Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tulajdonképpen milyen egy "...

Piroska és a farkas kérdése:

Tulajdonképpen milyen egy " fájás"?

Figyelt kérdés
Arról szeretnék tapasztalatokat, hogy amikor a fájások beindulnak - még nem a 2-3 percesek, hanem a 10-20- akkor az körülbelül milyen erősségű? Vagy ez mindenkinél más, valaki szinte ezt még nem is érzi, van, aki pedig már ilyenkor is alig áll a lábán? Nekem kamaszkorom óta rettenetesen erős, ájulás közeli görcseim voltak menstruációkor - míg fel nem fedeztem életem görcsoldóját... - és a védőnő erre azt mondta, hogy ez most jól fog jönni, mert legalább a fájésok egy részénél valamilyen szinten ismerős lesz a fájdalom egy darabig, ellentétben azokkal, akik azt sem tudták eddig, mi az a menstruációs görcs. Tudom, hogy nem a válaszaitoktól fűgg, hogy nekem hogyan alakul majd, de ettől függetlenül nagyon hálás lennék, ha megírnátok a tapasztalataitokat ezügyben.
2014. márc. 4. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Először valóban elkezd 'görcsölgetni' a hasad, nekem beton keménységűre is keményedett..aztán szép fokozatosan erősödött, először úgy éreztem nem olyan vészes, bár erősebb volt mint mikor megvan, aztán először nekem ezek csak fél óránként jelentkeztek..aztán 10 percenként..5 percenként, és ahogy rövidült az idő annál fájdalmasabb volt..mikor azt hittem nem bírom már, nem tudtam levegőt venni se a fájdalomtól a szülésznő azt mondta, ne aggódjak ez még ennél is erősebb lesz! A nagymamámnak volt igaza, aki azt mondta mielőtt beindult a szülésem. "Kislányom akkor tudod h ez a szülés, ha megakarsz halni" és így volt, semmi másra sem vágytam csak h valaki vágjon agyon, öljön meg! soha életemben nem éreztem ehhez hasonló, mértékű, kegyetlen, kín fájdalmat! ehhez képes a menszesz egy kis pillangó rebbenés! De ne izgulj, mindenkinek más a fájdalomküszöbe, és van akinek gyors szülése van és nem vajúdik sokat, igazából minden fejben dől el. Nekem azért tartott 16 órán keresztül mert lassan tágultam, ha gyorsan tágulsz akkor hamar megvan. A tolófájások vmivel jobbak, mert ott koncentrálsz arra h nyomj és célod az h már a kezedben legyen a kicsikéd, tehát ott már tudatosan cselekszel h most igenis nyomok egy óriásit és találkozunk!!! Ott úgy éreztem mintha nagy wc-nem kéne,amikor kint volt a feje és a válla akkor meg "na most szétrepedek alul" szval nagy vonalakban ennyi! De mikor kicsusszan akkor olyan mintha a fájdalmat elvágták volna, csak úgy elillan és akkor eufórikus állapotba kerülsz, elfelejted azt a sok kínt és csak azt várod h megpillantsd a kezedben tarts, beszélj hozzá! Csodálatos, felejthetetlen pillanat! :) főleg ha ott van melletted apa is! :) mikorra vagy kiíírva?
2014. márc. 4. 18:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Hú, hát köszi a részletes választ :) Én is abban reménykedem, hogy a vége minden fájdalmat elfelejtet, és majd a cél lebeg a szemem előtt. Március végére várjuk a babánkat :)
2014. márc. 4. 18:42
 3/10 anonim ***** válasza:

hát, nekem a szülés előtt nem volt mensis görcsöm, de a vajúdás elejét tök jól viseltem. Fájdogált, de kibírhato volt. Mint egy erősebb gyomorgörcs, feszítő-szúró-húzó érzés. Nekem szerencsére "csak" a hasfalamnál fájt, meg a végén éreztem ahogy a medencémet feszíti a feje.

Azóta vannak görcseim, de esküszöm, néha rosszabbul viselem őket, mint a szülést. Ott tudod, hogy van értelme. Szurkolsz hogy fájjon már jobban, mert minél jobban fáj, annál közelebb van a vége. Nálam a 10 perces fájások még nem voltak erezhetőek, csak néha sejtettem hogy talán van valami. Az 5 percesek már fájtak. A 2- 4 perceseknél azt hittem ott maradok, a dokit csesztettem hogy mondja már meg mennyi van hátra, szidtam az eget- általában magamban vagy halkan mert beszélni nem volt erőm és kedvem . Közvetlen a kitolás előtt pedig azt, hogy szétszakít a görcs. De ki lehet bírni. Ha figyeltem volna (vagy szólt volna valaki) a levegővételekre akkor könnyebb lett volna, így meg azon aggódtam hogy vajon elájulok-e a következő fajás alatt. Vert a víz, közben meg fáztam nagyon.

