Terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni?
Életemben nem diétáztam, most szembesültem vele mit is jelent számolgatni a szénhidrát mennyiséget! Le a kalappal a fogyizók előtt, nem egyszerű betartani.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel csak most kezdem megtapasztalni, hogy miből mennyit ehetek, és bizony sokszor annak ellenére, hogy kevesebbet eszek, mint lehetne, mégis megugrik a cukrom. Valahogy az én szervezetem furán reagál a dolgokra. Ezek a kiugrások vajon mennyire veszélyesek? 150 g ch diétán vagyok, és nekem még ez a mennyiség is kínszenvedés, hogy meg kell enni, mert alapból nagyon keveseket eszem. Fogyok is sajnos. Azt észre vettem, hogy ha nem eszem meg a tízórai 25 grammot, akkor megint csak túl magas a cukor szintem. De a reggeli után, szabályosan rosszul vagyok a tízórai mennyiségtől.
Nincs már sok hátra, a baba értékei szerencsére tökéletesek, de félek, hogy nehogy valami baj legyen. Ha csak ritkán van magasabb érték, az ugye még nem okoz nagy bajt?
Köszönöm szépen! Most jutottam hozzá, hogy leüljek a gép elé, mert 2 éves rosszcsontom 1000-es fordulaton pörgött. :)
Az inzulint eddig megúsztam, mert a cukor profil szerencsére jól sikerült. Csak az aggaszt, hogy van, hogy mindent kiszámolok, aztán mégis magas lesz a cukrom. Azt pl. megfigyeltem, hogy rizsből, ha csak egy kanállal eszem, már 10 fölé megy. Sajnos vannak gyümölcsök, amiket szívesen ennék (pl. cseresznye), de hiába mérem ki pontosan az adagot, akkor is megdobja a cukrom.
De vannak nálam furcsaságok. A cukor terhelés után borzasztó rosszul voltam, és azt mondtam nem érdekel, nekem most valami tartalmas, sós cucc kell, mert csillagokat láttam olyan rosszul voltam. Semmi nem volt hirtelen kéznél, Mc'Driveban vettünk egy adag sült krumplit. Megettem, és a 13-as cukrom negyed óra elteltével 5,3 lett.
Az orvosom szerint az lehet az oka a furcsaságoknak, hogy én a terhesség előtt szinte nem is fogyasztottam cukrot, max. ami természetes formában benne van gyümölcsökben, ételekben. De mást nem igazán. Erre jött a terhelés 75 g cukorral, és ájulásig rosszul voltam.
Nem egyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!