Miért nem vizsgálnak meg az orvosok? Ha nincs fogadott dokim, ennyire szarnak a fejemre? 33hkm
mi az a 3000?
az elso gyerekemnel nekem.sem volt dokim, visszahivtak rendszeresen semmi gond nem volt ebbol.
milyen vizsgalatokat hianyolsz?
32 hetes uh volt? megneztek a leletet?
ha minden ok volt akkor majd 36-38 hetesen varnak vissza. Ma mar ritka a belso vizsgalat, legalabbis az en kornyezetemben mar nem nyulkalnak a dokik, csak uh; nst es aramlas vizsgalatok vannak.
fejtsd ki jobban h milyen vizsgalatokat hianyolsz
Hát szerintem ez pont az a helyzet, amikor kicsit erőszakosnak kell lenni:
Doktor Úr, szeretném ha megvizsgálna.
Nekem ugyan volt fogadott dokim, de a barátnőmnek nem, őt is mindig megvizsgálta a doki.
Fogadott, ráadásul alapos orvosom van. Ha nincs panasz, akkor az UH leletet nézi meg, de vagy 2 hónapig nem is találkoztunk. Azt mondta, hogy ha nem érzek problémát, akkor nem indokolt a vizsgálat.
Most 31 hetes vagyok, 29. héten UH volt, ott belső méhszájat is látnak. Minden érték normális volt, így külön nem vizsgált meg.
De azt jelezte, hogy a 35-36. héttől már heti szintű vizsgálatok lesznek. Ha valamelyik eredmény indokolja, akkor még gyakoribbak is.
Nekem minden hónapban megnézi a méhszájat, és ez így normális. Nem értek egyet az előző hozzászólóval. Nagyon jó szakember az orvosom, emellett rettentő lelkiismeretes. Maga a méhszáj vizsgálat egyáltalán nem kellemetlen, szinte nem is érzem, de muszáj tudnia, hogy nem-e kezd kinyílni idő előtt. Ez a vizsgálat beletartozik a terhesgondozásba.
Sőt óvatosan áttapintja a méhet, megméri a méhfeneket.
Ultrahangozni szerencsére nem szokott, ennek az elején nem örültem, de miután fél órát nézték uh-on a babámat 16 hetesen, és utána görcsölni kezdett a hasam, azóta nem annyira kedvelem az uh-t. Persze mondják hogy nem káros, de azért az a folyamatos nyomkodás, rázkódás (ha épp nem úgy fekszik) és ez mind hosszú-hosszú percekig, az görcsöléshez is vezethet.
Szóval kedves kérdező, mindenképp állj a sarkadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!