2014. márc. 4. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát én pont azért fálek iszonyatosan, kimondhatatlanul, mert sose volt még menzis görcsöm, azt sem érzem, hogy megvan, se derékfájás, se cicifájás, se hasafájás, semmi, és sose volt még például fejfájásom, de székrekedésem se, vesegörcsöm se. Szóval kegyesen elkerültek a nagy fájdalmak, erre itt állok most terhesen és remegek, ha a szülésre gondolok. Sajnos mivel így ki lettem kímélve, már a legkisebb fájdalomtól is kiborulok. Ha pl. beverem a könyökömet az ajtófélfába, már attól sírni tudnék, már az nagyon fáj. És itt nálunk az egész országban nem kérhető érzéstelenítő (Nem Magyarország), annyi pénzem meg nincs, hogy lefizessem az orvost programozott császárért, mert az tényleg horribilis összeg lenne. Bár tudom, hogy a hüvelyi szülés a jobb, de hogy hogy fogom kibírni, nem tudom. Nem mondom, hogy az a szerencsés, akinek fáj a menstruáció, sőt, örülök, hogy engem ezek a görcsök elkerültek, de így meg nem is tudom elképzelni, hogy mi vár rám.
2014. márc. 4. 19:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Jujj az mindjárt itt van!! :)) Kíváncsi vagyok mikor gondolja a kis Pocaklakó h kibújik, ugyanis nagyon riktán jönnek a kiírt időrpontra. Én szept. 15-re voltam kiírva, 6-án hajnalban elfolyj a vizem és irány a kórház! Könnyű szülést és sok egészséget kívánok Neked!
2014. márc. 4. 19:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem a derekam kezdett fájni, ez nem volt vészes, így mentünk a kórházba, szóval ez olyan éppen éreztem, hogy valami van a derekammal, ez befelé sugárzott amúgy ha pontosítani akarnám az érzést.

Aztán jöttek a menstruácós érzések, ezek olyasmik mint ami neked van, de még attól sokkal jobban.

Én úgy fogalmaznám meg, hogy az emberben tényleg az merül fel, hogy túl lehet-e ezt egyáltalán élni. HIdd el amit érzél menstruációkor akármennyire vagy szarul, görcsöl stb. az még nem ilyen mint szülésnél, ott még jobban. Nekem annyira fájt, hogy megszólalni nem tudtam, remegett a lábam, és szó szerint arra mentem, hogy az aktuális fájást túléljem.

Szóval mondom nekem is nagyon erős görcseim voltak, kaptam már fájdalomcsillapító szurit is, meg sokszor suliba is alig tudtam elmenni vagy éppen hazaküldtek, csak haza jönni alig bírtam, de a szülésnél a fájás még annál is fájdalamsabb.

Amúgy ezek a fájások olyanok, hogy jönnek aztán elmúlik teljesen nekem tényleg így volt, aztán megint jön egy fájás.

De amúgy nekem a kitolás még fájdalmasabb volt, ott konkrétan, mintha szétszakadtam volna, széttéptek volna.

Ne menjen el ettől még a kedved :) de szerintem az őszinteség a legjobb. Írhatnánk hogy ó semmiség sokan szülnek 2-3 gyereket is, ez igaz is, szülés után valamennyi idővel már nem olyan éles az emlék a vajúdásról stb. és ez végülis néhány óra alatt le van tudva.

2014. márc. 5. 12:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtátok! Mindenképpen őszinte válaszokat szerettem volna, még ha ijesztőek is :)
2014. márc. 5. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen bmilyen kín fájdalom lesz gondolj arra maximum 1 nap az egész nem több, 1 nap fájás soknak tűnik, de ha azt vesszük 1 nap hamar eltelik és megéri, utána már ott van veletek, nincs több fájás! igen jól mondja az utolsó van fájdalom szünet, szóval ne úgy képzeld el h végig fáj, hanem 2 fájás között van 3-2 majd a végén 1 perces fájás szünet. Én annyira kimerültem h képes voltam 1 perces fájás szünetben is elaludni és álmodtam is h egy körhintát ülök egy vidámparkban és a fájásra ébredtem fel. durva :)
2014. márc. 6. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Na hogy vagytok?? Milyen édesanyának lenni?? Na és hogyan élted meg a fájásokat???? :))
2014. jún. 12. 22:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon jól vagyunk! Hát a fájásokról nem sok fogalmam lett, mert március 31-én hajnali 1.50-kor jött az első, fél4-re mire a kórházba értünk már 3 perceseknél tartottam, fél5re pedig kint volt a kislányunk. Férjem szerint voltak korábban is fájások, csak nem ébredtem rá föl, hát nem tudom:) . Najó azért valamennyire kiderült számomra, hogy milyen egy fájás, csak a sokórás vajúdástól kímélt meg a természet, aminek igazából nagyon örültem.
2014. jún. 13. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!