Ha veszélyeztetett terhes vagyok, akkor valószínű, hogy már nem mehetek vissza dolgozni? (Kereskedelem)
Bocsi,hogy erősködtem,de igazad van!!
Tényleg megteheti,hogy kirúgnak!
Íme,amit találtam.:
2. Határozott idejű munkaviszony
Amennyiben a munkavállaló kismama határozott idejű munkaszerződéssel áll alkalmazásban a foglalkoztatónál és a szerződésben rögzítetteknek megfelelően lejár a munkaviszonya, szintén nem érdemes sem a munkaügyi bíróságnál, semmilyen más illetékes hatóságnál panaszt tennie, mivel a foglalkoztatás megszűnése jogszerűen történt. Semmi nem kötelezi ugyanis a munkáltatót arra, hogy gazdasági érdekeivel ellenben újabb munkaszerződést kössön a munkavállalóval. Az adott időszakra megkötött szerződés lejárt, a felek között nem áll fenn a továbbiakban semmilyen jogviszony.
Nagyon kedves vagy, hogy utána néztél!Köszönöm!
De összefoglalva egyébként, akkor úgy gondoljátok, hogy mint veszélyeztetett terhes, felejtsem el a munkát?
Nem akarlak befolyásolni, nem tudom, hogy mennyire megterhelő a munkád, de én nem biztos, hogy a veszélyeztetettség miatt nem mennék vissza dolgozni, ha az orvos engedi.
37 éves vagyok, egy babát betegség miatt elvettek, volt CVS vizsgálatom a 15. héten, ennek ellenére most mentem csak táppénzre, a 31. héten.
Közben voltam táppénzen, a CVS után 2 hetet. De mivel nem volt semmi baj, így visszamentem dolgozni. Irodában dolgozom szellemi munkát végeztem, tehát fizikailag nem volt megeröltető.
Ezt csak azért írtam, mert nem biztos, hogy kockáztatod a babád életét, ha kicsit gondolsz a jövőtökre is, persze szigorú orvosi felügyelet mellett.
Minden jót!
(31. hetes mami)
Szia!
Én is a kereskedelembe dolgoztam, mikor terhes lettem.
8,5 óra állás, kemény pakolás.
A 7. héten ki akartak írni, nem kértem, csináltam tovább, viszont nem bírtam, nagyon hamar elfáradtam, mindenkivel összevesztem, persze bent nem tudták, hogy mi van. Aztán a 10. hétig dolgoztam, majd a dokim kiírt az én kérésemre.
Ja én is veszélyeztetettnek számítok egy vetélés miatt. De ha hat évet kellett volna várnom a babára nagyon meggondolnám... Írtad, hogy a könnyebb is állással járna, az állás önmagában nem ártalmas! Ismerek olyat, aki napi 13-14 órát állva dolgozott a terhessége alatt...
De ezt neked kell eldöntened!
Mivel nem ismerjük a hátteredet nehéz tanácsot adni, mérlegelned kell az anyagi részét is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!