Terhessegi cukorbetegseggel kapcsolatban tudnatok segiteni?
Nekem 7,1 lett, és azt mondták,h ez határérték, ezért figyeljek oda nagyon. Diabetológiára nem utalt be az orvos, mert azt mondta,h ott "átesnek a ló túl oldalára". Interneten megnéztem szénhidrát- és glikémiás index táblázatokat. Ezek segítenek a helyes táplálkozásban. Ezen kívül vettem itthonra vércukormérő készüléket, így tudtam ellenőrizni (az első pár hétben volt erre szükség),h melyik étel/ital mennyire viszi fel a cukromat. Pl. a tej általában tiltó listán van, nekem egyáltalán nem vitte fel. A gyümölcsökből viszont a legkisebb adag is.
Egyébként ez nem függ az édességfogyasztásodtól, vagy egyáltalán az életmódtól.
Ha Te édesszájú vagy, akkor ajánlom az Urbán-féle csokis ostyát (aminek a külső bevonata is csokis), illetve a Norbi up date-es túró rudit, csokis és vaníliás pudingokat, kakaót. Én ezeket szoktam enni/inni, így az édesség egyáltalán nem hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!