Tulajdonképpen milyen egy " fájás"?
hát, nekem a szülés előtt nem volt mensis görcsöm, de a vajúdás elejét tök jól viseltem. Fájdogált, de kibírhato volt. Mint egy erősebb gyomorgörcs, feszítő-szúró-húzó érzés. Nekem szerencsére "csak" a hasfalamnál fájt, meg a végén éreztem ahogy a medencémet feszíti a feje.
Azóta vannak görcseim, de esküszöm, néha rosszabbul viselem őket, mint a szülést. Ott tudod, hogy van értelme. Szurkolsz hogy fájjon már jobban, mert minél jobban fáj, annál közelebb van a vége. Nálam a 10 perces fájások még nem voltak erezhetőek, csak néha sejtettem hogy talán van valami. Az 5 percesek már fájtak. A 2- 4 perceseknél azt hittem ott maradok, a dokit csesztettem hogy mondja már meg mennyi van hátra, szidtam az eget- általában magamban vagy halkan mert beszélni nem volt erőm és kedvem . Közvetlen a kitolás előtt pedig azt, hogy szétszakít a görcs. De ki lehet bírni. Ha figyeltem volna (vagy szólt volna valaki) a levegővételekre akkor könnyebb lett volna, így meg azon aggódtam hogy vajon elájulok-e a következő fajás alatt. Vert a víz, közben meg fáztam nagyon.
Nekem a derekam kezdett fájni, ez nem volt vészes, így mentünk a kórházba, szóval ez olyan éppen éreztem, hogy valami van a derekammal, ez befelé sugárzott amúgy ha pontosítani akarnám az érzést.
Aztán jöttek a menstruácós érzések, ezek olyasmik mint ami neked van, de még attól sokkal jobban.
Én úgy fogalmaznám meg, hogy az emberben tényleg az merül fel, hogy túl lehet-e ezt egyáltalán élni. HIdd el amit érzél menstruációkor akármennyire vagy szarul, görcsöl stb. az még nem ilyen mint szülésnél, ott még jobban. Nekem annyira fájt, hogy megszólalni nem tudtam, remegett a lábam, és szó szerint arra mentem, hogy az aktuális fájást túléljem.
Szóval mondom nekem is nagyon erős görcseim voltak, kaptam már fájdalomcsillapító szurit is, meg sokszor suliba is alig tudtam elmenni vagy éppen hazaküldtek, csak haza jönni alig bírtam, de a szülésnél a fájás még annál is fájdalamsabb.
Amúgy ezek a fájások olyanok, hogy jönnek aztán elmúlik teljesen nekem tényleg így volt, aztán megint jön egy fájás.
De amúgy nekem a kitolás még fájdalmasabb volt, ott konkrétan, mintha szétszakadtam volna, széttéptek volna.
Ne menjen el ettől még a kedved :) de szerintem az őszinteség a legjobb. Írhatnánk hogy ó semmiség sokan szülnek 2-3 gyereket is, ez igaz is, szülés után valamennyi idővel már nem olyan éles az emlék a vajúdásról stb. és ez végülis néhány óra alatt le van tudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!