Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha veszélyeztetett terhes...

Ha veszélyeztetett terhes vagyok, akkor valószínű, hogy már nem mehetek vissza dolgozni? (Kereskedelem)

Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 16:45
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Mármint a baba egészségét nem kockáztatnám:)
2009. dec. 14. 17:26
 12/26 anonim ***** válasza:

Bocsi,hogy erősködtem,de igazad van!!

Tényleg megteheti,hogy kirúgnak!

Íme,amit találtam.:

2. Határozott idejű munkaviszony

Amennyiben a munkavállaló kismama határozott idejű munkaszerződéssel áll alkalmazásban a foglalkoztatónál és a szerződésben rögzítetteknek megfelelően lejár a munkaviszonya, szintén nem érdemes sem a munkaügyi bíróságnál, semmilyen más illetékes hatóságnál panaszt tennie, mivel a foglalkoztatás megszűnése jogszerűen történt. Semmi nem kötelezi ugyanis a munkáltatót arra, hogy gazdasági érdekeivel ellenben újabb munkaszerződést kössön a munkavállalóval. Az adott időszakra megkötött szerződés lejárt, a felek között nem áll fenn a továbbiakban semmilyen jogviszony.

2009. dec. 14. 17:34
 13/26 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy, hogy utána néztél!Köszönöm!

De összefoglalva egyébként, akkor úgy gondoljátok, hogy mint veszélyeztetett terhes, felejtsem el a munkát?

2009. dec. 14. 17:42
 14/26 anonim ***** válasza:
Miért vagy veszélyeztetett terhes?Én is a kereskedelemben dolgoztam,6hetesen vették észre a haematomát,egyből kiirt táppénzre a doki,3 hét múlva eltünt a vérömleny,de szó sem volt arról hogy visszamehetek dolgozni.Ha nem muszály,ne kockáztass,elég húzósmeló,főleg ha olyan helyen vagy ahol cipekedni is kell.18 hetes kismami
2009. dec. 14. 18:19
 15/26 A kérdező kommentje:
Egyrészt azért vagyok veszélyeztetett, mert csak hat év után sikerült teherbe esnem, másrészt öt hetesen pecsételtem. Az okát nem találtuk meg, de kaptam Utrogestant és pihennem kellett....
2009. dec. 14. 18:34
 16/26 anonim ***** válasza:
Akkor én nem kockáztatnék, otthon maradnék, hogy 6 év után ez a baba végre megmaradjon.
2009. dec. 14. 19:02
 17/26 anonim ***** válasza:

Nem akarlak befolyásolni, nem tudom, hogy mennyire megterhelő a munkád, de én nem biztos, hogy a veszélyeztetettség miatt nem mennék vissza dolgozni, ha az orvos engedi.

37 éves vagyok, egy babát betegség miatt elvettek, volt CVS vizsgálatom a 15. héten, ennek ellenére most mentem csak táppénzre, a 31. héten.

Közben voltam táppénzen, a CVS után 2 hetet. De mivel nem volt semmi baj, így visszamentem dolgozni. Irodában dolgozom szellemi munkát végeztem, tehát fizikailag nem volt megeröltető.

Ezt csak azért írtam, mert nem biztos, hogy kockáztatod a babád életét, ha kicsit gondolsz a jövőtökre is, persze szigorú orvosi felügyelet mellett.

Minden jót!

(31. hetes mami)

2009. dec. 14. 19:43
 18/26 A kérdező kommentje:
Az én munkám napi 9 és fél óra, álló-fizikai munka. Nincs lehetőség könnyítésre sem, mert ha kevesebb fizikumot is igényelne a gyengébb feladat,akkor is mindenképpen állnom kellene!
2009. dec. 14. 20:37
 19/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is a kereskedelembe dolgoztam, mikor terhes lettem.

8,5 óra állás, kemény pakolás.

A 7. héten ki akartak írni, nem kértem, csináltam tovább, viszont nem bírtam, nagyon hamar elfáradtam, mindenkivel összevesztem, persze bent nem tudták, hogy mi van. Aztán a 10. hétig dolgoztam, majd a dokim kiírt az én kérésemre.

Ja én is veszélyeztetettnek számítok egy vetélés miatt. De ha hat évet kellett volna várnom a babára nagyon meggondolnám... Írtad, hogy a könnyebb is állással járna, az állás önmagában nem ártalmas! Ismerek olyat, aki napi 13-14 órát állva dolgozott a terhessége alatt...

De ezt neked kell eldöntened!

Mivel nem ismerjük a hátteredet nehéz tanácsot adni, mérlegelned kell az anyagi részét is!

2009. dec. 14. 22:01
 20/26 anonim ***** válasza:
Ne menj dolgozni!Inkább a babával foglalkozz!Én nem voltam veszélyeztetett,kereskedelemben dolgoztam,napi 10 óra állással,de 21 hetesen eljöttem!Nagyon nehéz!Te meg pláne ne kockáztass!Az én főnököm fel érte ésszel,ő szólt,hogy most már ne menjek!
2009. dec. 15. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!