagy hülyeség. Gondolom annak sem örülne egyikük sem ha a hálapénzt mindig csak számla ellenében fogadhatná el.... Vagy ha nem lenne rutin a gátmetszés. Vagy az oxy. Vagy a burokrepesztés. Vagy egy csomó minden amit még rutinból alkalmaznak és nem csak akkor amikor kell és szükség van rá.
Amúgy meg írtam, hogy méhszájat nézni hüvelyi UH-val lenne a legjobb nézni. Mindig, mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!