Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves Anyukák, milyen volt a...

Kedves Anyukák, milyen volt a 9 hónap, amég kihordtátok a babát, és milyen volt a szülés?

Figyelt kérdés
Írjatok személyes tapasztalatokat! Nehéz volt a 9 hónap? Sokat hánytatok, meg ilyesmi? És milyen volt a szülésetek? Fogadott orvos, vagy nem? És ha igen, akkor mikortól volt fogadott orvosod?

2014. márc. 10. 23:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Én későn vettem észre, 5 hónaposan. A terhességem mindvégig tünet mentes volt , sem hányás, sem semmi szerencsére. Viszont azt a 4 hónapot amikor már tudomásom volt róla élveztem nagyon. Semmihez nem fogható mikor érzed a babádat rugdosni. Nem volt fogadott dokim és mindenkinek olyan könnyű és gyors szülést kívánok amilyen nekem volt. Valamint az ügyeletes doki többet foglalkozott velem mint azok az orvosok akik fel voltak fogadva más kismamák által. Szóval nekem csak jó emlékeim vannak. ( kivéve a gátmetszés és az infúzió.. az infúziót egyszerűen képtelen vagyok elviselni a testembe, rosszul vagyok még a gondolatától is. A gátmetszés meg .. Anyukám mondta hogy meg sem érzem.. én megéreztem, nagyon csípett, az egész szülésből csak az az egyetlen rossz emlékem )

2014. márc. 11. 00:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia. Örülök, hogy ilyen szép hónapjaid voltak:-) Hol szültél, megkérdezhetem? Milyen nemű, és mekkora a babád?
2014. márc. 11. 01:43
 3/6 anonim ***** válasza:
8. Hettol a 12. Hetig hanytam. Faradt nem voltam de iszonyu volt az emelyges. Fejem is sokat fajt..fogytam 4kg-t. Utanna semmi bajom nem volt a szules megindulasaig. 38hetesen jott a kisfiam vilagra. Kulfoldon kezdtem a teerhesseget. Fogadott orvosom volt ott is. Utolso honapba mentem haza. A regi nogyogyaszom kertem fel a szulesre. Nem kerdeztem mennyit ker. Igazabol 2szer elmentem a maganrendelojebe. Meg 40 ezret adtam szules utan. A szulesem borzalmas volt. Este 7 kor kezdodtek a nagyon eros fajasok..de nem tagultam..hajnal 2 kor 4 percesek voltak es meg teljesen zart voltam.belem nyomtak az osszes letezo oxit. Ezzel reggel 10re 3cm-t tagultam. Ekkor jottek a tolok..egy arrogans szuleszno megkeseritette minden percem..folyamatosan azt mondogatta hogy biztos nem faj az annyira mert nem tagulok.. utolso pillanatban szolt a dokinak. Csaszarra nem volt ido..kezzel tagitottak..az iszonyatosan fajt..hala a jo orvosnak 10:50kor megszuletett a kicsikem..o nyomta ki belolem sz szerint mert addigra mar erom nem maradt nyomni mar kiabalni sem:) nyoszorogtem mint aki halalan van. De ez igy 3 ev tavlatabol mar nem annyira veszes. Csak par orat kell kibirni. Bar igaz hogy a szuleszno viselkedese olyan mely nyomot hagyott bennem hogy nem lesz tobb gyerekem az tuti. Borzalmas volt kiszolgaltatottan egy ilyen szemet no kezei kozott.. rendesen flegmazott hogy hanytam meg hogy elajultam 2 szer..
2014. márc. 11. 06:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Én sokkal jobban tartottam mind a terhességtől mind a szüléstől. Maga a terhesség könnyű volt, élveztem a növekvő pocakomat, a változásokat. A 12. hétig gyomorégésem volt, de amint bejelentettem a munkahelyemen és megnyugtattak, hogy nem jelent problémát, ez el is múlt. Egy ideig puffadtam, de az az esti és reggeli békák miatt inkább vicces volt, legalábbis mi a férjemmel hatalmasokat röhögtünk rajta. A végén nagyon vizesedtem, de azt is mókásnak fogtam fel, néha amikor ellenőriztem, hogy mennyire vizes a bokám, eszembe jutott a fánkfej őrület.

