Kb 6 hetes terhes vagyok. Hogyan mondhatnám el a családomnak, h ne legyen (vagy minél kisebb legyen a) patália?
Eléggé szégyellem magam, h ide jutottam, h itt kérek tanácsot, de már teljesen ki vagyok lelkileg.
23 évesek vagyunk a párommal(nemsokára 24). A párom júliusban kezd dolgozni, én pedig főiskolán (védőnőnek) tanulok, meg persze dolgozom is, amikor csak tudok. Úgy jött ez a baba dolog, h egy alkalommal nem emlékeztem, h mikor jött meg utoljára és már terhességre gyanakodtunk. Akkor beleéltük magunkat a helyzetbe és csalódottak voltunk, mikor mégis megjött. Elvégeztünk egy csomó matemmatikai feladatot és úgy gondoltuk, h az anyagiak nem szabnak határt, és 2014-től már az aktív hallgatók is kapnak gyedet + a párom fizetése.Így belekezdtünk a baba projektbe (a párom anyukája támogatásával). Igazából már fél éve elkezdtünk neki vásárolgatni, pedig akkor még tervbe se volt. 3 hónap alatt össze is jött. Most pedig úgy érzem, h jobban akartam a babát, mielőtt úton volt. A párom felől mindenki halálosan örül a hírnek, de én nem merem elmondani a családomnak. Ennek az az oka, h a szüleim még támogatnak anyagilag havi 25-30 000 ft-al(amikor dolgozok, akkor kevesebbel v semmive), de már említettem nekik, h nyártól már önálló család leszünk. Erre Ők azt mondták, h addig segítenek nekem, ameddig csak tudnak. Kicsit csúsztam a sulival is, magánéleti problémák miatt.Már a nehezén túl vagyok, de a szüleim csak azt tudják mondogatni, h előbb fejezzem be a sulit és csak utána minden más...De én nem akarok még 2 évet várni a sulival + államvizsga+még min. egy év, ameddig munkaviszonban leszek + mennyi időn belül találok munkát+ akkor össze jön-e a baba amikorra szeretnénk...nem szeretnék 30 éves koromig várni. Lesz segítségem, tudok tanulni egy gyerkőc mellett is. 1 évig, ameddig gyeden leszek, egy esti tanfolyamot szeretnék elvégezni.
DE rettegek a szüleim véleményétől, a kiborulástól, a hisztitől, az előítéletüktől, a reakcióiktól. Szerintem egyik rosszabbul reagál majd, mint a másik. Pedig már fél éve a jövendőbeli gyerekeimről beszélek nekik, de tudom, h nem vették komolyan. Eddig nagyon boldog voltam és vártam már a kis csöppséget, de most nagyon kétségbe vagyok esve. Én úgy érzem, h maximálisan meg tudunk mindent adni neki, de azért mostanában kezdem azt érezni, h tényleg kicsit felelőtlenek voltunk. Szerintetek hogy mondjam meg nekik? Mit mondhatnék?
Előítéleteket nem kérek, csak tanácsra lenne szükségem!
Köszönöm a válaszokat!
Először is ne idegeskedj, mert az nem tesz jót a picinek.
Üljetek le a pároddal, beszéljétek meg, hogyan fogjátok elmondani, esetleg készüljetek fel, hogyan reagálnak a szüleid. Mindenképpen együtt mondjátok el.
Gratulálok, és boldog babavárást!
Nem igazán értem a problémát. Ez volt minden vágyad, a párod és a családja örül neki, a te családod is támogat, mindössze annyit mondtak, hogy előbb fejezd be a sulit. A baba meg másképp gondolta.:)) Gyed-et fogsz kapni így is, védőnő szakon meg szerintem egyáltalán nem árt, ha gyakorlatot szerzel. Sőt szerintem előnyödre fog válni.
A szüleid pedig biztos örülni fognak. Szerintem feleslegesen izgulsz ennyire.
Saját példám. Harmincon túl, egy gyerekkel és válás után új kapcsolat. Elég hamar döntöttünk a baba mellett, de vállaltam. Tudtam, hogy anyám reakcióját nem fogom zsebre tenni, de ez van. Igazam volt. Elhordott mindennek, nem részletezem. Megszületett a pici, ő puszilgatja a legjobban, folyamatosan ruhákat vesz neki.
Nyugi, nem lesz semmi baj. Az első reakció után rendben lesz minden.:) Csak ügyesen! És a pároddal együtt menjetek bejelenteni. Ha a szülők ismerik egymást, akkor lehet érdemes nagycsaládi körben elmondani.
Köszönöm a válaszokat! Igazából ami megnehezíti a dolgomat az, h soha sem voltak bizalmas beszélgetéseim a szüleimmel. Anyu még akkor sem ült le velem beszélgetni, mikor először megjött(pedig tudta), össze-vissza ügyetlenkedtem. Az anya-lánya beszélgetés teljesen hiányzott. Apuval se jobb a helyzet. Még a szexhez hasonló témákról sem beszéltünk, nagyon nehéz lesz elkezdenem, de erős leszek és megcsinálom.
Ha összeveszek a szüleimmel annyira, h el kellene mennünk tőük, akkor legkorábban másnapig kellene várnunk, mert 230 km-re lakunk tőlük :S . Így is csak havonta látogatok haza. A suli befejezésére pedig így már nagyobb a motivációm, mint valaha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!