[link]

Amikor a terhességem elején nézegettem 8-9 hónapos pocakfotókat, kétségbeestem, hogy ezt mégis hogy viseli el az ember szervezete, de ahogyan szépen lassan alakul, úgy lesz egyre inkább természetes. Végig aktív voltam, 38. hétig dolgoztam, akkor is csak a család unszolására hagytam abba. Minden nap sétáltam 7-8 km-t, és kismamatornáztam.

Sajnos terhességi cukros voltam, ez az egy zavart, mert rettentő édesszájú vagyok, egy tábla csoki nekem sohasem volt kihívás, de sikerült kibírnom, hogy a szülésig tartsam a diétát. A vizsgálatokat gyűlöltem, de ennek egy gyerekkori trauma volt az oka, de az orvosom személyisége ezen mindig átsegített, bár a vérnyomásom így is mindig az orvosnál 140-150-160 körül ingadozott, így mindig félt a toxémiától, de itthon folyamatosan mértem, és láttuk, hogy nincs baj. Amíg élek hálás lehetek neki, hogy a 9 hónap alatt nem őrültem bele a vizsgálatokba. Már a szülés előtt is hozzájártam, és a 12. héten már fel is fogadtam, engem megnyugtatott a tudat, hogy ő lesz ott, benne bíztam a helyi orvosok közül egyedül, ráadásul tudtam, hogy a humora a szülőszobán is jól fog jönni.

A szülésem annak ellenére, hogy rettegtem tőle, könnyű volt. A magzatvízelfolyástól számítva 6 órán belül, az első fájástól számítva 3 órán belül meg is lett a fiam. Az ügyeletes doki volt rettentő bunkó és hozzá nem értő, de szerencsére az orvosom nagyon hamar beért, így nem sokat kellett törődnöm az ügyeletessel. A szülésznő is aranyos volt, bár volt néha egy-egy furcsa mondata, pl. megkérdezte, hogy kiskutyánk lesz-e, még a dokink is csak nézett, hogy ez a kérdés mégis honnan jött. :-) A kitolás is hamar megvolt, kb. 15 perc, bár életem leghosszabb 15 perce volt, arra nem voltam lelkileg felkészülve. A gátmetszést nem éreztem, ahogy a varrást sem, bár bőven kaptam érzéstelenítőt, ezt is előre tisztáztam az orvosommal, hogy anélkül neki se lásson, de azt mondta, hogy nem is tervezte.

2014. márc. 11. 08:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, mentek a zöld kezek!

Még írjatok...

2014. márc. 11. 21:47
 6/6 anonim válasza:
Nekem van már 2 fiam(11 és fél, 5 és fél évesek). Az elsővel 8 órát a másodikkal 6 órát vajúdtam. Megviselt nagyon,semmi köze a menszesz görcsökhöz. 6 év kellett míg újra gyereket vállaltam. Most 5 hónapos vagyok 6 év után, kislány lesz.Ezzel a babával 3 hónapon keresztül nagyon rosszul voltam, nem tudtam enni semmit, csak gyümölcsöt,hányinger,hidegrázás,rossz közérzet,megviselt,innen gondoltam,hogy lány lesz. A 3.hónap után elmúltak a rosszullétek,de enni most sem bírok nagyon alig híztam valamit(65 tel kezdtem,most 67 vagyok,mind a babára ment-nagyobb is a súlya)Nagyon édes,14 hetes kora óta rúgdos ha kell ha nem,már most sem hagy aludni :),20.héten derült ki 2 uh-on,hogy kislány. Nincs fogadott orvosom,az sztk-ban egyhez járok terhesgondozásra(az 1000-rest minden hónapban odaadom,így nagyon kedves hozzám),ha jön a baba akkor ügyelet.(Nagyon drágák-kétszázezer forintot is elkérnek egy szülésért-. Nagyon várom az októbert,hogy a kezemben tarthassam,hogy megöleljem. A fiúk is nagyon várják, jó testvérek lesznek:)
2014. jún. 1. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!